Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Az kaka-yenidoğan

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67373
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 23:08

Konu: Az kaka-yenidoğan
Mesajı Yazan: mevsimrüzgarı
Konu: Az kaka-yenidoğan
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2020 Saat 05:06
Hocam 38 haftalık sezaryenle 4050 gr bir oğlum daha oldu. Ilk etapta sekeri düşük bulduklari için mama verdik 5 6 saat sonra tamamen bırakıp emzirmeye döndük. Mekonyumdan normal kaka rengine döndü sayılır ama az kaka yapıyor. Renk olarak sarıya da çok yakın ama miktarı neden böyle? Emerken yutkunma sesini duyuyorum çişli bezleri iyi, her emdiginde gazlı sekilde kaka çıkışı az da olsa oluyor. Sanki altını silmiş de bulaşmış gibi kaka görmeye başladık. Hastanede sık sık emdi simdi evdeyiz aralıkları açıldı uzun uyuyor. Kaldırıp emzirmiyorum uyandıkça emziriyorum. Neden kaka az? 5 6 saat uyuduğu oluyor.

-------------

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2020 Saat 05:18
Sabah topuk kani icin gideceğiz bebekbyeterince emdi mi diye soruyorlqr yoksa tekrarlamak gerekiyor ona göre gelin dediler. Bu durum topuk kani sonuçlarını etkiler mi? 

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2020 Saat 18:12
Oradan, SAG CIKABILMENIZ bile bir mucize!! 
Bu kadar CAHIL doktor ve Saglik elemenlarini dunyada arasaniz bulamazsiniz..
O salak doktorlara soyleyin!! 
Yeni dogan bebeklerde; kan sekeri dusuktur!!  30-90mg/dl  araliginda olur.
SALAK olduklari icin, bu yeni dogan bebek kan sekeri degerlerinden haberleri yok.. Allahin davarlari!! 
Kaka miktarina bakmayin, kivamina bakin.. Ac kalan bebek, top-top cok sert kakalar yapar.
Sakin bu ahmaklarin hicbir dediklerine inanmayin. 
Yeni dogan bebek ozellikleri makalemi MUTLAKA okuyun.. Yoksa daha cok kaziklar yersiniz. 
Allah kimseyi bu ahmak doktorlara muhtac etmesin. 

Topuk kani ile "yeterli"beslenmenin, hic ama hic alakasi yoktur. Muhim olan, az bile olsa, 1-2 ogun emmis olmasidir. . Bunlari ciddiye almayin. Kendilerinin hatasi ile
 test bozuk cikarsa, kabahati aileye atmanin  bir yolu.. 
Meme araliklari EN AZ 3 saat olsun..ASLA, uyuyan bebegi uyandirip, BESLEMEYIN!! Sakin Turk cocuk
 doktorlarina inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2020 Saat 18:59
Ilk olctuklerinde 35 idi sonra mama verin dediler 81 çıktı sonra da 65 ölçüldü. Yoğun bakıma almak zorunda kalabiliriz degerlerini takip etmemiz lazim diyerek tedirgin ettiler. Burası iç anadoluda bir tıp fakültesi hastanesi. Aslında ameliyattan önce soracaktım  ama unuttum. Sezaryen sonrası her doktor farklı bir sey söylüyor. Gaz çıkarmadan yiyip icilir mi yoksa hem gaz hem gaita çıkışı mı beklenmeli?  Emzirmek isteyen bir anneyi aç  susuz bekletmek mantıklı mı? Aynı hastanede bile farkli seyler söyleyen doktorlar var. Olması gereken nedir? 

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2020 Saat 04:55
Bildigin CAHIL... Tipik Turk Tip fakultesi mezunu bir ahmak.. 
Benim soylediklerimi iletinde ogrensinler!!!  Kan sekerinin, yeni dogan bir bebekte 35mg/dl olmasi cok NORMAL. 

GENEL anestezi sonrasi, barsak hareketlerinin olmasi beklenir. Gaz VEYA Gaita cikardiktan sonra su icebilir,
 beslenebilirsiniz. Illede, Gaita cikmasi BEKLENMEZ... 

Dedigim gibi! Gunumuz yeni nesil  Turk doktorlari zir cahil! 

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2020 Saat 16:07
Teşekkür ederim hocam. Uykudan uyandıktan sonra sarimsi turuncumsu bir ten rengi dikkatimi cekiyor.  Saglik ocagindakiler sarılığı yok dediler. Varsa bile ben onu güneşe cikarsam yeter mi? Hastaneye adim atmak dahi istemiyorum. Bu 3. Çocuğum digerlerinde gormemistim bu teni. Resim eklemeye çalışacağım. Emdikten bir süre sonra normale dönüyor rengi. Bezde kan da gördük onemsiz diye biliyorum hem kilolu hem de emen bir bebek icin. Doyuyor uyuyor uyanmadikca dokunmuyorum. Iyi ki varsınız yoksa bizi burda diri diri öldürürler en ufak seyde hastaneye yatirmak icin firsat kolluyorlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2020 Saat 18:31
1- Aralarda, su teklif edin, alirsa, istedigi kadar icirin..
2- Kandaki sarilik yapan Bilirubin maddesi, temizlendigi halde, dokulara oturmus olan Bilirubin'in temizlenmesi biraz zaman alir.
3- Gunes??  Isterseniz cikarin, cok onemli degil. 
Yazilarimi, bilhassa Sarilik ile olanlari ve yeni dogan ozellikleri makalelerimi iyi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2020 Saat 00:20
http://m.YollaYap.com/busd/1595711760212.jpg" rel="nofollow"> bahsettiğim ten rengi icin bu resmi eklemek istedim.
 vernix göz kapaklarını birbirine yapıştırmış gibiydi. Tobrased damlatiyorum. Sol gözünü biraz açabiliyor. Sağ taraf henüz açılmadı.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2020 Saat 02:45
Capak yoksa, Tobrased kullanmayin. 
Gozlerini acmaya calismayin. 

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2020 Saat 01:28
Söylediğiniz anda tobrased damlatmayi bıraktım. Bugün 1 haftalık oldu. 1 haftada 2-3 kez 4 5 saat geçmesine rağmen kuru bezle karşılaştık.  Bu normal mi? Ara ara su da veriyorum cilde yerlesmis bilirubin temizlensin diye. Kaka miktari daha iyi kivami hep yumusakti. Yeterince sütüm var emiyor. Yolunda gitmeyen bir sey mi var anlayamadim.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2020 Saat 18:55
"SU icirmek ile," Bilirubin TEMIZENMEZ!!  Bunu size hangi SALAK doktor soyledi??
Sarilik ile ilgili yazilarimi iyi okuyun.. 
Sariliga sebep olan, Hemoglobin'in parcalanmasi ile aciga cikan, YAGDA ERIYEN Bilirubin dir!! 
Karaciger bu tip Bilirubin'i, "Suda eriyen" cinse cevirince, idrarla veya kaka ile atilir. Su icirmenin hicbir etkisi yoktur. 
SAKIN bu konuda son derecede CAHIL olan, Turk doktorlarinin hicbir dediklerine kanmayin. 
Her sey yolunda, dakka basi cis yapma mecburiyeti yok. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat