Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Meniden Kan Gelmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66566
Tarih: 12 Tem 2025 Saat 05:24

Konu: Meniden Kan Gelmesi
Mesajı Yazan: Onurhavaci
Konu: Meniden Kan Gelmesi
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 21:05

-------------
...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 21:15
Merhabalar Kadir Hocam. Uzun yıllardır çocuklarım için takip ediyordum sizi, ki ne kadar teşekkür etsem azdır, şimdi de kendi sorunum için rahatsız ediyorum sizi.
33 yaşındayım. Bundan 20 gün kadar önce meniden yoğun bir şekilde kan geldi. Ağrım, sızım, sancım hiç olmadı. ( idrarımda da herhangi bir problem yoktu) Malum süreçten ötürü de hastaneye gitmeyi tercih etmedim. Aradan geçen 15 gün sonundaki ilk seferde yine meni yoğun kanlıydı. Bundan sonraki her idrarda da, daha doğrusu idrarın bitimindeki son 6-8 damlası bariz bir şekilde kan olmaya başladı. Çok yoğun olmamakla birlikte, çok ufak eşik değerinde sızı oluyor nadiren. Gün içinde de üroloji doktoruna gittim ve benden istediği kan ve idrar tahlillerini verdim. Tahlil sonuçlarına göre antibiyotik veya artık ne gerekiyorsa ona başlarız dedi. Ağrım olmadığı için direk herhangi bir müdahalede bulunmadı ve sonuçlara göre hareket ederiz dedi. Tahlil sonuçlarını da paylaşıyorum sizinle de, söyleyecekleriniz benim için çok önemlidir. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

-------------
...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 01:11
Tahliller okunamiyor.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 11:52

-------------
...

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 12:01

-------------
...

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 12:03

-------------
...

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2020 Saat 19:25
Bu testlerin, sizin durumunuz ile hic bir alakasi YOK!!
PSA Testi gerekli

Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 13:52
Tekrardan merhabalar hocam. Özetlemem gerekirse meniden ve daha sonrasında idrardan kan gelmem problemim vardı. Siz de PSA gerekli demiştiniz, yoğun uğraşlar sonucunda PSA'ya baktırabildim. İlginç bir şekilde bakmak istemiyorlar. Bu arada batın ultrasonuma da baktılar ki temiz çıktı. Sadece bu süreçte büyük tuvaletimle birlikte idrardaki kan yoğunlaşıyor. Şimdiden çok teşekkür ettim hocam.

-------------
...

Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 14:03
Bir de bu arada, sadece tahlil sonuçlarıma bakarak HEMATURİ teşhisi koyularak  1 aylık Tarivid 400 mg kullanmaya başladım.

-------------
...

Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 19:04
O doktor; tam bir SALAK!!
1- Hematuri :YOK..
2- IYE: YOK..
3- Hematuri olsa bile; Antibiyotik VERILMEZ...
4- 1 AY Tarivid kulan, bak neler gelecek basiniza!! Kasten 1 ay veriyorki; 1 ay suresince agzinizi acmayasiniz.
   "1 ayda da, zaten neden kanama oluyorsa, kendiliginden duzelir" umuyor!!

Bu arada: "kan", menide mi??? Idrarda mi??? Idrar tahlilinde hic cikmamis.

Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 21:17

Şöyleki hocam, benim şikayetim ilk olarak menide yoğun bir şekilde kan ile başladı. Aradan geçen 15 günün sonunda tekrar menide yoğun kan vardı. Bu aradaki sürede idrarımda kan şikayetim yoktu ama bu ikinci seferden sonra idrarımın son kısmında da gözle görünen taze kan olmaya başladı. Hatta idrarda pıhtı şeklinde kan çıkmaya başladı. Süreç böyle devam ederken fark ettim ki, kabızlık gibi durumlarda idrardaki kan bariz şekilde çoğalıyor ve birkaç güne kayboluyor (bu arada yememe-içmeme de azami dikkat ediyorum ki, sanki kabızlık prostattaki bir şeyi tetikler mi acaba diye tamamen kendi çıkarımlarımdan (haddim olmayarak)) . İdrar tahlillerinde kan çıkmamasının sebebi de tamamen bu araya denk gelmiş olması. Şu an menide kan şikayetimin olup olmadığını herhangi bir girişimde bulunmadığımdan dolayı bilemiyorum.

Tarivid 400’ü de heralde prostatit olduğumu düşündüğü için verdi diye düşünüyorum ki kullanmamın 10. Günümdeyim şuan L

(devlette ve özelde farklı farklı doktarlara gittim, PSA’yı en sonunda aile hekimime yaptırabildim. Transrektal ultrasona istememe rağmen hiç tenezzül bile etmiyorlar)

Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.

-------------
...

Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 04:15
Benim suphem de; Prostatit idi...US'dan evvel, elle muayene de yapilabilir ama, onu bilen doktor kaldimi ki???
Ilacin icini iyi okuyun.
Prostatit olsa; PSA tesini daha yuksek beklerdim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat