Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kıl kurdu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66752
Tarih: 21 Haz 2025 Saat 18:14

Konu: kıl kurdu
Mesajı Yazan: leyli
Konu: kıl kurdu
Mesaj Tarihi: 06 May 2020 Saat 22:22
hocam merhaba.  geçen sene nisandan bu yana 7 yaşındaki kızımın midesi bulanıyordu ara ara... sürekli oluyordu ama uzun süreli değil... ağustos ayında doktora gittik ve kıl kurdu testi yaptı..selebant testinde kıl kurdu çıktı..ağzından salya da akıyordu.. bir  ilaç verdi..sanırım andozol idi hatırlamıyorum...ama sadece doz olarak bir kere ver ve iki kaşık ver dedi... yeterli oluyur mu dedim.. evet dedi.. neyse hocam kızımın şikayetleri geçmedi..aradan 1 yıl geçti.. hala şikayetler devam ediyor.. ağzından su akıyor uyuyunca ve gün içerisinde kısa sürelerle midesi bulanıyor... bence kıl kurdu geçmedi.. ilaç içince geçecek diye bir şey yok sanırım.. internetten araştırdım.. 10 yıl. 5 yıl,7 yıl yani uzun yıllar bu hastalıkdan nice ilaç içip de kurtulamayan var..hocam nedir çaresi..1 sene çok uzun bir süre.. özellikle bulantı için.. hoplasa  zıplasa hemen midesi bulanıyor ama 5 dakika sonra geçiyor allahdan..ama gün içerisinde çok fazla yaşıyor... gece sürekli ağzından salya akıyor... bunun dışında bizim bildiğimiz başka şikayeti yok...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 07 May 2020 Saat 01:02
Hocam en dogrusunu blir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2020 Saat 02:41
Doz olarak: Andazol, bir defa 2 olcek verilir AMA, 15 gun sonra gene 2 olcek icirmeniz gerekir.

Mesaj Tarihi: 07 May 2020 Saat 09:51
Hocam aç mi tok mu içecek..günün hangi saatinde bir de

Mesaj Tarihi: 07 May 2020 Saat 09:53
Evet olabilir ama 7 yaşındaki bir kız çocuğu günde 5 tane sarımsak yutamaz...Ben de yutamam...Her zaman 9 a 5 tansiyon ile geziyorum..beni hastanelik eder...kızım 7 yaşında .. yutamaz...çok teşekkür ederim size de

Mesaj Tarihi: 07 May 2020 Saat 19:33
Ac olursa, daha iyi olur. Her hangi bir saati yok.

Mesaj Tarihi: 11 May 2020 Saat 21:46
hocam merhaba.. kıl kurdu için yazıyorum. biz ilacı ancak yarın alabileceğiz.. hocam  kızım 7 yaşında ve 20 kilo... andozol demiştiniz... hocam farklı formları var sanırım.. biraz internetten baktık da... kaç mg lık ve şrup mu alıncak hocam anlamadık...

1- sabah aç karnına vereceğim... ilacı sabah aç karnına verdikden sonra kaç saat sonra kahvaltı yapsın hocam?
2- ilk 2 kaşık vereceğim, 15 gün sonra da 2 kaşık vereceğim sanırım..hocam soruma kızmayın lütfen, 15 gün sonra tekrar aynı şişeden kullanabilir miyim, açılınca bozulur mu ilaç..sıcaklar burada 35 civarı...hocam ilaç kullanmadığımız için böyle soru soruyorum.. çok teşekkürler

hocam şimdi e devletten kullandığı ilaçlardan baktım.. andazol bir kere daha kullanmıştı ama kıl kurdu geçmemişti..
 andazol 200 mg/10 ml süspansiyon 60 ml

hocam bu ilaç mı

Mesajı Yazan: aslhn
Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 00:30
Cok ozur dileyerek bende size bir şey sormak istiyorum , benim kizimda 7,5 yaşında 20 kilo geçen yıl apandist ameliyatı oldu, , azıcık yemek yiyor , yemek yerken midesinin bulandigini söylüyor , gece dış gicirdatmasi var , salyasi sabah ağız kenarında kuruluk oluyo muhtemeln akiyo , şuan test yaptiramam acaba bizimki de kilkurdu olabilir mi, hani kurt olan insanlar çok yemek yermiş bizde tam tersi çok teekkur ederim 

Mesaj Tarihi: 12 May 2020 Saat 04:33
1- Surup sekli BIR TANE!! "olcek" dedigimde, surup oldugu anlasilmiyor mu???
Ilaci icer, arkasindan kahvaltisini yapar. Oyle bir sure gecmesi gerekmiyor.
Ayni siseden kullanacaksiniz. Eczanede oldugu gibi, evin serin bir yerinde olmasi yeterli.. Eczanede Buzdolabinda DURMUYOR KI!!

2- Kurt degil. Kafasi bir seylere bozuk Ya kiskanclik var, yada evde bir sikintili durum var.
Aksamlari 1 olcek Sipraktin icirin. 1 hafta kadar kullanin, gerekirse tekrar baslayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat