Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turkiye deki bazı özel aşılar.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70251
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 17:28

Konu: Turkiye deki bazı özel aşılar.
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Turkiye deki bazı özel aşılar.
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 00:43
Kadir Hocam merhaba. İlk çocuğumu sizinle böyle büyüttüm desem yeridir. 10 yaşına geldi antibiyotik yüzü görmeden sayenizde. 10 sene sonra ikinci bebeğimi aldım kucağıma.

Benim cekincelerim var şu an ama.

Menengikok aşıları özel olanlar bexsero b tibi, nimerix ve diğerleri sosyal medyada resmen kampanya dönüyor yaptırın diye. Hastalığı atlatan kişiler yazıyor kendilerinde bıraktığı etkileri. 3 sene önce bir genç kız bacak ve ellerini kaybetmişti. Bir çok doktor yine aynı şekilde. Türkiye de yaygınlaştıgi söyleniyor. Malum akın akın 4 bir yandan mülteciler geliyor. Siz sanırım daha önce Afgan lar için demiştiniz taliban yüzünden aşı yasak diye. Ve Afgan lar zaten geliyordu şimdi dahada fazla olmaya başladı. Afrika ülkelerinden özellikle fakirlikle cebellesen ülkelerden çok fazla gelen mülteci var. Zaten bizim aşı karşıtı vatandaşlarımız da az değil. Bir çok hastalık tekrar görülmeye başladı. 

Sözün özü bu özel aşıları yaptıralım mi bu durumdan sizce. Menenjit için olanları.

Bir diğer merak ettiğim de yine özel aşı olan rota virüs aşısı. Yapılmalı mi sizce. Çevrede bu virüs yüzünden hasteneye yatan çocuklar duyuyorum.

Sizin fikirleriniz bizim için önemli. Bu arada dsö ye olan inancım da 0 onuda belirtmek isterim. Bu mültecileri bize kitlemek için artan hastalıkları kayıt göstermiyorlar diye şüphe içindeyim. Çünkü hastanede olanlar ve eczacılar çok farklı konuşuyor

Saygılar 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 09:25
1- Önce maliyetini sorun..
2- Sonra, madem bu kadar gerekli, niye devlet yapmıyor, onu sorun.. Madem gerekli, fakir-fukaranın suçu ne?
3- Rota ishali aşısı; en geç 3.5 ay içinde ilk dozu yapılmalıdır. Öyle 5 yaşında, 8 yaşında Rota aşısı yapılamaz.

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 10:49
Hocam rota virüs ve diğer 2 menenjit aşısı asgari ücrete denk geliyor fakir fukara zor yaptırıyor. Doktorların söylediği ise maliyeti yüzünden devlet bu aşıları yaptırmıyor. Çocuklar evde izole değiller malum bu gelen mülteciler ile aynı sınıfları sıraları paylaşıyor lar. Ben aşıların koruma durumunu merak ediyorum. Orda bu aşılara ne gözle bakılıyor. Mesela bexero demişsiniz 18 ay koruma sağlar ( bunu sadece sizden duydum) daha sonra 18 ayda bir koruma dozu mu yaptırıcam yani. Eğer böyle işe diğerleri de çocuğa zırt pırt aşı yapmaya gerek yok. Bunlarla ilgili hocam.  TV ler kamu spotu dönüyor. İnternet VS. Tüm doktorlar sosyal medyadan aynı şekilde.

Fakir fukaranın suçu ne demişsiniz ya hocam malesef düşünce öyle olsa rota virüs de ücretsiz olurdu. Oda özel aşı kapsamında. Ben menengikok ile ilgili aşılar hakkında bilgi rica ediyorum o yüzden. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 11:01
Aşıyı yaptırıcam dedim tam ama dedim bir Kadir Bey e sorayım. Sonra bexero için 18 ay koruyucu demişsiniz haydaa dedim çocuğa zırt pırt aşı mi yapıcam. Ciddi bir salgında olsa kesin bu aşı bulunamaz. Birde bu aşıların koruyuculukları kesinleşti mi? Yeni aşı sayılıyorlar sanırım.
Rota yi 3. Ay yaptırıcam hocam. Menengikok ile ilgili de istersen yaptırırsın diyor sağlık ocağı. Paran varsa demeye getiriyor yani. Ama sağlık ocakları devlet karşılamasa bile aşıyı aileye söylüyor artık. Eskiden adı geçmez di. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 15:32
Bir tek; Rota aşısı vereceğiniz paraya değer. Sık rastlanan Menenjit aşılarının ZATEN aşıları yapılıyor.
Meningokok aşıları ile ilgili makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2021 Saat 08:10
Teşekkür ederim . İyiki varsınız 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat