Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ne olduğu bilinmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67046
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 13:40

Konu: Ne olduğu bilinmiyor
Mesajı Yazan: denijj
Konu: Ne olduğu bilinmiyor
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2020 Saat 11:22
Hocam bir arkadaşın ağzından yazıyorum bebeği 4 aylık:Şimdi ilkinde ben emzirdim gazını çıkardım altını alıyordum uyanıktı sakindi bakıyordu birden bire hık dedi morardı solunumu durdu kendini saldı gözleri kaydı öylece donakaldı sonra kendine geldi bu kısa sürmüştü geçince belki gazdır belki küçük diye nefes alamamıştır diye o gün götürmedim hastaneye gece boyunca kontrol ettim ertesi gün 2.si oldu emzirdim gazını çıkardım yatakta yana yatırdım uyuyordu yine hık diye sesle morardı solunumu durdu 3 dk kadar sürdü sanırım biraz daha uzun sürdü yine aynı belirtiler bilinç kaybı morarma solunum durması kendini salma göz kayması ve sabit bir noktaya kilitlenme gibi belirtileri var ambulansı aradık hastaneye gittik hiçbirşeyi yok dediler ama 1 gece kalın dediler yatış verdiler kaldık hastanedede emzirdim gazını çıkardım altını alıyordum yine sakindi elleri kolları hareket ediyordu nabız ölçer alette vardı kolunda bu sırada kıpkırmızı kesildi  bu sefer nabız ölçer yanıp söndü oksijen seviyesi yok nabız 160 170 175 arası kilitlendi gibi oldu aynı belirtiler bağırdım hemen hemşireler geldi bebeğimi alıp götürdüler sonrada büyükşehir hastanesine sevkle gönderdiler şu an yoğun bakımda hiçbir cihaza bağlı değil serumla besleniyor test yapılacaktı ama sonuçlarını öğrenemedik doktora ulaşamadık başka bilgide vermediler tüm yaşadıklarım bunlar işte
Bana yazdığı bu doktor güya havale demiş ama net bişey söylememişler 4 aylık bir bebeğin havale geçirme olasılığı yok diye biliyorum yanlış mı? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2020 Saat 18:51
Dogru!! 6 aydan evvel, atese bagli havale OLMAZ..
AMA; Turk doktorlari; "Kargadan baska kus bilmezler"!!!
O AHMAK doktorlara soyleyin, bebekte: West sendromu var, ona gore baksinlar, bilmiyorlarsa da, bir kitap acip okusunlar!

Gelismeleri LUTFEN yazin.

Mesajı Yazan: denijj
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2020 Saat 17:24
Hocam annenin yazdıklarını kopyalıyorum erkek 4 aylık bebekDoğum kilosu 4100 boyu 53 cm baş 37 cm haftası 40+5 doğum şekli sezeryanmış
  Yazdıkları,;Doktor müsait değilim diyor sürekli hiç görüşmedi bizimle telefonlarımıza cevap vermiyor yarında vermezse şikayet edicem başhekimliğe
    Yani kısacası bilgi vermiyorlar doktorun yüzünü görmüyorlarmış telefonla aradıklarında çıkmıyormuş hocam bu aileye nasıl bilgi verelim belli ki doktorların sahtekarlıklarından haberleri yok bu West Sendromu tam olarak nedir ne yapsım bu aile 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2020 Saat 19:01
Gorusmemesi; bir sey bilmedigi icin ve bir teshis koyamadigi icin. Hemen sikayeti etsinler.
West sendromunun diger adi: Infantil Spasm'dir.
Erken teshis edilip, tedaviye alinmazsa, agir zeka gerilikleri olur.
MUTLAKA bir Universite Hastanesinde ele alinmasi sarttir. Bu is; oyle kenar mahalle ozel hastanelerinde yapilabilecek bir is degildir.
Daha olmadi bebegi hemen KACIRSINLAR ve mumkun ise, Hacettepe'ye veya baska bir Tip Fakultesine gotursunler.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat