Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Birkaç soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68858
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 16:13

Konu: Birkaç soru
Mesajı Yazan: Jasmined
Konu: Birkaç soru
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2021 Saat 19:55
Hocam merhaba

Kızım tam 3 yaşında. Dentiflour temin ettik ama depoda son kullanma tarihi 02/2022 ye kadar mevcut. Yani şuan elimizde 1 yıllık mevcut. İlaç piyasadan geri çekilecek diye tedirgin oluyorum. Son kullanma tarihi ne kadar geçince kullanabiliriz?
Birde eczacimiz dişlerinde çok leke yapacak dedi. Zaten bu dişleri dökülmeyecek mi? Leke yapsa ne olur ki? Ya da çıkacak olan kalıcı dişlerde onlarda mı lekeli çıkacak. 
Bu çikolata şeker mi kakaolu süt falan bunlar mı çürük yapıyor? Kizimin da azi dişinin üstünde kahverengilik var çok az aslında diş temizliğine de dikkat ettiğimi düşünüyorum.

Yanıtınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2021 Saat 22:01
  "  eczacimiz dişlerinde çok leke yapacak dedi."
Goruyorsunuz degilmi TEZGAHI?? 
Cok daha pahali olan; D-Fluoretten isteseniz, giki cikmazdi! 
Halkin aleyhinde olan ve kaziklamaya calisanlar sadece  disciler degildir. Eczacisi, doktoru, Tip Fakultesi,
Saglik bakanligi, hepsi cikarlari pesinde. 
USA'da isi garantiye almak icin, devlet icme sularina Fluor ilavesine baslayinca, Fluor tabletlerine gerek
kalmayinca, bizdeki bazi PUSTLAR,"Fluorlu ilaclar Amerika da yasaklandi." diye YALAN  haber yapmaktan
 cekinmediler.
Esasinda, bu tip "tuzlarin", (NaF , aynen NaCl gibidir) miad tarihleri yoktur. Sofra tuzu'nun (NaCl) miad
 tarihi mi var? 
Dis curugunu yapan, yumusak ve rafine gidalardir. Ekmek bile cukulata, biskuvi kadar dis curutur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat