Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı yeri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67616
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 21:22

Konu: Aşı yeri
Mesajı Yazan: seyla.gazi
Konu: Aşı yeri
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 08:15
Günaydın hocam 15 mayıs doğumlu kızımın ikinci ay aşıları l6 temmuzda olmustu.bikac gündür aşı yeri kizarikti ama dün iltihaplanmis içi dolu apse gibi olmuş.resmini yollamaya çalıştım.ayni gun hafif ates köpüklu ishal kaka basladi.eski maillerinizde bu tip sorulara fazla doz deyip aşi olan yere kolonya ve batikon surun dediginizi ya da mersol sürün dediginizi okudum.benim sorum ise neden 45 gün sonra böyle birşey olduğu ateş ve ishal yapması normal mi farklı bir durum mu söz konusu?? ya da birbiriyle alakali bir furum degil mi her durumdudada yapmam gereken nedir i ltihabi akitip mersol mu sureyim yoksa batikon mu şimdiden teşekkürler 
4GP.ME/busd/1598937385808.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 09:36
NE aşısı yapılmıştı??  5'li karma mı, BCG mi??
Bir tedbir, bir Cerrah görsün, belki doku içine uzanan bir abse vardır.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 11:07
Hocam bcg /dabt-ipa hib/kpa yapildi hocam kartta o şekilde işlenmiş. Peki bu durum hafif ateş ve köpüklü sulu kaka yaparmı hemde 45 gün sonra

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 16:45
Hiçbir aşı; ishal yapmaz...
O abse dediğiniz yer; BCG aşısının yeri ise, bir şey yapmanız gerekmez..
Sadece üzerine Batticon sürün.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 18:21
Sağlık odağındaki bçg yeri dedi ama allah bilir artık çok sağolun hocam mesaj yazmama sebep birden oluşu ve aynı zamana denk geldi diğer arazlar.ates 38i geçmiyor ishal miktarb7/8i bulmuyor ama kıvamı kötü kokulu kopuklu sadece anne sütü alıyor eski maillerinize  bakarak bu duruma mudahele etmiyorum öyle değil mi hocam dışkısının yarattığı pişip ve kızarıklık içinde eczaneden solüsyon hatırlatıyorum.hangi durumda mudahele gerekiyor bilgi verirmisiniz hocam

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2020 Saat 19:55
KUSMA VE İSHAL BİRLİKTE OLURSA!! 

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 14:56
Hocam yeni konu açmak istemedim kizim 15 mayis dogumlu ilk rota asisini agustosta oldu.bir ay sonra normal asilarini oldu.bugun ikinci doz rota virus olmasi gerekiyor.ama biz temaslı olduğumuz için zorunlu izalasyon dayız.24 ekime kadar.bu süreçte bir hafta geç olması sorun teşkil edermi.simdilik şikayeti yok ama ya corona olursa bu aşı ters bir durum oluşturur mu kızım icin her ne olursa olsun aşıyı olsun mu

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 18:39
Cocugun, 8. ayini gecmesin. 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2020 Saat 14:03
Hocam karantina durumumuz bugün bitti. Aslında sadece temaslı olduğumuz için karantinada kaldık.cok şükür hicbirimizde herhangi bir şikayet olmadı.bugun sağlık ocağı aradı rota virus aşısını yaptırmanız için.2.dozunu.  ( karantina sureci yuzunden 10 gun gecikmis oldu)Ben sizin önceki yazılarınızda ya aynı gün ya da bir ay arayla olsun dediginizi biliyorum.15 kasım da 6.ay aşıları olacak onlarla beraber yaptırayım diyordum.ama sağlık ocağı rota aşısının nezaman yapıldığının bir önemi yok diyor.ben sizinnyazilarinizi okumadan güvenip gitmek istemedim.oneriniz nedir hocam?birde covit hiç bir belirti göstermeden de geçirebiliyormuş  bu mümkün mü 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2020 Saat 19:17
YA ayni gun, YA en az 1ay ara ile.Siz ne bakiyorsunuz Turkiye'nin saglik calisanlarina!! Hicbir konuda 
oldugu gibi, asi konusunda da bir bilgileri yoktur.
Covid-19'a kafanizi takmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat