Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hipertansiyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69595
Tarih: 18 Ara 2025 Saat 14:10

Konu: Hipertansiyon
Mesajı Yazan: akasya2213
Konu: Hipertansiyon
Mesaj Tarihi: 08 May 2021 Saat 23:43
Hocam merhabalar 
38 yaşında bayanım sigara kullanmıyorum. 10 yıl evvel gebelikte başlayan bir tansiyon problemim var ve hala uğraşıyorum. 2 3 defa tansiyon holter ile takip yapıldı. Gerçi ne derece doğru sonuç verdi şüpheliyim. Ben o kadar heyecanlandım ki o makina üzerimde iken normal hayatıma devam edemedim. Sürekli hareketsiz halde idim. Değerler tam sınırda olduğundan (14/ 9) ve tansiyon yükseldiğinde ertesi güne kadar müdahele etmeksizin tekrar normale dönmesini gerekçe göstererek ilaca gerek görmediler. Fakat özellikle sıcak havalarda ve regl dönemlerimde yine yükseklik var. Sıcak havalarda birkaç metre dahi yürüyemiyorum çarpıntıdan. 
Acaba ilaç kullanma konusunu başka bir hekimle görüşmeli miyim? Ya da sürekli ilaç kullanmak yerine sadece yükseklik olduğunda kullanılan ilaçlardan mı alsam ? Siz bana ne önerirsiniz?
Simdiden teşekkür ederim. Yıllardır hiçbir çıkar gözetmeksizin bizleri bilgilendirdiginiz icin bu kandil gecesi sizin için de duacıyım hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2021 Saat 04:44
14/9 tansiyon icin, ilac gerekmez.
Sizinkisi stres'e bagli "sikinti" olabilir. Kafaniza sikintili konulari takmayin, guzel seyler dusunun. 
Ayrica da;
1-  Kahve, Cay ve Kola gibi uyaranlardan uzak durun. En azindan azaltin.
2- Ac karnina; seker, tatli yemeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat