Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Şiddetli kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70204
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 06:51

Konu: Şiddetli kusma
Mesajı Yazan: hayatbilgisi
Konu: Şiddetli kusma
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2021 Saat 20:55
Saygı değer hocam merhabalar 4,5 yaşındaki oğlumda akşam üzeri kusma ve akabinde ishal başladı. Kusma o derece fazlaydı ki midesi boş olduğu halde ogurmeye devam etti. Şuana kadar 5 kere kustu. Aynısı arazlar geçen eşimde de oldu. Oğlum down sendromlu . O yüzden bu duruma ilacla müdahale edip etmemekte kararsız kaldım. Ne tavsiye edersiniz? Saygilar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2021 Saat 08:38
EGER: ishal basladiktan sonra da, kusma devam ediyor ise, bu Viral ishallerden biridir, tedavisi yoktur ve 1
 hafta surer. Sadece su kaybi olmamasi icin, kusmalari azaltmaniz gerekir. Bunu da; Emedur100 fitil ile 
saglayabilirsiniz. 
EGER; ishal basladiktan sonra, hic kusmasi olmadi ise, bu bakteriel ishaldir, 2-3 gunde duzelir, su kaybi
olmaz, tedavi gerekmez.

Mesajı Yazan: hayatbilgisi
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2021 Saat 09:27
Hocam kusma hiç kesilmeyince hastaneye götürdük serum bağlandı. Kusma aynen devam ishalde etkisini göstermeye başladı. Ateş geceden beri devam ediyor. 39.1 ile38.1 arasında. Sizce viral mi bakteriyel mi bu durum? Ateş kafamızı karistirdi hocam Ne yapmamızı önerirsiniz saygilar

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2021 Saat 11:52
Cevabimi okuyun!!

"  EGER: ishal basladiktan sonra da, kusma devam ediyor ise, bu Viral ishallerden biridir, tedavisi yoktur ve 1
 hafta surer. Sadece su kaybi olmamasi icin, kusmalari azaltmaniz gerekir. Bunu da; Emedur100 fitil ile 
saglayabilirsiniz. "

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat