Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

isal kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67234
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 05:47

Konu: isal kusma
Mesajı Yazan: MevaAnnesi
Konu: isal kusma
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 17:49
iyi günler hocam 27 aylık bir kızım var 3 4 ayda bir 2 3 gün süren kusma 5 gün kadar süren isal yaşıyoruz bu 3 4 ay kusma olmadigi zamanlarda da öğürme olayi var dis fircalarken gorse bizi ogurur yada civik birşey gorsun ogurur cok ustune gitmemistim bi kere cok asiri kusma oldugu icin isal de vardi goturduk igne yapildi kesilsin diye yolladilar 10 gun sonra tekrar basladi bu sefer kesilmesini istemedim kan tahlili yapildi wbc ai yuksekti ama acil doktoru isal kusma olaylarunda yukselebiliyor ilaxa gerek yok yogurt yedir su icir ac kalsin dedi ama sonrasi gene tekrarladi 4 ay sonra bi sorun mu var diye goturdum kamerayla bakmayı teklif etti midesine korktum baktirmadim bu bi sorunun olduğunu mi gösterir 3 4 ayda bir tekrarlayan isal kusma yâda aralarda ogurme ilaç 2 3 kere kullandık 27 aya kadar onun dışında hiç vermedim doktorun kamerayla bakmasına onay vermelimiydim sorun varsa diye sizin görüşünüzü merak ediyorum hocam ona gore hareket edicem 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 21:45
1- Midesinde, bakilacak bir sey yok!!  Tamamen duygusal!!
2- Bu yas icin, WBC:17'nin ustu yuksektir, Turkiye'deki sahtekar Laboratuvarlarin "Referans araliklarina" inanmayin.. 
Kasten; is uzasin, daha fazla tahlil yapilsin diye, Eriskin referans araliklarini veriyorlar. 

Yediklerine ve miktarlarina dikkat edin. 
Muhim bir hastalik olsa, KILO KAYBI olurdu!! 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 21:59
şuan da 13.5 kilo civarı hocam
eğer gene olursa hastaneye gidip durdurmamaliyiz değil mi kusmayi içindekini atana kadar beklemeliyiz 
birde wbc si 20ydi hocam gene de ilaç gerek gormedi doktor 
birde son olarak doktorun kamerayla bakmak istiyorum dedikten sonra sorduğumda midesinde yara olabilir mikrobik birsey olabilir demesiydi ne olursa yaradan şüphelenilir ki doktorun dediğini eklemeyi unutmusum hayırlı gceeler hocam

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 23:26
SmileSmile

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2020 Saat 04:30
Gecmeyen, gastrit sikayetlerinin benzeri olursa. 

Devamli su/sivi gida alsin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat