Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uyuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67853
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 09:22

Konu: Uyuz
Mesajı Yazan: Seymaaa
Konu: Uyuz
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 18:09
Hocam öncelikle hosgeldiniz. Kızımın kuzeninde uyuz varmisti ve benim kızıma da geçti 4 yaşında hemen eczaneden mentol aldık daha ilk günler hemen sürdük iki gün kaşınmaya devam etti. Şu an kısmen rahatız 5 gün oldu kremi süreli..aile hekimimiz dirençli uyuz salgını var cildieye gidin dedi şu an biz de kasinma baya azaldi tekrar çıkarsa ne kullanalım? Hocam 2.sorum ise  benimbacaklarima çok kramp giriyor doktora gittim doktor damarların çok iyi durumda dedi bacagimdakiler için. Ama neden hala çok.kramp giriyor çok aşırı termiyorum bu terleme acaba vücudumda ki tuzu attığı için bu kadar fazla kramp giriyorl

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 20:49
1- Mentol etkisi kesin degil. Magazin bilgisi. Siz Kwell losyon veya sampuan kullanin.
Bu konuyu eski maillerden iyi okuyun. 
2- Kolesterol ilaci alanlarda cok sik bacak kramplari olur.
Gunde bir tane, Magnesium tableti alin. Tuz aliminiza dikkat edin. Diuretikli tansiyon ilaci filan aliyorsaniz, 
onlar da tuz eksikligi  yaparlar.

Mesajı Yazan: afrarana
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2020 Saat 03:17
Hocam 23 sene evvel bende uyuz geçirdim ne kullandıysak geçmemişti en son kim tavsiye etti bilemiyorum qma ozamanlar annem beni kükürtlü sabunla yıkardı öyle üstesinden gelmiştik 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2020 Saat 04:36
Kukurtlu sabun da olabilir ama Kwell kadar garanti degil. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2020 Saat 01:41
Hocam kükürtlü sabunu 4 yaş kızım da kullanabilirmiyim? Hocam bide metril bize iyi gelmedi tekrar kaşınmaya basladik yarın kwell losyon ve kükürt sabunu alicam sorum şu ki kızımın başı da kaşınıyor başında da uyuz olabilir mi başına ne kullanmaliyim

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2020 Saat 07:18
Uyuz: boyundan yukarisini  ve iki kurek kemigi arasini TUTMAZ... 
Kukurtlu sabun; her yasta kullanilabilir. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2020 Saat 22:00
Hocam sabah kwell losyon surdum kızıma az öncede kükürtlü sabunla bı 5-10 dakika köpüklü beklettim banyo sonrası da zeytin yağı surdum kızımın cildi kuru olduğu için daha çok kurutmasin diye sürdüm hocam bu yaptıklarım doğru mu doğruysa kaç günde bir yapmaliyim kükürtlü sabunla 2 gün üst üste yikicam losyonu kaç gün sonra surmeliyim

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2020 Saat 23:42
Ilacin icini OKUYUN ve ona gore uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2020 Saat 01:46
Hocam metrin kwell losyon kullandık ama fayda etmedi 4 yaşındaki kızımla beraber hala kasiniyoruz. Hocam bı ay içinde bu iki losyonu kullandık wilkinson pomad diye bı losyon daha varmış onu tavsiye edernisniz yorumlar çok iyi. 4 yaşındaki kızıma kullanabilrimiyim birde üst üste bu 3. Kremi de denesek fazla gelmiş zararı olur mu

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2020 Saat 03:31
Wilkinson pomat; yapma bir ilac olup, cok berbat bir kokusu vardir. 
Kwell; eger ciltte en az 4 dakika kaldi ise, kesin etki eder. 
AMA!!!!  Uyuz boceginin, deri icindeki tunellerde kalan cesetleri, diskilari ve yumurtalari kasinti yapmaya devam ederler.
Bu kasintiya da en iyi; Betnovate krem iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2020 Saat 04:30
Hocam 12 saat kaldı sürdükten sonra ama şu an çok kasiniyoruz özellikle kızım acayip çok kasiniyor dediginiz kremi alsak uyuzdan kurtulmuş olurmuyuz

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2020 Saat 18:35
Hocam eczaneden aldım kremi eczanesi kortizonlu dedi 4 yaş kızım için kullanabilir miyim

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2020 Saat 19:00
Kullanin.. Hayret!!  Turkiye'deki Eczacilar ilac terkibini biliyorlarmi imis??? 
Aferin, Peditus ve Calpol gibi her ucu de, parasetamol ihtiva eden ilaclari verirken akillari nerede imis?? 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2020 Saat 01:44
Hocam wilkinson pomad kullandık 2 gün 4 yaşında ki kızımın heryerini çizik çizik yara yaptı 3. Gün yikamam gerekirken 2. Gün yikandik. Hocam aşırı derecede kasiniyoruz. Uyuyamiyoruz ne metrin ne kwel ise yaradı. Napalim hocam bı yol gosterin

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2020 Saat 04:33
Ilac tahrisi. Wilkinson pomat; matah bir ilac olsa, ben soylerdim. 
Ic camasirlarinizi ve yatak takimlarinizi, ilac kullanmadan evvel, yuksek derecede kaynatip, kizgin utuden
 gecirerek hazirladiniz, DEGIL MI?? 
Betnovate kullanin.  2-3 gun kullanmakla bir sey olmaz.. Aylarca kullaninca yan etki  olur. 
Turkiye'deki eczacilari pek dikkate almayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat