Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendimle alakalı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68122
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 14:15

Konu: Kendimle alakalı
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Kendimle alakalı
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 08:13
Hocam 33 yaşında kadınım. Haftanın 7günü çeşitli ağrılarla boğuşuyorum. Bel, boyun, omuz, kol, bacak hepsi her gün ağrıyor diyebilirim. Skolyozum var , boyun ve bel için de fıtık denildi ve çözüm yok sadece ağrı kesici verip yolladılar.

Benim asıl sormak istediğim; fmf için sabah erken gelen karın ağrısı demiştiniz hep okuduğum kadarıyla. Ben sabah 6-7 gibi uyanıyorum ve alt karın kasıklarıma yakın bir bölge ve tüm bacaklarıma yayılan bir ağrı/sancı yaşıyorum. Gün içerisinde azalıyor yatıp uyandığımda tekrar aynısını yaşıyorum..Kadın doğum, üroloji, dahiliye hepsine göründüm ama teşhis yok. Sadece kadın doğum doktoru yara olduğunu ve yakılması gerektiğini söylemişti. Bunun ağrı yapabileceğini belirtmişti ama Covid öncesiydi ve daha sonra tekrar gidemedim. Fmf ile ilgili sorulara verdiğiniz cevap benim şüphe duymama neden oldu. Bahsettiğiniz ağrı böyle bişey mi? Yoksa kadın doğum doktoruna güvenip yaktırma dediği işlemi mi yaptırmam gerek? Yardımcı olmanızı rica ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 18:37
1- "Skolyoz, boyun ve bel fitigi" tedavisi olan durumlardir. Dogru durust bir ortopedi uzmani bulun. 
2- Uzun sureli D vitamin eksikligi , bu gibi durumlara sebep olabiliyor, en kisa zamanda bir D vitamini
 olcumu yaptirip, bana yazin. 
3- FMF degil.
4- "Yara"???  Baska bir Kadin-Dogum doktoruna daha danisin.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 19:08
Teşekkürler hocam uzun süredir D vitaminim düşük her yıl 1 ampul içmeme rağmen 20'yi geçmedi. Gittiğim doktorlar D vitaminini eksik olarak değerlendirmiyor aksine Türkiye'de herkesin düşük ve böyle sorunlara neden olmaz diyorlar.. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 06:00
Saygı değer hocam, dediğiniz gibi kadın doğumda detaylı muayene oldum. Rahim veya yumurtalıklarda sıkıntı yok. Hormon testi istendi onları da henüz veremedim. Genel kan tahlillerimde sorun gözükmüyor. Ağrılarımın sebebi bulunamadı.

Ben son günlerde yazılanlardan yola çıkarak bağırsak kurdu olup olmayacağını merak ettim. Alt karın bölgesinde adet sancısına benzer bir ağrı yaşıyorum. Tuvalet ihtiyacı doğunca baskı artıyor. Bir de düz yatarken elimle karnımın ortasına bastırınca gaz olduğunu hissediyorum. Sorun bağırsaklarda mı acaba? Her gün devam eden bir ağrı o yüzden çözüm arıyorum. Andazol alıp denemenin zararı olur mu sizd danışmak istedim.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 18:53
EGER; sadece sabahlari olan karin agrilari varsa, FMF olabilir. 
Gunde 1 defa, 1 tablet; Colchium alip deneyin.. Hemen 2-3 gunde sonuc alinir. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 20:16
Hayır hocam sabah değil tüm gün devam ediyor yine de fmf olabilir mi? Buscopan draje vardı evde ağrı için onu denemiştim içince ağrım azalıyor ama etkisi geçince yine başlıyor. 2 aydır bu şekilde. İdrar yolu enfeksiyonu veya bağırsaklarla alakalı mı diye düşündüm o yüzden..

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 21:44
Tam Idrar Tahlili 
ve
Tam Kan Sayimi yaptirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 11:53
Hocam şimdi aklıma geldi o dönem abim Kuveyt'ten hurma getirmişti 2 ay kadar önce ve bol bol yedim. Yediklerimin bazılarından kurt çıkmıştı. Bu ağrıların sebebi olabilir mi? Dışkıda kurt görmedim ama karın ağrısı, gaz ve bazı geceler uyurken salya akma durumu var. O yüzden bağırsak kurdu olabilir mi diye sormak istemiştim..

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 19:04
Yazdigim tahlilleir bir yaptirin. 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 09:59
Kadir hocam dahiliye doktoruna göründüm. Bu dönemde inanılmaz sırt ağrılarım da eklendi. Skolyozdan mı yoksa akciğerde bişey mi var diye doktor akciğer filmi de istedi. Diğer sonuçlarla birlikte ekliyorum değerlendirebilir misiniz?

http://m.YollaYap.com/busd/1611558075257.jpg" rel="nofollow - http://m.YollaYap.com/busd/1611558075257.jpg 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 10:00

TIBBİ BİYOKİMYALaboratuvar Ruhsat No:1903
STRIP İDRARNumune:
IDRAR/107106365988
Tetkik İstem Zamanı :21/01/2021 19:51  Num.Kabul Zamanı :22/01/2021 09:42
Tetkiki İsteyen :
Uzm.Dr. ARZU ADİK
DAHİLİYE 6 POL. ARZU ADİK
Numune Alma Zamanı:Uzman Onay Zamanı:22/01/2021 10:27
Tetkik AdıSonuçDurumBirimReferans Aralığı / Karar SınırıÖnceki Sonuçlar
Dansite (SG)1.012g/mL1.005-1.0301.020
pH6.55.5-8.07.0
GlukozNEGATİFmg/dlNEGATİF
ProteinNEGATİFmg/dlNEGATİF
BilirubinNEGATİFmg/dlNEGATİF
EritrositNEGATİFEry/ulNEGATİF
KetonNEGATİFmg/dlNEGATİF
NitritNEGATİFNEGATİF
LökositNEGATİFLeu/ul2+
ÜrobilinojenNORMALNORMAL
 Lökosit (WBC)03
Eritrosit (RBC)14
Epitel1

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 10:06
http://m.YollaYap.com/busd/1611558334785.jpg

http://m.YollaYap.com/busd/1611558334785.jpg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 13:17
http://m.YollaYap.com/busd/161156968879.jpg" rel="nofollow">

Son olarak da D vitamini için daha önce 3 ayda 1 içmemi tavsiye etmiştiniz. 1 senede 3 ampul içtim toplamda. En son17 kasımda 1 ampul kırıp içmiştim sonucum 32 çıkmış. Tavsiyelerinizi bekliyorum bir de akciğer grafisini değerlendirirseniz en çok ondan çekiniyorum. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 18:49
1- Antibiyotik gereken bir durum :YOK.
    IYE:Yok.
2- Bazi viruslar; "Yan agrilari", (Pleorodynia veya Devils' Grip) yapabiliyor. 
Novalgin tablet, gunde:3x1 veya 2 tablet alin. 
3- Turk doktorlari; 1 ampul Dvit3 ile bile zehirlenme olacagini iddia ederler.  Gorsunler simdi, yerine gore 3
 ampul bile yeterli olmuyor! 
1 Ampul Dvit3 daha icin ve Nisan ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 19:45
Sevgili hocam Teşekkür ederim öncelikle. Virüs ağrıları demişsiniz ancak benim bu ağrılarım çok uzun zamandır var dönem dönem kötüleşiyor. Akciğer filminde kötü birşey yoksa skolyoz ağrısı diyebilir miyiz? Ve yine novalgin mi önerirsiniz? Etol fort yazmıştı doktor ama ben kullanmıyorum ve bu ağrılar yüzünden günlük işlerimi dahi zor yapıyorum..

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2021 Saat 21:32
Benim bahs ettigim agrilar, Grip arazlari varken olan agrilardir.
Uzun sureliler; Skolyoz nedeni ile olabilirler. Novalgin deneyin. 
Skolyoz icin, ameliyat gerekmiyorsa, "KORSE" kullanin. 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2021 Saat 06:57
Hocam aklımı kurcalayan bir soru var. Geçmeyen ağrılarımın sebebi ankilozan spondilit olabilir mi? Ya da reaktif artrit? Dahiliye doktorunun baktığı kan tahlilleri normal olduğu için bir romatologa yönlendirilmedim. Bunun üzerine gidip teşhis koydursam bile benim için bir tedavi umudu olabilir mi? Yoksa boşuna uğraşmayayım mı?

Tüm vücudumu etkileyen ağrılarım ve bulgularım : Son 3 senede çene sol eklemimin birşey yerken yukarı kalkıp inmesi, röntgen bulgusu var. Ön iki dişimden birinin öne birinin arkaya giderek çarpıklaşması. Boyun, omuz ve kolu etkileyen tutulma, ağrı, yırtık hissi. 1 yıldır geçmeyen sırt ağrısı. Skolyoza bağlı eğiklik ve sırtımda üst kemiklerin dışa doğru görüntüsü, bel çukurunun içe çökmesi. Bel ve bacak ağrıları, arka bacakta kalçadan topuğa kadar sızlama. Dizimin üzerine oturup kalkınca yaşlılar gibi tutulmalar. Ve eşlik eden cilt problemleri. Seboreik dermatite bağlı kaşıntı, kabuklanma. Kronik sinüzit, tek taraflı burun tıkanması ve her sabah geniz dolu balgamla uyanma. Hepsi son 3-4 sene içerisinde oldu. Hiçbirine de çare bulamadım. Hepsi kronik ve düzelme yok. Çocukluk çağım bademcik yüzünden sürekli hasta olarak geçti. Her ay abartısız antibiyotik kullandırıldım. Bıktığım için 30 yaşımda bademcik ameliyatı oldum. Ve bu ameliyat sonrası antibiyotik neredeyse hiç kullanmadım ama vücudumda sonu gelmeyen bir çok bölgemi etkileyen rahatsızlıklar baş gösterdi. Çok uzun yazdım özür dilerim hocam ama lütfen yardım edin. Keşke ben çocukken ailem bilinçli olsaydı, sizin gibi bir hekime denk gelebilseydim belki sağlıklı büyüyen bir çocuk olabilirdim...

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2021 Saat 18:39
Romatolog degil, Ortopedist'e gidin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat