Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konuşma problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70844
Tarih: 08 Ağu 2025 Saat 16:18

Konu: Konuşma problemi
Mesajı Yazan: Rosenes
Konu: Konuşma problemi
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2021 Saat 15:54

Hocam oğlum bugün tam 5 yaşını bitirdi. 24.10.2016 doğumlu. Konuşması ile ilgili size daha önce de yazmıştım. Anaokuluna başlasın birkaç ay gitsin yeniden konuşuruz demiştiniz.O zaman K L Y R G harflerini çıkaramıyordu ve geçmiş zaman dışında zaman eklerini/fiilleri kullanamıyordu.Şimdi 2 aydır gidiyor okula. G ve R harflerini çıkaramıyor. Bu süreçte 5-6 kez konuşma terapisi aldı. şimdiki zamanı ve olumsuzluk ekini az da olsa kullanıyor artık.

Ama bizim dışımızdakiler  konuşmasının neredeyse %80-%90 ını anlayamıyor. 

Bunun dışında Anaokulu Öğretmeni önceleri hiperaktivite tanısı var mı diye sormuştu şimdi de dikkat eksikliği var. 4-5 kez sesleniyorum ondan sonra bakıyor. Çok çabuk sıkılıyor birşeylerden. Arkadaşlarıyla vakit geçiriyor ama daha çok etkinlikler ve oyuncaklar ilgisini çekiyor dedi.Birşeyi istediğinde bazen kendini de ifade edemediği için bağırıp çağırıyor dedi.Onun dışında etkinliklere vs katılıyormuş. Okula da çok severek gidiyor. Ama öğretmeni ve müdür yardımcısı ücretsiz özel eğitim ve ücretsiz konuşma terapisi alması için rapor almamızı tavsiye ettiler.Okulun aksine Evde bizi  hiç üzmüyor yormuyor kıyafetlerini kendi giyip çıkarıyor, tuvaletini ve tuvalet temizliğini kendisi yapıyor,yemeğini kendisi yiyor. Oyuncaklarını toplar ufak tefek ev işlerine yardım eder.Tek üzdüğü konu öğretmeninin de bahsettiği oyuncak kavgası.Ama çoğu zaman oğlum hadi kardeşine ver , birlikte oynayın diye uyarınca da fazla uzatmıyor. Dediğimi yapıyor.Bu yüzden biz eşimle okulda zaman zaman sergilediği agresif tavırlarını konuşamamasına bağlıyoruz.Kızım şu anda 2 yaş 3 aylık . Onunla aynı seviyede konuşuyor oğlum ve malesef kızım da onu taklit ediyor.kızımın da konuşmasını olumsuz etkilediği için konuşma terapilerine başlayalım dedik.

Konuşma derslerinin faydasını gördük.Ama bu şekilde raporsuz bize çok maliyetli oluyor. Sizin fikirleriniz bizim için çok önemli hocam. Konuşma terapisine devam edip ayrıca özel eğitim de aldıralım mı sizce? Yoksa biraz daha bekleyelim mi

-------------
Rose

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2021 Saat 19:06
Konusma terapisine devam edin. 
Gerekirse, "Cocuk Psikiyatristi" gorsun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat