bebeginiz uyku düzeni nasil??
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7077
Tarih: 08 Haz 2025 Saat 07:39
Konu: bebeginiz uyku düzeni nasil??
Mesajı Yazan: meral75
Konu: bebeginiz uyku düzeni nasil??
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 16:45
merhaba arkadaslar..
oglum bugün 6 aylik oldu ve hala biz bi uyku düzeni otturtamadik  önceleri gaz sorunumuz vardi simdi baya azaldi ama yinede gece 4 5 defa kalkiyoruz..  halim kalmiyo.. gündüz uykusuda su saatde uyku vakti geldi diyemiyorum belli bi saatimiz yok diyebilirim ama sükür 3saat filan uyuyo..günlük evdeki seslerden rahatsiz oluyo diyo 2 haftadir gündüz radio hisirtisini dinlerken uyuyo herkez sarki dinler  neyse kisacasi sizlerle paylasip sizlerde nasil oldugunu duymak istedim sizler kac saat arayla ve hangi vakitlerde uyutuyorsunuz bebislerinizi?? cevap yazarsaniz sevinirim..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: BEYZACIK
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 16:53
benim kızımda 7 yi bitirdi. bizde aynen gece bazen 6-7 kere bile kalkıyoruz. çok yoruluyorum.birde ben çalışıyorum.gündüz ise sabah 9-10 da kalkıyor. 12-1 uyuyor. bide akşam üzeri 5-6 gibi uyoyor. sonrada 11 de beraber yatıyoruz.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 18:16
meral75 Yazdı:
merhaba arkadaslar..
oglum bugün 6 aylik oldu ve hala biz bi uyku düzeni otturtamadik  önceleri gaz sorunumuz vardi simdi baya azaldi ama yinede gece 4 5 defa kalkiyoruz..  halim kalmiyo.. gündüz uykusuda su saatde uyku vakti geldi diyemiyorum belli bi saatimiz yok diyebilirim ama sükür 3saat filan uyuyo..günlük evdeki seslerden rahatsiz oluyo diyo 2 haftadir gündüz radio hisirtisini dinlerken uyuyo herkez sarki dinler  neyse kisacasi sizlerle paylasip sizlerde nasil oldugunu duymak istedim sizler kac saat arayla ve hangi vakitlerde uyutuyorsunuz bebislerinizi?? cevap yazarsaniz sevinirim.. | canım gece ve gündüzleri ayrı odalarda uyutmak bebeğe bir rutin oluşturmak hergün aynı saatte aynı şeyleri yapmak odasını ayırmadıysanız odayı ayırmak işe yarayabilir uyku düzeni oluşturmada birde çocuk uyuyunca değilde uyanık halde yatağına koyabilirsin kendi kendine uyumayı öğrenir eğer birşeyi olmadığından eminsen gece uyandığında hemen kucağına alma ilgilenmemeye çalış yanına gidip saçını filan okşa tekrar kendi yatağına dön ben bunların hepsini uyguladım inan şimdi çok rahatız
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 19:33
mine Yazdı:
meral75 Yazdı:
merhaba arkadaslar..
oglum bugün 6 aylik oldu ve hala biz bi uyku düzeni otturtamadik  önceleri gaz sorunumuz vardi simdi baya azaldi ama yinede gece 4 5 defa kalkiyoruz..  halim kalmiyo.. gündüz uykusuda su saatde uyku vakti geldi diyemiyorum belli bi saatimiz yok diyebilirim ama sükür 3saat filan uyuyo..günlük evdeki seslerden rahatsiz oluyo diyo 2 haftadir gündüz radio hisirtisini dinlerken uyuyo herkez sarki dinler  neyse kisacasi sizlerle paylasip sizlerde nasil oldugunu duymak istedim sizler kac saat arayla ve hangi vakitlerde uyutuyorsunuz bebislerinizi?? cevap yazarsaniz sevinirim.. | canım gece ve gündüzleri ayrı odalarda uyutmak bebeğe bir rutin oluşturmak hergün aynı saatte aynı şeyleri yapmak odasını ayırmadıysanız odayı ayırmak işe yarayabilir uyku düzeni oluşturmada birde çocuk uyuyunca değilde uyanık halde yatağına koyabilirsin kendi kendine uyumayı öğrenir eğer birşeyi olmadığından eminsen gece uyandığında hemen kucağına alma ilgilenmemeye çalış yanına gidip saçını filan okşa tekrar kendi yatağına dön ben bunların hepsini uyguladım inan şimdi çok rahatız |
canim benim inan denemedigim kalmadi kendiliginden uyumuyo oksa naparsan yap kucakta uyuyo almayincada susmuyo.. gece bizim odada yataginda gündüz kendi odasinda uyuyo.. 3gündür geceda kendi odasinda uyutayim dedim sürekli uyandigi icin yine yanima alsam diyorum yanlismi olur biraz daha zamana mi ihtiyaci var?? ah bi konussada anlasam 
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 19:38
ah canım ya belki 1-2 gün daha sabretsen alışırmı acaba dışarıdan ahkam kesmesi kolayda bir sen bilirsin birde allah neler çektiğini doktoruyla konuşsan 
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 19:45
merhaba benim kızım 9 aylık oldu,bizimkinin gazı geçer geçmez yaklaşık 4 aylıkken uyku düzenine alıştırdım geceleri en fazla 3 kez kalkardı sonradan 2 ye düştü şimdilerde ise 1 kez kalkıyor ama diş problemleri olduğu zaman sık sık uyanırdı..
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 22:51
benim oğlum şimdi 21 aylık ve sabah 10 uyanıyo öğlen 2 vya 3 gibi uyuyor 5 veya 6 da uyanıyor sonra akşamda 10 da uyuyor uzun bi sürdir uyku düzenimiz bu 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: seydaulgen
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 23:56
meral75 Yazdı:
merhaba arkadaslar..
oglum bugün 6 aylik oldu ve hala biz bi uyku düzeni otturtamadik  önceleri gaz sorunumuz vardi simdi baya azaldi ama yinede gece 4 5 defa kalkiyoruz..  halim kalmiyo.. gündüz uykusuda su saatde uyku vakti geldi diyemiyorum belli bi saatimiz yok diyebilirim ama sükür 3saat filan uyuyo..günlük evdeki seslerden rahatsiz oluyo diyo 2 haftadir gündüz radio hisirtisini dinlerken uyuyo herkez sarki dinler  neyse kisacasi sizlerle paylasip sizlerde nasil oldugunu duymak istedim sizler kac saat arayla ve hangi vakitlerde uyutuyorsunuz bebislerinizi?? cevap yazarsaniz sevinirim.. |
cnm seninki gecede 4-5 kere uyanıyomuş gene.. Benimki hiç uyumuyo ki 
Biz gece 4-5 Allah ne verdiyse o saatlerde yatıyoruz  Bende merak ediyorum ne zaman düzene giricez diye ama pek umudum yok yani bende senin gibiyim... Zaten daha önce konuşmuştuk biliyosun
Kolay gelsin cnm inşallah geçicek 
|
Mesajı Yazan: uğurefe
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 01:09
selam canım benim oğlumda 5 aylık gece 11 de yatıyor genelde gece 2 kere kalkıyoruz standart.. sabah 7 kalkış 10 yatış 11 uyanış bide öğlen uykusu olduda bitti maşallah bizim şükür uyku iyide emzirme olayını gezerek yapıyorum yoksa durmuyor çok meraklı etrafa bakınıp duryor belim felaket durumda ahh ahh yetrki emsin diyorum annelik zor zanatmiş vesselam
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 01:23
Benimki akşam 09,30-10,00 arası uyur. Belki gecede bir kez uyanır ve sabah da 9,00 gibi uyanır. Sonra kahvaltı sonrası bir uykusu var 11,30 12,00 gibi. Onu kaçırırsa gün boyu uyumaz ama genelde uyur. 1,5 saat sonra uyanır. akşam da 6 gibi yarım saat ya da 45 dakika uyur ve akşam dediğim gibi yine 9,30 10,00 gibi yatar.
Benim sana nacizane önerim şudur. Önümüz yaz ve şimdiden sıcaklaşmaya başladı havalar. Ona bir rutin oluştur. Mesela uyku düzenine alıştırmak için hep banyo yaptır ve öyle uyut canım. Ama yatmadan doymuş olduğuna emin ol canım. Bir de yatırırken sabir kısık sesli bir müzik dinlet. En fazla 5 dakikalık bir müzik olsun ve uyku düzenine girene kadar ve sonrasında bunu devam ettir. Onu duyunca uyuması gerektiğini anlar derim. 
Banyo çok önemli uyku rutini için. 
|
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 11:55
benim bebeğim de 6 aylık ve 2 aydır kendi kendine uyumayı öğrendi,yatağına yatırıyorum,dönencesini açıyorum,gece lambasını yakıyorum ve kapıyı kapatıyorum,ara sıra kontrol ediyorum,bu dönence çok güzel bişey arkadaşlar,yeni bebeği olanlara şiddetle tavsiye ederim,önceki dönencesi kurmalıydı onunla baş edemedim pilli aldım,15 dk kesintisiz çalıyor ve bebeğim ona bakıp el kol hareketleri yaparken yorulup uykuya dalıyor 
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 23:11
seydaulgen Yazdı:
meral75 Yazdı:
merhaba arkadaslar..
oglum bugün 6 aylik oldu ve hala biz bi uyku düzeni otturtamadik  önceleri gaz sorunumuz vardi simdi baya azaldi ama yinede gece 4 5 defa kalkiyoruz..  halim kalmiyo.. gündüz uykusuda su saatde uyku vakti geldi diyemiyorum belli bi saatimiz yok diyebilirim ama sükür 3saat filan uyuyo..günlük evdeki seslerden rahatsiz oluyo diyo 2 haftadir gündüz radio hisirtisini dinlerken uyuyo herkez sarki dinler  neyse kisacasi sizlerle paylasip sizlerde nasil oldugunu duymak istedim sizler kac saat arayla ve hangi vakitlerde uyutuyorsunuz bebislerinizi?? cevap yazarsaniz sevinirim.. |
cnm seninki gecede 4-5 kere uyanıyomuş gene.. Benimki hiç uyumuyo ki 
Biz gece 4-5 Allah ne verdiyse o saatlerde yatıyoruz  Bende merak ediyorum ne zaman düzene giricez diye ama pek umudum yok yani bende senin gibiyim... Zaten daha önce konuşmuştuk biliyosun
Kolay gelsin cnm inşallah geçicek 
| evet canim konusmustuk.. sendedemi hala ayni?? sanada kolay gelsin canim insalllah gececek diyelim
|
Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 02:13
Benim kücük oglum 7,5 aylik. Uyku düzeni sabah 8-9 da kalkiyo, saat 12-13 gibi 2-2,5 saat öglen uykusu, ögleden sonra en fazla 1 saat uyutuyorum. Aksam 8-8 bucukta yatiriyorum. Gecede bir-iki kez kalkiyo, mama icip uyuyo. Ben 6,5 ay emdirdim oglumu, ek mama vermedim o zamanlar gecede 4-5 kez kalkiyordu aciktigi icin. Simdi mama daha tok tutuyo uyanmiyo. Ama uykuya yatmadan cok az bir miktarda olsa mama icmek istiyo. Yani aksam yemegini yemis olsa da uyumak icin süt mama istiyo. Onu icerken uyuyo zaten. Sen emdiriyomusun? Belki geceleri doymuyor ve o yüzden uyaniyor olabilir. Yatmadan süt mama vermeye baslayabilirsin, daha tok tutar. Bir arkadasin yazdigi gibi hergün düzenli olarak ayni seyleri yaparak uyutmaya calis. Mesela banyo. Ama hergün banyo yaptirmak ta zor diye düsünüyorum. Ne bileyim, mamasini ayni saatte ver, pijamalarini giydir, onunla konus, yatma saatinin geldigini söyle. Bebekler icin düzen (rutin) önemli. Sen kendine bunu cok stres yapma, ona da yansir. Kolay gelsin canim.
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 09:27
fistigim 7.30da kalkiyor standartit hic degistirmez 9-10 gibi yatiyo 11.30 kalkar 15:00 yatiyo 17:00kalkiyo (ama disari ciktigimizda bu saatler degisiyo malesef)bu ara yatma saatini degistirdi onceden 19:30da uyuyodu simdi 21:00 da uyuyo ama boyle daha iyi oldu yazin hic olmasa 19:00 itibariyle evde oturmak zorunda kalmiycam gecede saat 02:00 mama ya kalkiyo gunluk calisma programimiz budur saygilar...... herkese kolay gelsin  
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 14:09
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 14:16
Hercai75 Yazdı:
Benim kücük oglum 7,5 aylik. Uyku düzeni sabah 8-9 da kalkiyo, saat 12-13 gibi 2-2,5 saat öglen uykusu, ögleden sonra en fazla 1 saat uyutuyorum. Aksam 8-8 bucukta yatiriyorum. Gecede bir-iki kez kalkiyo, mama icip uyuyo. Ben 6,5 ay emdirdim oglumu, ek mama vermedim o zamanlar gecede 4-5 kez kalkiyordu aciktigi icin. Simdi mama daha tok tutuyo uyanmiyo. Ama uykuya yatmadan cok az bir miktarda olsa mama icmek istiyo. Yani aksam yemegini yemis olsa da uyumak icin süt mama istiyo. Onu icerken uyuyo zaten. Sen emdiriyomusun? Belki geceleri doymuyor ve o yüzden uyaniyor olabilir. Yatmadan süt mama vermeye baslayabilirsin, daha tok tutar. Bir arkadasin yazdigi gibi hergün düzenli olarak ayni seyleri yaparak uyutmaya calis. Mesela banyo. Ama hergün banyo yaptirmak ta zor diye düsünüyorum. Ne bileyim, mamasini ayni saatte ver, pijamalarini giydir, onunla konus, yatma saatinin geldigini söyle. Bebekler icin düzen (rutin) önemli. Sen kendine bunu cok stres yapma, ona da yansir. Kolay gelsin canim. |
 benim oglanda da emerken uyuyo tok olsada baska türlü uykuya zor daliyo sonrada kucakta geziyoruz tam dalinca koyuyorum dalmadan koyunca basa dönüyoruz  ek gidalara basladik 5. ay girmeden basladik doyuyodur diye düsünüyorum.. gece azcik emiyo hatta biberonda yaptim 2 yudum icti uyuydu.. aclik diil sanirim beni yaninda hissetmeyince yapiyo..
|
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 14:23
|