Geçmeyen boğaz ağrısı ve ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65389
Tarih: 19 Ara 2025 Saat 14:12
Konu: Geçmeyen boğaz ağrısı ve ateş
Mesajı Yazan: Yasasinben
Konu: Geçmeyen boğaz ağrısı ve ateş
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2020 Saat 16:15
|
Hocam merhaba 8 mart pazar günü 8 yaşındakı kızım ateşlendi, boğazları çok ağrıdığı ağzı da koktuğu için Augmentin başladım. Ardından tam iki hafta sonra pazar günü yeniden çok yüksek bir ateş ve boğazlarının çok acıdığınu söyledi. Augmentin’e karşı bağışıklık oluşmuştur diye Makrol başladık hemen toparladı, ağrısı azaldı ve ağız kokusu yok oldu. Şimdi bir hafta sonra bugün yeniden ateşlendi ve boğazı yeniden ağrıyor. Hastanelerin durumu malum bir test yapılsa belki iyi olurdu, Gerçekten ben ne yapacağımı şaşırdım. Bütün kışı sizin söylediklerinizle ilaçsız geçirmişken evden çıkmadığımız bir dönemde böyle hastalanması normal mi? Gözleri yaşarıyor, hapşuruyor ve halsiz. Muhtemelen grip ama nasıl geçti kimseyle temas etmiyorken? Bu kadar sık ateşlenmesi normal mi bir ay içinde? Şu anda ne yapmalıyım hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2020 Saat 18:35
1- Ates+Agiz kokusu+Dilde pas.... Her ucude VARSA, Antibiyotik gerekir. 2- Bakteriler icin alinan tedbirler, viruslara karsi hicbir ise yaramazlar. Viruslari durduramazsiniz, ayrica da, virus alindiktan sonra, hastalik belirtileri baslamadan cok once etrafa viruslar sacilir. 3-Istirahat etsin, sik sik; sicak bir seyler icsin. 4- SAKIN; ates dusurmeyin, ne ilac nede soguk tatbiki yapin..
|
|