Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bcg asisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66623
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:55

Konu: Bcg asisi
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: Bcg asisi
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2020 Saat 21:26
Hocam merhaba oğlum 32 aylık. Bcg aşı izi belli belirsiz çok dikkatli bakınca belli oluyor.  Bu tutmadığı anlamına mı geliyor.  Bu virüse karşı Bcg aşısının koruyuculugu olduğu söyleniyor.  Bu aşının tekrarı mi olmalı bizde hocam teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2020 Saat 23:48
bunu ben de merak ediyorum.30aylik oğlum bçg asisindan sonra hiç kızarıklık, kabartı, kabuklanma olmadı. bu tutmadı mı demek?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 02:02
BCG asisindan, 2 ay sonra dahi iz yoksa, tutmamis demektir. Izin buyuklugu veya sekli hic onemli degildir.

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 09:57
Tekrar nasıl yaptrcaz hocam neden tutmadı acaba yanlıs sekilde mi yapıldı 

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 15:10
hoca herhangibir iz yok, bu durumda aşı tekrarlamamalı mı ?

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 15:21
https://hizliresim.com/41LnGz" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 15:22
belli belirsiz bir iz var hocam bu tuttu sayılır mı ?

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 19:27
izi var!! Tutmus..

Ayrica da; bu BCG asisi isine cok guvenmeyin..
BCG asisi'nin antikoru YOKTUR! Hucresel bagisiklik ile calisir.
Coronavirusler ise, Humoral bagisiklik ile,(olusan Antikorlar ile) yok edilirler.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 20:18
hocam haklisiniz ama öyle bir ortam var ki hergün yeni bir şey söyleniyor, net bir şey yok hep olasılıklar, umutlar...
bu konuda haberler çıkınca biz de "acaba" dedik. mevcutta kullanılan ilaçlar mı iyileştiriyor okşa iyileşen zaten iyileseceginden mı iyileşiyor o bile belli değil,belki de bu kadar yan etkisi olan ilaçlar boşuna kullanılıyor 

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 21:45
Bir kismi; zaten Covid-19 degil. Digerleride, kendiliginden iyilesiyor.
ATES dusurmeyin.
Covid-19 Testleri ile ilgili bir makale yazdim, Haluk bey listeye ilave edince mutlaka okuyun.
Ayricada, viruslar ve Coronaviruslarla ilgili makaleleride okuyun.

Mesajı Yazan: denijj
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 23:41
Hocam ben bu durumu bilmiyordum okuyunca öğrendim benim kızım 33 aylık ve iki koluna da baktım herhangi bir iz yok bu şimdi sizin dediğiniz gibi aşı tutmamış ve tekrarı gerek demişsiniz ne zaman yaptırmam gerek hocam sizden öğrenmesek bir halt bildiğimiz olmadığı gibi bilgilendirilmiyoruz da sayenizde bakalım geç kaldığımız daha neler öğreneceğiz 
  (okuduğumda beri elimde telin feneriyle iz arıyorum bişey var gibi ama baya bakmak gerek veya ben iz bulayım diye kendi gözümde iz mi yarattım bilmiyorum ama kesinlikli bir bakışta hiç belli değil) 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 02:54
Bu sualin oncesinde, (Esra_S'in sualinde )Tipik bir BCG izi var o resme bir bakin, size en azindan ne bakmaniz gerektigi hakkinda bir bilgi verir.
Sirf BCG asisi icin, hastanelere gidip, risk almanin bir anlami yok, Acele etmeyin.
Zaten ortada kesin bir bilgi de yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat