Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Meningokok aşıları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67241
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 13:50

Konu: Meningokok aşıları
Mesajı Yazan: merveasya
Konu: Meningokok aşıları
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 22:55
Hocam merhaba ,meningokok aşılarıyla alakalı yazılarınızın hepsini okudum. Herhangi bir güncel gelişme var mı bunu soracaktım. Bizim doktorumuz bu aşıların mutlaka yapılması gerektiğini söyledi vaka sayılarının da çok oldugunu söyledi. Ve tüm doktorlar sosyal medyadan da bu aşıların yapılması gerektiğini söylüyor. Biz de endişelendik İstanbul’ da yaşadığımızdan. Size sormak istedim ne yapmalıyız? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 23:03
YOK... 
Zaten hicbir zaman da gerekli degillerdi... Bazi sahtekar doktorlarin gazina gelmeyin.
Hala 2 seneden beri, birakin;Menenjit salginini, tek bir hastaya  rastlayamadik!! 
Anlatilan senaryolarin tamami palavra idi.. 

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 23:23
Biz yaptırmadık hocam doktorumuzun ısrarlarına rağmen hatta bilgisayardan meningokoklu hasta resimleri bile gösterdi. Şubat ayıydı bir milletvekilinin yeğeninin de bu hastalığa yakalandıgını ve bacağının ampute edildiğini söyledi. Kızımın bugün biraz ateşi var eşim göz akında sanki bir grilik var dedi ama normalde de biraz grimsidir. Gözleri kızardıgından biraz koyu gelmiştir dedim ama kafama takıldı. 38 derece ateş karın ağrısı ve halsizlik var şuan ama yemeğini meyvesini az da olsa yedi. Benim bir öğrencim 1. Sınıfta iken bu hastalığı geçirmiş ve şöyle söylemişti “ hocam sabah kalktıgımda vücudumun heryeri mosmordu , gözlerimin akı bile” o aklıma gelince endişelendim biraz hocam. 

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 23:25
Bu arada göz akı hafif grimsi gibidir. İnceleyince anlaşılır, şuana kadar söyleyen bile olmadı ve sağlıklı bir çocuk.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 23:28
Boynunun ağrıdıgını söylüyor nefesi iltihap kokuyor biraz boğazında da çok çok az iltihap noktacıkları var.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 23:55
Hocam şimdi iyice inceledim gözü kızardıgı için öyle görünüyor, boynunun acıdıgını ve yutkunurken Boğazının acıdıgını söyledi. Kuru öksürük var bir de.. çok özür dilerim parça parça oldu biraz.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2020 Saat 00:30
Yaşı da 7 hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2020 Saat 04:19
Ates+Agiz kokusu+Dili kaplayan pas tabakasi varsa, Antibiyotik gerekebilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat