Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Akrilamid

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68248
Tarih: 15 Eki 2025 Saat 20:56


Konu: Akrilamid
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Konu: Akrilamid
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2020 Saat 21:42

Hocam 4,5 yaşında bir oğlum var, 1 yaşından itibaren hemen hemen istisnasız hergün döküm tavada pişirilmiş krep yedi. Sonrasında 3 yaşından bugüne kadar da yine hemen hemen istisnasız hergün döküm tavada yapılmış tost yedi. Şimdi sorum akrilamid konusu. Maalesef çok zararlı ve kanserojen bir madde olarak kızarmış ekmek üzerinde oluşuyormuş. Yorumunuzu öğrenmek istiyorum hocam, verdiğim zarar ne boyutta olabilir sizce?




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2020 Saat 03:40
Bunun sahtekarlik oldugu, 5-6 sene evvel belli oldu ve unutuldu idi!! 
Simdi tekrar mi piyasaya cikti??
Pisen her turlu hamurlu gidanin (Ekmek, Biskuvi, Krem karamel, Firin sutlac, gibi) sathinda olusan bir maddedir. 
Bu gidalarda bulunan;L-Asparagine maddesi pisirilme esnasinda,120ºC ustunde, "Maillard reaction" denilen
 bir reaksiyon sonucunda olusur. Bu gidalari daha lezzetli yapan madde budur.

Seneler evvel, bu dedikoduyu; bir Biskuvi markasi, rakip Biskuvi markasina camur atmak icin kullanmaya
 kalkmisti. Sonra bu rekasiyonun BUTUN unlu gidalarda olustugu anlasilinca, bu "yalan" kendisini de vurunca,
yapilan rezillik ortaya cikmisti. Simdi tekrar piyasaya surulmesi enteresan. 
Rahat olun. Zannetmeyin ki, butun dunya aptal da, bir tek Turkler uyanik!!! 



Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2020 Saat 11:35
Teşekkür ederiz hocam. Sağlıklı günler dilerim. Çok kıymetlisiniz, çok seviyoruz sizi.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat