Ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67530
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 21:41
Konu: Ateş
Mesajı Yazan: Seymaaa
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 03:01
Hocam 4 yaşında ki kızım dün ateşlendi iki gündür ateş devam ediyor hastanede tahlilleri yapıldı antibiyotik başladık. Kanın da enfeksiyon çıktı. Devamlı inliyor merak ettiğim ise sol ayak dizi çok agridigini söylüyor dizini bukemiyor topalliyor. Ateşle beraber başladı bu bacak ağrısı bu kanda ki enfeksiyon ayağının topallamasina ağrısını neden olabilir mi
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 09:34
1- Türk doktorlarının; "Kanında mikrop var" deme salaklığına sakın inanmayın. Türk doktorları: Enfeksiyon ile Sepsis(kanında mikrop olma durumu) arasındaki farki bilemiyecek kadar aptaldırlar. Kanında mikrop var diyebilmek için; bunun "Kan kültürü" ile gösterilmesi şarttır. 2- Türk laboratuvarları da ayrı bir sahtekar oldukları için ve bu sahtekar doktorlar ile "çete" halinde çalıştıklarından, çocuk WBC değerinin yanına, erişkin Referans aralıklarını yazarlar!! 4 yaşında bir çocuk için WBC üst sınırı: 17,000 ( veya 17) dir. Erişkinlerde olduğu gibi 11 değildir. Bu sahtekarlığa dikkat edin. 3- Antibiyotik gereken durumlarda: Ateş+ Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olur. Koku ve Pas yoksa, SAKIN Antibiyotik başlamayın. 4- Bu şekil diz ağrıları bu yaş çocuklarda bilhassa bazı vırus enfeksıyonlarında olur. Bu yaşta, ASLA "Akut Eklem Romatizması" olmaz, var derlerse de sakın inanmayın.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 20:19
Hocam Haydarpaşa numune Hastanesi'nde tekrar tahliller yapıldı crp 10 çıktı. Yatış verdiler kabul etmedik. Kardiyoloji ye muhakkak gidin denildi ayağında ki topallama olduğu için akut romatizma olma ihtimalinden bahsedildi siz ne dersiniz bu değer nasil
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 20:47
Hocam dün Zeynep Kamil de yapılmıştı orda da 11 çıkmıştı crp. Kızımın sadece dizde ağrı var ateşi bugün cikmadi ara ara halsiz kalsa da baya iyiydi neşesi hocam sadece diz de ağrısı olması akut romatizma icin sebeb olabilir mi heryerine baktılar bizde sorduk kirginlik var ama dizindeki gibi ağrıyan şiddetli yeri yok
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 22:09
Hocam akut romatizmal ateş için ve EKG de küçük bısey gordukleri için kardiyoloji ye yönlendirdiler. Hocam doğru mu yaptık bu akşam yatisi kabul etmemekle crp 11 dün akşam aynı degerlere yakın çıkmıştı crp Zeynep Kamil hastanesi yatış vermemişti sadece antibiyotik verildi.. hocam sadece dizin de ki eklem ağrı var birde enfeksiyona bağlı hafif kırgınlık
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 22:37
Hocam hemen yatirmazsak daha kötüleşir mi
|
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 09:08
BEN size ILK GÜN ne dedim!!! Bu GERİ ZEKALI doktor müsvetteleri; "Akut Eklem Romatizmasının " bu yaşlarda olamayacağını bilemeyecek kadar SALAKTIRLAR!! Bu geri zekalılara; benim adımı da vererek, benim onlara GERİ ZEKALI dediğimi iletin!! CRP çok geniş anlamı olan ve pratikman tek başına HİÇBİR değeri olmayan bir değerdir. Akut Eklem Romatizması: 1- Bu yaşlarda görülmez.. 2- 10 yaşından büyük çocuklarda, büyük eklemlerde. kızarık şişlikler şeklinde olur. 3- Eklem şikayetleri; ASLA 3 günden uzun olmazlar.. 4- Sedim ve ASO testleri anormal yüksek çıkar.. Ama Türk doktorlarında bunları bilecek kafa nerde??? Varsa yoksa; hiçbir işe yaramayan CRP!! Tabii; sahtekarlık yapabilmek için en uygun araç..
Bu SALAK doktorlardan uzak durun!!! Emin olun bu konuda hiçbir bilgileri yok.. O hastanelerden KAÇIN!! Sakın yatırmayın. Evde istirahat etsın, agrıyan bölgelere sıcak tatbiki yapın.
|
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 23:36
Kadir bey bugün çok daha iyi durumda ne ateş kaldı ne halsizlik bacagida düne nazaran çok daha iyi durumda. Kardiyoloji ye gitcez bu hafta içi akut romatizmal ateş olsaydı bu kadar hızlı toparlar miydi? Bundan sonra süreçte ne yapmalıyız
|
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 23:41
Boşuna uğraşıyorsunuz.. Akut Romatizmal Ateş ASLA bu yaşta olmaz.. Akut Eklem Romatizması ve Akut Romatizmal Ateş= AYNI HASTALIK!!!
|
|