Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67849
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 14:45

Konu: Alerji
Mesajı Yazan: afrarana
Konu: Alerji
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 12:52
Kızım 11,5 yaşında şuan,,,
2 yaşından beri alerjik 5 yaşında yapılan  deri testinde ev tozu ve maytlara alerji çıktı
O ara singulair çiğneme tableti verildi ama ben düzenli vermedim haftada mutlaka 2 kere alerjisi tutar aşırı hapşırık göz yaşarmasınburun akması ve tıkanması bugun yine öyle ona ne verebilirim yada ne yapabilirim doktora gitmek istemiyorum tekrar aynı ilacı verecekler çünkü

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 19:14
Singulair; Astim ilacidir.. Allerji ilaci degildir!! Astim'da, astim nobetlerinin arasini acmaya yarayan bir ilacdir. 
Asla Astim krizleri varken verilmezler... 
Siz oyle durumlarda, gunde 1 defa 1 olcek (5ml) Zyrtec surup verin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 17:59
Hocam yazmıştım size zyretec önermiştiniz 12 yaşındaki kızıma ev tozu alerjisi için singulairi önermemiştiniz hastalandıkça verin dediniz Önleyici ne kullanabilirz düzenli

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 18:46
Allerjilerde "Onleyici" diye bir tedavi sekli yok. Olsa; 83 milyonun tamaminin almasi gerekirdi. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 19:32
Singulair aldığımız kış boyunca alerjisi tutmuyordu singulair kullanmamak adına ataklarım tekrarlamasını önlemek için kullanılan alerji ilacı için sormuştum hocam örneğin ben aeıurıs tablet kullanıyorum bende de var onu içince alerjimi kesiyo tedavi etmesede çocuk haftada bir mutlaka alerjisi tutuyo ve bu tümgününü etkiliyor derse filan kendini veremiyor hapşırık burun tıkanıklığı ve kaşıntısından

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 21:42
Deneyin.. Fayda gorurseniz, devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat