Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69125
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 17:25

Konu: İshal ates
Mesajı Yazan: Gunes05
Konu: İshal ates
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2021 Saat 21:44
Dr bey kızım 54 aylık. ateşi var dün gece başladı.bugunde ishal oldu.ishali durdurmak için birşey yapmadım.atesini de dusurmuyorum
İshal nekadar sürer? Nezman tehlikelidir mudahele etmek gerekir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2021 Saat 22:32
Aldigi mikrobun, sayi ve cinsine gore ishal devam eder.
Kusma olmadan, tek basina ishal ile bir su kaybi olmaz... 
Sakin ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2021 Saat 22:34
Dr bey bu bağırsak enfeksiyonu mu? Ateş ve ishalden başka şikayeti yok suanda
Siz ishali durdurmayın diyorsunuz diye hatırlıyorum doğru mu yapıyorum

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 02:22
Evet, Enfeksiyon, sakin ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 13:58
Dr bey ilaç vermedim ne isterse yediriyorum.bugun ateş yok ama kakası yoğun mukus ve mukus içinde kanlı bir hal aldı.karnim ağrıyor diye lavobaya gidiyoruz kaka yapınca geçiyor karın ağrısı.
Siz bir danisana bunu yazmışsınız " ishal yapan bakterilerin toksinleri,bağırsak yuzeyini tahriş yapar Bu tahriş sonucunda bağırsak cidarindaN aşırı sıvı salgısı olur.bu salgi Uzadiginda kanama  olur"  
böyle okudum ishalle ilgili yazdıklarınızı. Benim sorum şu bu tablo hastalık ilerlediginde mi olur yoksa hastalıgin geçmek üzere olduğunu mu gösterir?mukuslu kanlı kaka kaç gün normaldir doktora gitmek gerekir?

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 18:25
1- EGER; bakteriyel ishal ise, kendiliginden duzelir.
2- Amipli Dizanteri ise, tedavi gerekir.

FARK: Amipli dizanteri de, sancili bir donemden sonra, kus pisligi kadar ufak, mukuslu, kanli kakalar cikar.
Bakteriyel ishallerde, bol miktarda kaka vardir. 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 18:28
Dr bey kakamiz kuş pisliği kadar az değil.karin ağrısı kakası geldiğinde oluyor kaka yapinca geçiyor. Kan sadece mukus içinde var.
Bağırsak hasarı olduğu için kan geliyor demiştiniz bağırsağı güçlendirmek için birşey yok mu? 
Kan gelmesi ister istemez korkutuyor.probiyotikler işe yarar mı?

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 21:18
SAKIN HA!!! Barsaklar daha tamirat safhasinda iken, sakin onlarin calismasini zorlastiracak hicbir ilac veya
 Probiyotik kullanmayin.
SAKIN Turk doktorlarina inanmayin!  Probiyotikler sadece, Antibiyotik kullanim sonucu olusan ishallerde
 kullanilirlar.... Ishal ilaci DEGILLERDIR!! 
Unutmayin; ishal ve kusma, vucudun SAVUNMA mekanizmalaridir. ASLA, Turk doktorlarinin zannettigi gibi
 hastalik degildirler. Vucut, ishal ve kusma ile mikroplari uzaklastirmaya calisir... 
Antibiyotikler; sadece, kan dolasimi ile erisebildikleri dokularda etkilidirler. Kan dolasiminin olmadigi barsak
icinde asla etkili olamazlar, sadece barsak cidarina kadar girerek, orada yasayan yararli bakterileri oldurerek,
hastaligin ilerlemesine, agirlasmasina ve uzun surmesine sebep olurlar. Bu durum, tam da Turk doktorlarinin
 arayip  bulamadigi bir durumdur! 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2021 Saat 22:04
Dr bey kan gelmesi tahribatı gösteriyor. Peki iyileşme nasıl oluyor bir yandan kan gelip nasıl iyileşiyor?
ishalin 2. Günü. Bugün  bu saate kadar 8 kere kaka yaptı ve mukus içinde kan var.
Bu süreç kaç gün normal doktora nezman gidilmeli? Kan insanı çok huzursuz ediyor 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 02:54
Bir ihtimal; Dizanteri olabilir, Flagyl surup, gunde:2x1.5 olcek, 5 gun verin. 
Kanamanin hicbir onemi yok, mikrop yokolunca, tamirat hemen olur. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 06:33
Dr bey son 2 kakası sadece mukus ve kan.kaka yok hic.migdesi de boş degil.dizanteri olabilir mi?
Flagyl yanında reflor kullanalım mi?

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 16:01
Dr bey bugün kaka sayısı azaldi sanki bu saate kadar 3 krere yaptı ama hala kan görüyorum.
Siz dizanteride kuş pisliği kadar kaka diyorsunuz ama hiç öyle olmadı.ateste 1 gün oldu.
Flagyl aldım ama başlamadım dizanteri değilde norml ishalse süreci uzatmaktan korkuyorum ne yapayım  sizce?
Sayenizde çocuğun ateşini düşürmedim ve  bağışıklık kazansın istedim ishale engel olmadım.ama kan beni korkutuyor 2 gündür kan devam ediyor.çok kararsız kaldım 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 18:31
Bir ihtimal; Dizanteri olabilir, Flagyl surup, gunde:2x1.5 olcek, 5 gun verin. 
Kanamanin hicbir onemi yok, mikrop yokolunca, tamirat hemen olur. 

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2021 Saat 12:07
Dr bey teşekkür için yaziyrm size.kizimin geçici hipogamaglobin tanısı var diye daha önce de yazmıştım siz bana kanıtlarıyla olmadığını gostermistiniz.
Kızım ishalin 4. Günü tamamen iyileşti.kanama kesildi ishal bitti. Ateş düşürmedim antibiyotik kullanmadım sayenizde buna karşı bağışıklık kazandı teşekkür ederim 
Doktorların dediklerine göre bir bağışıklık problemi olsa hastalığı bukadar kolay atlatabilirmiydik?

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2021 Saat 18:49
Siz; ben ne diyorsam, ona bakin..  Turk doktorlari cok ciddiye almayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat