Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

corona virüs bundan sonra hep olacak mı ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68948
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 12:07

Konu: corona virüs bundan sonra hep olacak mı ?
Mesajı Yazan: chora
Konu: corona virüs bundan sonra hep olacak mı ?
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2021 Saat 17:20
merhabalar hocam
Dr. Uğur Şahin açıklamalarına göre bu virüs bundan sonra bizimle ,10 yıl kadar sürer diyor.Peki sizce ?
Türkiye'de yazın azalabilir mi yada aşılamaya göre tamamen rahatlama olma olasılığı var mı ?
Çocuklar okula gidemiyor ,biz anneler hiç birşey yapamıyoruz, böyle yaşanmıyor ,açıkcası umutsuzluğa kapılıyoruz ne olacak diye ....
Aç kapa yöntemleri(karantinalarla) ile, bir çeşit sürü bağışıklığı yaratmaya çalışılıyor gibi algılıyorum ,yani bu virüsü büyük olasılıkla hepimiz geçireceğiz gibi düşünmeye başladık , doğru mu ?

cevaplar için şimdiden tşk ederim. daha fazla vaktinizi almamak adına ....

-------------
sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2021 Saat 19:38
Asilarla %60 bagisiklik saglanabilirse, bitebilir. Asi olmak bu yuzden onemli. 
karantina, basindan beri sacmalik.. EGER, butun dunya da, 1-2 hafta HERKES izole edilebilse idi, hastalik
 biterdi. Yarim yamalak, Turk usulu karantinalar, geri-zekaliliktir. Karantina ya %100 uygulanir veya hic
 uygulanmaz. Misal: 1970-1971 yillarindaki Sagmalcilar, Kolera (ElTor kolerasi idi) karantina uygulanmadi.
Asya tipi Kolera olsa idi, karantina ise yarardi. Zira, El Tor kolerasinda, tasiyicilik vardi. 
Covid-19 da da, tasiyicilik vardir. O sozum ona, "Bilim kurulu" bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmiyor. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat