Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69648
Tarih: 17 Eki 2025 Saat 10:20

Konu: D vit
Mesajı Yazan: cekirge
Konu: D vit
Mesaj Tarihi: 17 May 2021 Saat 10:34
Kadir hocam merhaba, bir arkadasima doktoru şöyle demiş: günlük 30 dk kadar kolun iç bölgeleri ve ayak bileklerinden güneş alın ve o gün duş almayın şampuan sabun kullanmayın derideki d vitamini kaybolur... hurafemidir hocam bilgisizlik mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2021 Saat 18:30
Hurafe degil, BILGISIZLIK, ahmaklik, salaklik! 

Ciltte bulunan: 7-Dehidroksikolesterol, gunes isinlarinin etkisi ile "Previtamin D3"(Kolekalsiferol) halini alir
 ve dolasim yolu ile, Karacigere gider. Orada; Kolekalsiferol, 25-Hidroksilaz enzimi ile 25-Hidroksikolekalsiferol
 seklini alir.
Bu sekli ile Bobreklere gider ve orada, 24-hidroksilaz enzimi ile 1,25-hidroksi vitamin, yani bildigimiz D 
vitamini seklini alir.
EGER; vucutta D vitamini fazlasi varsa, bobrekler 25-Hidroksikolekalsiferolu, Inaktif hale; yani D vitamininin
 etkisiz hali olan 24,25-Dihidroksikolekalsiferol sekline cevirerek, D vitamini zehirlenmesini onler.

O salagin zannetigi gibi, bu islemler deride OLMAZLAR! 
VE maalesef, Turkiye'de pek cok doktor bu salagin seviyesinde bilgiye sahiptirler. 
Her zaman soyluyorum: Turk doktorlarinin hicbir yazisini okumayin. 

Mesajı Yazan: Gülceeslan
Mesaj Tarihi: 17 May 2021 Saat 23:50
Ben 5 kizim 25 seviyesindeydi. Esimi bilmiyoruz. Ekim ayinda birer ampul ictik. Kizim 5 yasinda. Yarin birer ampul daha icip senede icmeye baslayacagiz. Yeterli olur mu? Anormal dusuktu ve hastaneler olcmuyor. Ne onerirsiniz hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 May 2021 Saat 00:12
50-100 arasi olmasi gerekir. 
Eylul-Ekim gibi olcum yaptirip, bana yazin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat