Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kardeşim için bir soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66915
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 06:08

Konu: Kardeşim için bir soru
Mesajı Yazan: fatma8266
Konu: Kardeşim için bir soru
Mesaj Tarihi: 23 May 2020 Saat 14:58
hocam merhaba size erkek kardeşim için yazıyorum kendisi 33 yaşında erken çocukluk dönemi sizin bahsettiğiniz sahtekarlığın safalarıyla geçti rahatsızlıklarla sürekli hastalık ilaç sonra nefes darlığı acil hastane buhar  seklinde dahasonraa büyük bir sıkıntısı yoktu fakat bundan 5 yıl önce askerlik yaptığı Tekirdağ'da yattığı yastık dan dolayı ve orada çam ağaçları ve çam ağaçlarının sarı kozalak tozlarından kaynaklandığını düşünüyor bir takım alerjik durumları başladı 
şu anda sürekli geniz akıntısı var hapşırık burun akması geniz kaşıntısı boğaz gıcıklanması ile birlikte öksürük burnu sürekli tikali ve kışın olmuyor sadece Bahar özellikle de yazın tavan yapiyor bu durumu 5 yıldır bu şekilde kullandığı hiçbir ilaçlar fayda göremedi siz ne tavsiye edersiniz hocam bu durum alerji mi ? Saygılarımla hocam 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2020 Saat 19:27
Allerjidir..
Gunde 1 tablet Zyrtec, sikayetleri gecene kadar alsin.

Mesajı Yazan: fatma8266
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2020 Saat 00:59
Hocam merhaba 15 gündür zytrec ilacı kullanıyor fakat şikayetleri daha daha artmış durumda başka bir öneriniz varmı?

Geçen sene  beklomil 100 mcg nazal sprey kullanmıştım iyi gelmişti dedi. Bu ilaç hakkında görüşleriniz nedir? Kortizonlu burun spreyi midir?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2020 Saat 04:39
Evet, kortizondur. Viral enfeksiyonlarda kullanilirsa, Zaturreye kadar hastaligin ilerlemesine sebep olur.
Oncelikle; Serum fiz, yeterli olmadiginda, Iliadin sprey kullanin. Gunde:2x1

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat