D Vitamini
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66513
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:27
Konu: D Vitamini
Mesajı Yazan: efes2630
Konu: D Vitamini
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 12:36
Kadir Bey merhaba, ben 2019 eylül ayında, 12-10 yaşlarındaki 2 çocuğuma da ampül dvit içirdim. Şubat ayında test yaptırdık, d vitaminleri çok düşük çıktı 12 yaş 12 ng/ml, 10 yaş 10 ng/ml. Dr damla olan formundan düzenli olarak kullanmamızı söyledi. Sizin fikrinizi alabilir miyim? Ampule rağmen düşük çıkmamızın bir anlamı sebebi var mı? Hangisini nasıl kullanalım. Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 19:07
10-12 yaslarda gelene kadar hic Dvit3 icirmedi iseniz, tabiiki de 1 ampul yetmez.. Akil var, fikir var!! Ampul ile bile ara kapanmamis, damla ile arayi kapatacagini zannediyor! Allah akil,fikir versin. Damlalar ile arayi kapatmanizin imkani YOK. Hemen birer ampul daha icirin. Onumuz yaz oldugu icin, beklerim ve Eylul ayinda tekrar olcum yaptirip, ona gore davranirim..
|
Mesajı Yazan: ilgetuna
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2020 Saat 16:43
Hocam yaklasik 9 10 yildir yilda bir ampul d vit aliyruz. Korona virusu ile vitaminler cok gundeme geldi. Ekstradan vitamin almamiza gerek var midir bu donem icin.
|
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2020 Saat 19:42
Bakin!! Bir "maddenin" eksikligi ile olan bir durum, o maddenin Gereksiz fazlaligi ile daha iyi bir hale GELMEZ... Coronavirus'da D vitamini eksikligi varsa, hastalik agirlasir.. AMA!! Fazladan almaniz ile daha iyi bir durum OLUSMAZ..
|
Mesajı Yazan: Umut7
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 04:05
Merhabalar Hocam, her ne kadar buu konu ile ilgili soruları çok cevapladıgınızı görsemde sormadan içim rahat etmedi hocam. Umarım kusuruma bakmazsınız.
Eşimden dvit ampul almasını istemiştim, eczacı tera d3 ampul vermiş. İçerik aynı ama hiç duymadığım bir marka. Sorun olur mu. 4 yaşındaki kızıma bir hafta öncesine kadar 3-4 damla dvit veriyordum. Daha önce hiç ampul olanını içirmedim. Tahlil de yaptırmadım ama geçen yazdan beri doğru düzgün dışarı bile çıkmadık. Şimdi bu ampulü vermemin bir sakıncası var mı?
6 Aylık kızım için de ampul vermem doğru olurmu, doğru olmazsa günde kaç damla vermeliyim? Cevaplayınız için çok teşekkrüler Hocam.
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 06:27
O markayi Bilmiyorum. icini okuyun, dediginiz gibi ise, 1 YASINDAN sonra, senede bir verin. 1 yasindan kucuklere, damla seklinde verin. Gunluk 1000unite olacak sekilde ayarlayin.
|
Mesajı Yazan: maydanoz
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 17:55
Hocam Özür dileyerek ben de buradan yazıyorum. 3 aylik Kızım için bugün eczaneden devit aldım, üzerinde 200.000 IU/10 ml yazıyor. Onceki kullandigimda 50.000 IU/15 ml yaziyor. Şimdi ben bu hesaptan anlamıyorum hocam, oncekinden günde 5 damla verdim, yenisinden kaç damla vermeliyim?
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 19:02
200,000IU=10ml 20,000IU=1ml 1ml=20 damla desek, 1 damla=1000 unite.. Bir damla vermeniz yeterli...
50,000IU=15ml 1ml= ~3,330IU.. 1 damla= ~165IU
|
Mesajı Yazan: maydanoz
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 20:23
Cok tesekkur ederim hocam cok bilgilendirici oldu allah razi olsun bilgileriniz icin
Simdi prospektusune baktim hocam "1 damla yaklasik 800 IU kolekalsiferol icerir" yaziyor. Cok onemli mi 200 birim fark?
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 23:11
Mesajı Yazan: Eylulemir
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 23:23
Hocam bizde 6 ay once ailece ictik dvt3 ampul ben 34 yasindayim ilk kez esim 38 yasinda ilk kez kizim 11 yasinda ilk kez oglum 4 yasinda ikinci kez iciyor buara takrar alip hepimiz icsekmi ne dersiniz
|
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 03:33
Bir sene icinde, Ikinci ampul iciminden evvel Dvitamin seviyesi olcturmeniz iyi olur.
|
Mesajı Yazan: 2005kiraziboege2017
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 10:12
Hocam iyi günler son günlerde D vitamini hakkında çok sorular geliyor biliyorum biz 1,5 yaşına kadar d vitamini damlası kullandık sonra doktorumuz yaz olduğunda bıraktırdı sonraki süreçtede gerek yok dedi fakat bu günlerde forumda bu konu hakkında soru görünce bende size kullandığım balık yağında günlük 200IU değer yazıyo bu yeterlimi yoksa takviye gereklimi acaba.Oğlum şu an 38 aylık 17 kilo ve 104 cm .Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için .Sağlıklı günler dilerim.
|
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2020 Saat 19:38
Gunluk 200 IU , cok komik bir doz.. EN AZ; 1000 IU olmasi gerekir. VEYA, her sene 1 defa, 1 ampul Dvit3 icirin.
IMMUNITY: (Bagisiklik) 1- Innate Immunity: Dogal direnc. (Deri, ic organ zarlari,Notrofil,Makrofaj,Kompleman sistemi) 2- Passive Immunity: Anne sutu ve anneden gecen Antitoksinler,Antikorlar) 3- Active Immunity: Lenfositler ve Immun hucreler, Kemik iligi, Timus, Dalak,Lenf dugumleri) 4- Adaptive Immunity: -Hucresel (T-hucreli bagisiklik, Verem asisi gibi)Thymus dependend -Humoral (B-hucreli bagisiklik, butun geri kalan asilar) Bursal system depended
D vitamini: Innate ve Adaptive bagisikliklarin kuvvetli bir modulatorudur. D vitamini eksikliginde, bu iki bagisiklik sistemi iyi calisamaz. Asilara bile iyi cevap alinamaz. Turk cocuklarinda, genel bir D vitamini eksikligi vardir ve bu sebeple, bagisiklik sistemleri cok dusuktur.
|
Mesajı Yazan: spark81
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 00:43
Hocam merhaba, Ben kendi eczacımız D vitamini ampul vermeyince başka eczaneden aldım ancak o bana Bemix adlı ampul vermiş. Acaba bana yanlışlıkla B vitamini ampül mü vermiş çünkü içinde b vitaminleri de var.
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2020 Saat 03:13
Bemix ampulde, D vitamini YOKTUR.. Hemen iade edin.. Bunlar REZIL insanlar..
|
Mesajı Yazan: zeykadioglu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2023 Saat 19:42
Bebeklerde ve cocuklarda d vitamini toksik doz nedir
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2023 Saat 20:16
"Toksik doz" diye bir şey YOKTUR!!! Her şahısta farklıdır. "toksik kan seviyesi" deseniz biraz anlamı olur. Kanda: 150ng/mL üstünde zehirlenme başlar.
|
Mesajı Yazan: zeykadioglu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2023 Saat 20:45
Kan 150 ve ustu yetiskinler icin degilmi bebek ve cocuklar icin nasil
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2023 Saat 08:50
Öyle bir durum olsa idi BELİRTİRDİM!!
|
Mesajı Yazan: sysyde
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 20:40
merhaba d vitamini kan tahlilinden 1 gün önce d vitamini almanın 1 gün sonra kan tahlilini yanıltırmı? fazla çıkarmı? kan tahlilinden kaç gün önce d vitamini kullanımı bırakılmalı? böyle birşey varmı?
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2024 Saat 02:24
Evet, yaniltici sonuc verir!!!
|
Mesajı Yazan: sysyde
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2024 Saat 15:17
kanda yanıltıcı sonuç vermemesi için kaç gün önceden d vitaminini almamak gerekir
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2024 Saat 19:12
3 ay gecmis olmasi iyi olur.
|
|