Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saç dokulmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65343
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:19

Konu: Saç dokulmesi
Mesajı Yazan: htckrtl
Konu: Saç dokulmesi
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 12:16
Hocam merhaba, 
Kızım 7 yaşında bir süredir takip ediyorum kızımın saçları dökülüyor. Kafasında herhangi bir yara falan yok sizi tanımadan önce çok fazla antibiyotik kullanmisligimiz var. Taradigimda ve banyo yaptırırken elime oldukça saç geliyor. Doktora götürmeli miyim? Götürürsem de nelere dikkat etmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 18:54
Sac kirilmasi, sac dokulmesinden farklidir.
Sac dokulmesine yapilabilecek bir sey yok.
SAKIN Turk doktorlarin verdigi sacma sapan ilaclara(Cinko, Vitamin, gibi) sakin guvenmeyin, para telef etmeyin.

Mesajı Yazan: Yasasinben
Mesaj Tarihi: 13 May 2020 Saat 22:50
merhaba benim kızım da Şubat ayından beri çok rahatsızlandı ve biz de antibiyotik kullandık mecburen. Saçları tutam dökülüyor şu anda hatta bir tarafı açılmaya başladı. Kan testi yapıldı sorun gözükmüyor, ben de Kadir Hocamıza sordum bir şey yapmayın dedi. Ama içim hiç rahat değil kız çocuğu bir de çok üzülüyorum, annem kemoterapi gördüğü zaman elimi saçına sürdüğüm zamanda koca bir tutam elime gelirdi şu anda kızım aynı durumda. Sizin mesajınızı görünce yazmak istedim. Şu anda nasıl saçları azaldı mı acaba?

Mesajı Yazan: htckrtl
Mesaj Tarihi: 13 May 2020 Saat 23:30
Merhaba kadir hoca bize de bisey yapmayın dedi sadece kullandığımız tokaları değiştirdik sık sık yıkamaya özen gosteriyorum yağlı kalınca daha çok dökülüyor. Ocak ayında augmentin bid fort kullandıktan sonra farkettim bu durumu 1 - 2 ay boyunca döküldü sonra biraz düzelmeye başlamıştı ki dişinden dolayı tekrar aynı antibiyotiği  yazdı dr 4 gün kullandim yeniden dökülme çoğaldı. Sonrasında bıraktık kullanmayı.Kadir hocam a sormak istedim 7 yaşındaki çocuk dişinde apse oluştu 4 gün kullanım yeterli olur mu?

Mesajı Yazan: Yasasinben
Mesaj Tarihi: 13 May 2020 Saat 23:33
çok geçmiş olsun size, kesinlikle antibiyotik yüzünden!!   bu pandemi de çaresiz kalıp antibiyotik kullandık başımıza gelmeyen kalmadı. inşallah düzelirler bir an önce acil şifalar diliyorum sizin yavrunuza da

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 May 2020 Saat 04:27
Sislik kayboldu ise, erken kesebilirsiniz.
Bu pandeminin; Antibiyotikler ile NE ALAKASI VAR!!
Doktorun AHMAK olani, viruslara antibiyotik verir.

Neymis; "Arkadan bir bakteriel enfeksiyon eklenebilirmis!!!"
Lafmi yani? Boyle salakca bir dusunce ile, HER atesli hastaya antibiyotik yaziyorlar. Bu serserilere kanmayin.
Suphelendiginizde, bir bakin bakalim:
Ates+agiz kokusu+Dil pasi varmi-yokmu!!!
Bu kadar basit ama, pustlarin maksadi baska!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat