Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KRUP

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70118
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 14:36

Konu: KRUP
Mesajı Yazan: ZGA
Konu: KRUP
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 12:45
Merhaba Kadir Bey;
3 yaş 10 aylık kızım (98 cm ,13,8 kg) deniz tatilinde 36,9 ateş hafif burun akıntısı ses değişikliği ile başlayan gecenin bir yarısı havlama şekilinde öksürük ve nefes alamama ve tıkanma yaşadı. Biz tıp fakültesi çocuk acile götürdük. Nöbetçi hekim viral enfeksiyona bağlı krup teşhisi koydu. Acilde bacaktan bir iğne yapıldı.Kortizonlu bir ilaç olduğu ve içebilirse de uygun olacağını ilettiler. Ev için de nebulizatör cihazına konan bir ilaç verdiler . O ilaç ta kortizonlu. Ben henüz ilacı tedarik etmedim. Ancak krup ile ilgili yazılanlar endişelendirdi. Bu durumda tedavi ve enfeksiyonun alt solunum yollara inmemesi için ne yapılmalı ? Yazılan ilacı kullanmalı mıyım? Şimdiye kadar sizin tavsiyeleriniz sayesinde antibiyotik ateş düşürücü dahil ilaç kullanmdık. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 12:49
SADECE; (Bir defa) Dekort ampul,  yarım ampul yapılması yeterlidir. 
Sadece benim yazılarımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 13:38
Şu an için tekrar kendi çocuk hekimimize ya da başka ilaç kullanmamıza gerek yok yani hocam öyle mi? Acilde yapılan ilaç muhtemelen decort içilebilir de demişti. İlacın adını söylemediler bize. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 13:45
PRECORT 20MG IM/IV ENJ.İÇ LİY. TOZ İÇEREN AMPUL yapılmış acilde. Bahsettiğiniz ilaç bu mudur hocam?

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 15:03
Hiç alakası yok. Dekort 48 saat etkilir, bu ilac ise, Prednol olup, 15 dakika etkilidir. 
Bu ahmak yüzünden bu gece de sıkıntı olabilir.
Hastalık; " Üç gece hastalığı" diye de bilinir, eğer 3 geceyi bir şekilde geçirdi iseniz, bundan sonrası sıradan
 Grip gibi seyreder. 

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 21:52
Çok teşekkür ediyorum hocam.Bu konuyla alakasız muhtemelen ama, çok sık aşırı kokulu gaz çıkarıyor. Bunun sebebi de mi viral enfeksiyondur? 

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2021 Saat 12:13
Evet, bir önemi yok!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat