Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KULAK AĞRISI VE AKINTISI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70126
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 06:07

Konu: KULAK AĞRISI VE AKINTISI
Mesajı Yazan: asneti
Konu: KULAK AĞRISI VE AKINTISI
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2021 Saat 09:00

Hocam iyi günler..

Tatildeyiz 5.5 yaşındaki oğlumda havuz sonrası kulak ağrısı başladı, yanımda iliadin yoktu tatil yerinde de bir türlü damla olanı bulamadığım için (eczanelerde hep sprey vardı) iliadine 2 gün kadar geç başlamış olduk. 

Başladıktan sonra da geciktiğimizden olacak ki ilk defa sağ kulağı şeffaf sıvı şeklinde akmaya başladı.
Eski Maillerinizden anladım ki kulak zarı delinmiş. Ateş hiç olmadı ağrısı var diye iliadine devam ettik ancak tatil yerinde yine Bactrim e ulaşamadım.

Son 2 gündür akıntı sadece gece az miktarda oluyor açık parlak sarı şeklinde. Yoğun bir akıntı yok ama 3 gündür günde 1 kere kulağını tarif ettiğiniz gibi kağıt peçete ile siliyorum ertesi güne kadar ihtiyaç olmuyor. Bu nedenle Bactrim başlamadım biraz da. 

Dün gece hiç uykusundan bile uyanmadı ağrısı olmadı sadece kulağına dokunduğumuzda ağrı olduğunu söylüyor ama günlük hayatına keyifli şekilde devam ediyor. İliadinde 5. Gün bugün doluyor. Bu nedenle eski mailleri defalarca okusam da soru sorma gereği hissettim.

1- Durum böyleyken akıntı var diye Bactrim e başlamalı mıyım? Akıntı sadece gece  ve günde 1 kere oldu diye Kullanmamakla hata mı etmişim? Eğer mutlaka kullanın derseniz bir şekilde bulayım hocam. (Bu arada bu yaşa kadar 1 kaşık dahi ilaç içmemiş bir çocuk)

2- Hocam hala tatildeyiz. Oğlum denize havuza girmek istiyor. Silikon kulak tıkacı ile kulaklarını kapatıp suya soksak sıkıntı olur mu? Şimdiden çok teşekkürler..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 08:51
Hocam dün gece çok ağrısı oldu ve akıntı Bactrim başladım.
Ancak kulağının giriş kısmı şişmeye başladı 😔 dış kulak yolu iltihabına mı çevirdi diye korkuyorum hocam😔 dilerim yanıt verirsiniz.. tatildeyiz çok çaresiz kaldık..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 11:53
Bactrim başlamanız iyi olmuş.. Bactrim'in pek çok muadili olan ilaç var: Kemoprim, Septrin, Co-Triprim,
Metoprim,Trimoks gibi! 
Evet, kulak zarı delinmiş. Akıntı olduğu sürece orta kulakta birikim olmayacağı için basınç ve sonucunda
 ağrı olmaz. Zar kendiliğinden kapanırsa, tekrar ağrı başlayabilir.
1 gün ara verirseniz, tekrar 5 gün kullanabilirsiniz.
Anlattığım gibi damlatmanız çok önemlidir.
Havuza girmek isterse, kulaklık+Bone kullansın.

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 12:45
Hocam kulağın giriş kısmı şişti bu kötüye mi işaret? Dış kulağa da geçmiş olabilir mi?

Kulakta akıntı devam ediyor ara ara, dururken ağrımıyor ama dokununca yoğun ağrısı var o kulağın üzerine yatamıyor. Gece çok ağladı. 
Bactrim için geç kaldık ve ilerlediyse diye korkuyorum hocam, benim hatam oldu geçti diye Bactrim e başlamadım😔 

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun sayenizde bu yaşa kadar ilaçsız geldi çocuğum ilk ilacı Bactrim oluyor. 

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 21:00
EĞER, kulak kepçesinde şişlik ve kızarıklık varsa, Bactrim yerine; Aug..tin400, günde:2x1.5 ölçek verin. 

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 03:48
Hocam kulak deliğinin giriş kısmı dün gece şişmeye başlamıştı hatta bence kulak kepçesinde de şişlik vardı dün gece Bactrim başlamıştım.

Az önce uykusunda baktım kulağına o şişik inmeye başlamış ama dün gece bariz bir şişlik vardı o kesin. Sabaha nolur bilmiyorum ama iyileşme var gibi geldi bana.

Yine de Bactrimi bırakıp Augm... Başlayalım mı yoksa şişlik bu şekilde inmeye devam ederse Bactrim e devam mı edelim? 

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 08:05
Hocam sabah uyandığındaki kulağının mevcut halinin fotoğrafını yüklüyorum. Ağrımayan diğer kulağı ile şişliği mukayese edebilin diye ikisini yanyana ekledim. 

https://w[/url] http://https://www.hizliresim.com/hear50i%5d%3cimg%20src=" rel="nofollow">[/url]">http://https://www.hizliresim.com/hear50i][/url]

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 09:58
Bactrim ile devam edin. Aug..tig gerekecek kadar değil.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 22:07

Hocam 1.5 sene kadar önce yine aynı konuyu açmıştım. 
Oğlum yine havuza girdi su kaçtı ve yine kulak ağrısı oldu. 

Kulaktan az miktarda şeffaf sıvı geldi 1 kere. Yoğun değildi ancak her halükarda Bactrim kullanmak gerekir mi yoksa akıntı az olursa kullanmasak da olur mu? Eski maillerde bulamadım cevabını. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 03:04
Gelen sivi; havuz suyumu? Orta kulak sivisimi? 
Orta kulak sivisi suphesi varsa, Bactrim kullanin. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 06:37
Havuza gireli günler oluyor hocam havuz suyu değildir. 
Aşırı kulak ağrısı üzerine anne kulağımdan bişey geliyor dedi baktım o şekilde gördük ama dediğim gibi akıntı çok çok az sadece nemlendirmişti kulak borusunu. Kulak girişine kadar dahi çıkmamıştı.

O yüzden bu kadar az gelince de kullanmak gerekir mi Bactrim i diye sormak istemiştim hocam. 
Bu bahsettiğim az akıntının üzerinden 1 gün geçince kullanmaya başlasak sıkıntı olur mu? Çünkü akşam iş çıkışı anca alabileceğim ilacı. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 19:22
Ates yok, akinti devamli degil, Bactrim gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2022 Saat 17:39
Canım hocam. En son attığım mailde oğlumun sol kulağı yoğun miktarda ağrıyıp bir kere akıntı olmuştu. Ateş ve akıntıda devam olmadığı için Bactrim e gerek yok demiştiniz. Kullanmadık hiçbir şey iliadin haricinde ancak oğlum l günden beri kulağında sesler ve uğultu duyduğunu az duyduğunu söylüyordu. Normal olduğunu geçeceğini söyledim hep.

Ancak oğlum bu süreçte hastalık geçirmemesine rağmen dün akşam birden sağ kulağı ağrımaya başladı bu sefer de. Hemen iliadin damlatıp yatırdım ve bir süre sonra dayanılmaz oldu kulak ağrısı ve bir baktım akıntı oldu. 
Akıntı olunca kulak zarı delindi diye düşündüm. (Alerjik bir çocuk ondan mı böyle sürekli kulak ağrıları oluyor anlamadım)

Ateşi olmadığı için takip ettim Bactrim kullanmaya gerek yok diye düşündüm. 

Dün akşamdan beri ara ara ağrısı çok artıyor ve ardından yine bir miktar akıntı geliyor öyle yoğun değil hocam kulak yolu girişinde nemli ıslak bir görüntü olacak şekilde bir akıntı. 24 saat içinde 3 kere kadar akıntı oldu bu şekilde.

Nolur nolmaz diye eczaneden Bactrim almaya gittik vermediler reçete yok diye. Acile gidelim dedik yazdırmak için akıl almaz bir sıra vardı. 

Şimdi hocam eski maillerde cevabı bulamadığım için bu konuyu çok sık yaşayıp bir daha da sizi rahatsız etmemek için şu sorunun cevabını netleştirmek istiyorum. 

Bactrim kesin olarak hangi durumlarda kullanılır? Eski maillerden öğrendiğim  

1- Ateş olmalı 
2- Akıntı olmalı

Ancak bazı maillerde akıntı olduğu halde ateş olmadığı için gerek yok demişsiniz. Bu durumda Bactrim i kullanırken akıntının ölçüsü ne olmalı emin olamıyorum. 
Şu an çok kararsız kaldım. Bactrim kullanmalı mıyım yoksa iliadin ile devam mı etmeliyim? Sürekli akıntı yok ara ara ağrıyla beraber gelip bir miktar akıyor gözlemim. Ateş yok, ağrısı yok güncel olarak. 
Ateş olmadığı için akıntı olsa dahi Bactrim kullanmazsak çocuğumuzu riske atmış tehlikeli bir durum oluşturmuş olur muyuz? 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2022 Saat 19:00
Supheli oldugunuzda, bactrim baslayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2022 Saat 20:54
Hocam yanlış bir gözlem mi yaptım anlamadım ancak iliadini damlattıktan kısa bir süre sonra kulağında akıntı oluyor oğlumun. 

Acile gittik maalesef tüm ısrarlarıma rağmen Bactrim yazmadı doktor. Eczane de vermiyor napacağız hocam 😔 

Ateş yok ara ara akıntı devam. Kullanmasak sıkıntı olur mu? Aug... Yazıp, kulak damlası yazıp gönderiyorlar 😐

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 02:58
SAKIN; Augmentin ve kulak damlasi KULLANMAYIN! 
Bunlari kullanmaktansa, HIC ilac kullanmamak daha hayirlidir.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 04:42
Gece tekrar yoğun akıntısı oldu hocam. Bactrim başlamak şart ama yok yok yok yazan bir Allah'ın kulu yok! Yarın başka eczaneleri dolaşacağım belki birileri satar Bactrim i 😔 böyle elim kolum bağlı beklemek çok üzüyor hocam. Ya çocuğuma bir zarar gelirse diye. 
Bu kadar sık şekilde kulak zarlarının delinmesi bir duyma problemi yaratacak diye de çok korkuyorum 😔 Yavrum çok sıkıntı çekiyor. 

Sadece doktorlar değil bir de çevre baskısı var hocam herkes ne cesaret doktorun ilaçlarını kullanmıyorsun kulağı ağrıyınca doktora gitmiyorsun çocuğu sağır edeceksin diye beynimi yiyor. Allah yardımcımız olsun gerçekten... Dilerim şu Bactrim i bulabilirim 🤲🏻

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 09:48
Hocam Bactrim aldım çok şükür 🤲🏻

Oğlum 3 ay sonra 7 yaş olacak 28-30 kg civarı. 

5 gün günde 2x1.5 ölçek başlıyorum. 

İlacın üzerine 2x1 ölçek yazmışlar da yine de teyit etmek istedim. 

Bir de yazılarınızda ibuforen grubu ağrı kesici dediğiniz için İBufen aldım hocam çok ağrısı olunca veririm diye. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 18:55
Kulak zari delinmesi ile "sagirlik" dunya da bir tek Turkiye'de olur. O da; verilen kulak damlalari yuzundendir.
20 kilo ustu, gunde:2x1.5 olcek alir. 
Cevreyi bosverin. Onlarin tek derdi, sizin de o doktor kaziklarinizi yemeniz icin, yoksa kendilerini "suclu"
 hissedecekler. 
Banker Kastelli zamaninda da ayni pustluklar yapilmisti. Kastelli batiyor, adam hala akrabalarini da zorla
sisteme sokma pesinde idi. 
Turklerde boyle bir duygu vardir! Sucun genellesmesi ile vicdan azablari azaliyor!
 "-Herkes o ilaclari veriyordu!" veya "Herkes para kaptirdi!", "Herkes o partiye oy veriyordu!" gibi.. Onlara
 bosverin, kendi dustukleri b.k  cukurunda debelenip dursunlar.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2022 Saat 09:02
Hocam bu kulak ağrısını, kulak zarı delinmesini (akmasını) önlemenin bir yolu yok mudur? Çocuklar okula gidiyor ve bu sene sürekli hasta oluyorlar ve ayda 2 kere kulak ağrısıyla kulak akıntısıyla uğraşır olduk. Şaşırdım kaldım artık ne yapacağımı. 
İliadin sıksam da ağrıları geçmemeye başladı çoğu zaman. 
Daha 3 hafta kadar önce Bactrim kullandık. Yeniden akıntı olursa sürekli Bactrim mi kullanacağım. 
Gerçekten nasıl önlerim bu kulak ağrılarını düşünmeden edemiyorum çok sıkıntı çekiyor çocuklar 😔

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2022 Saat 18:36
Onlemenin bir yolu yok! Bir onemi de YOK! Yeter ki, benim anlattiklarimin disina cikmayin. 
Bactrim cok SART DEGIL! Sadece hastalik suresini kisaltir. Bactrim kullanmadiniz diye, daha kotuye gitmez.
Sadece Iliadin damla kullanmaniz yeterlidir. 

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2023 Saat 19:30
Hocam merhabalar... 
Sizi bu sefer çok değişik bir konu ile rahatsız ediyorum. 
İliadini tüm çocuklu arkadaşlarıma ve çevreme tavsiye ediyorum kulak enfeksiyonu ağrısı ile ilgili. 
Sizin mesajlarınızı hep okumalarını söylüyorum. 
Az önce bir arkadaşım mesaj attı çocuğu havale geçirmiş ve yapılan tetkikler sonucu bir şey çıkmamış doktor iliadin kaynaklı demiş çok şaşırdım üzerine bir arkadaşım da ben de sen tavsiye ettikten sonra aldım ve ikinci günü havale geçirdi çocuğum dedi şok oldum. 
Böyle bir etkisi var mı hocam iliadinin? 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2023 Saat 01:30
Boyle bir etkisi YOK! 
Havale, ani ates yukselmesi ile ilgili.
Tabii, Iliadin kullanmaniz, Turk doktorlarinin hic de islerine gelmez!!! Yerseniz!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat