Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini ampul

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66452
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 11:10


Konu: D vitamini ampul
Mesajı Yazan: Rosenes
Konu: D vitamini ampul
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 01:24
Hocam sizin cevaplarınızı okudukça Dvit ampulun önemli olduğunu öğrendim. Malesef sizinle geç tanıştım.
 1- Oğlum 41 aylık. Sadece 1 yaşına kadar d vitamini vermiştim.
Aynı zamanda epilepsi tedavisi görüyor. Sabah 225 mg akşam 250 mg depakin(57,64) kullanıyoruz.
 2- Kızım 9 aylık  her gün 4 damla d vitamini veriyorum( damlayla uğraşmayın yazmışsınız arşivde okuduğum sorularda)
 Kısacası  Dvit ampulden vermeli miyim?şu an kızıma hala damla kullanıyorum.Oğlum da depakin kullandığı için size danışmadan vermek istemedim. 
 3- Eşimle benim senede 1 kez içmemiz yeterli mi?
Bir de hocam kızıma kan damlası veriyorum ama bitmek üzere. Durumlardan ötürü kanına baktıramadım. Devam edeyim mi tahlil yaptırana kadar yoksa keseyim mi ilacı?


-------------
Rose



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2020 Saat 04:03
1- Oglunuza, HER SENE en az 1 ampul Dvit3 icirin.
2-Kizinizin, gunde 1000 unite Dvit3 almasini temin edin.Kullandiginiz damlanin 1 damlasinin kac unite oldugunu bulun , ona gore kullanin.
3- Turkiye'de yasayan herkesin senede en az 1 ampul Dvit3 icmesi uygundur.
4- SAKIN kiziniza demir damlasi vermeyin, hastaliklari cok agir gecer.
Ilk sayfada Demir ile ilgili makaleleri okuyun.


Mesajı Yazan: Rosenes
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 01:26
Hocam günlük 100 ünite yazmışsınız ya. Yanlışlık mı oldu.1000 unite mi olacak o. Çünkü eczacıya söylediğimde 1 damla yeterli dedi. Ama eczaneden aldığım ve sağlık ocağının verdiği aynı. Yani ikiside 50.000 ıu/15ml.  Şimdi yeni aldığım Selovita-D3. 9 ayı doldurdu kızım. Kaç damla vermeliyim günlük.
Hocam bir de ayak başparmağımın tırnağında mantar var. Birine verdiğiniz cevaba istinaden ben de trosyd tırnak cilası aldım ama söz konusu emzirme olduğu için sizden onay almadan başlamak istemedim.



-------------
Rose


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 03:14
Evet: 1000 unite olacak.. Ilk 1 seneden sonra, her sene 1 defa Dvit3 ampul icirin.
Tirnak cilasinin anne sutu ile bir alakasi yok!!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat