Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vegaferon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68612
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 21:18

Konu: Vegaferon
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: Vegaferon
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 19:25
Hocam sağlık ocağı 5. Aydaki aşısı yapildiktan sonra vegaferon diye bir damla verdi günde bir kere 6 damla aç karnına dediler prospektusunde demir eksikligi ve buna bağlı anemide kullanılır yaziyir bebeğimden kan alinmadi tahlil  yapılmadı eksikmi degilmi bilmeden verilir mi bu damla.vereyimmi hocam

-------------
batuhanım herşeyim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 19:26
Sakin ha!! Bu SALAKLIKTAN, bir aralar vazgecmislerdi, gene bir yerlerden rusvet aldilar herhalde!! 
Bununla ilgili eski yazilarimi okuyun.. 

Mesajı Yazan: ceynrose
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2021 Saat 17:59
Hocam.saglik ocağındaki doktora bunu vermeyeceğini soyledim.kizdi bana benden iyimi biliyorsun niye vermeyeceksin dedi cevap veremedim niye vermiycez hocam zararı nedir cevap veremedim bozuldum

-------------
batuhanım herşeyim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2021 Saat 19:52
O kerize soyleyin, Dr.Kadir Tugcu, ONDAN DAHA IYI BILIR... 
1- O salak doktora soyleyin,Dogumdan sonra, Hgb: 15.0-20.0g/dL iken, 5 aylik cocukta Hgb:10.0-13.0g/dL
araligina INER.. Sadece; Himalaya tepelerinde havadaki oksijen az oldugundan oralarda dusmez.
2- Serbest Demir, mikroplar icin "buyume hormonu" gibi etki eder.. Bir cocuk (veya eriskin) Demir ilaci 
alirken atesli bir hastalik  gecirirse, cok daha agir hastalik olur. O yuzden, Mikrobiyoloji laboratuvarlarinda,
 mikrop uretmek icin kullanilan vasatlara KAN ilave edilir. 
3- Gereksiz yere verilen demir ilaci dokulara oturarak; "Hemakromatosis" hastaligi yapar. 

Belliki, tipik bir Turk doktoru! Bilgisi yok, fikri var! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat