Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karaciğer

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67927
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 06:59

Konu: Karaciğer
Mesajı Yazan: Aybrsm
Konu: Karaciğer
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2020 Saat 19:49
Hocam merhabalar.Oğlum 7 yaşında 27 kilo ve boy 125 .Ultrason filminde karaciğer boyutu 136 dalak 78 çıktı.(Tahmini 4 yıl önce kızıl atlattı sizi tanıdığım için dr önce bildim penisilin dedim yapmamışlardı o zaman augementin vermişlerdi).Bir aydır iştahı azaldı bazen karnım ağrıyor diyor.Ara ara kusma bazen ishal oluyor ama bulantı ev ahaliside atlattı hatta bende sürüyor.Bir yol gösterin lütfen hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2020 Saat 23:56
Hicbir sey yapmayin. Yediklerinizden mikrop kapmissiniz. Sakin ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2020 Saat 12:43
Teşekkür ederim hocam hiç ilaç kullanmıyorum sizi tanıdığımdan beri.Fakat karaciğer değeri beni korkuttu 136 sizce yüksek mi hocam 7 yaş için bu arada hcv değerindede hafif pozitiflik vardı.
Anti hcv referans aralığı null iken bizde 0,08 S/co
Hcv değeride 0,44 S/co  
Birde nedendir bilmiyorum hocam 3 yıldan beri ldh hep 500 lerde. Bu arada kitabınızı dört gözle beklemedeyim hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2020 Saat 18:43
Bu degerler, onemli yukseklikler degildir. 

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2020 Saat 21:16
İyi ki varsınız 😊

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2020 Saat 00:09
Hocam tekrardan merhabalar lütfen kusura bakmayın bulunduğumuz coğrafyada tırnağımız varsa kaşımamız gerektiğini siz öğrettiniz.Hocam oğlumun tahlilinde yeni yapılan Anti Hbs  107 pozitif çıktı yine ( Ast değeri 45) siz 1000lerde olunca tehlikeli olur demişsiniz okudum eski cevaplarınızı fakat sizin önem verdiğiniz ferritin değeri hep düşük bizim şu an 14 çıktı değeri 7 yaşında oğlum neden hep ferritin düşük çıkar bi insanın hocam sizce sıkıntı var mı? Sizden cevap duyuncaya kadar ferahlayamıyorum inanın...

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2020 Saat 03:38
Anti-HbS : Bagisik oldugunuzu gosterir... Hastalik gostermez. 
Ferritin olayini cok anlattim, eski yazilarimi (hatta son 2 gunku yazilarimi) okuyun. 

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2020 Saat 23:05
Teşekkür ederim Hocam.Allah sizden razı olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat