Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bir arkadaş için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65314
Tarih: 20 Eki 2025 Saat 03:15

Konu: bir arkadaş için
Mesajı Yazan: leyli
Konu: bir arkadaş için
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 18:48
hocam merhaba.. malum gündem koronavirüs .. hocam arkadaş bir soru sormamı rica etti sizden... mümkünse..çok da korku doluydu...evinin dış kapısını açtığında doğalgaz faturasını görevli kapı koluna bırakmış..arkadaş da faturayı iki eliyle alıp incelemiş..işte ne kadar fatura geldiğine falan bakmış.... sonra da elini gayrı ihtiyari burununa götürdüğünü söyledi.. faturayı kesen görevlinin kimlerle temas kurduğunu bilmediğimiz için çok tedirginim dedi.. bu durumda bulaş riski ne kadar diye kendini yiye yiye bitirdi..çok dikkat ediyor..dışarıya çıkmıyor kesinlikle..eve de kimse gelmiyormuş..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 21:42
Gidin isinize Allah askina!! Delinin biri, kuyuya tas atti, isin yoksa cikarmaya ugras!!
Boyle sacma sapan yollarla, virus alip hasta olan YOK!! Soylenenlerin tamami varsayim.. Hastalik; solunum yolu ile havadan aliniyor. Gerisi hikaye.
Zaten avrupa ulkelerinde bu sekil Salgin olmasi hep bu uydurmalar yuzunden... Maske ile, kolonya ile, bu isler OLMUYOR!! Avrupa'da; Maskeyi takan sokaga firladi, hepsi hasta oldu!! Hic bir ise yaramaz..

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 10:59
Hocam cok özür dileyerek yazıyorum.. Kaç gündür sizi de okuyorum tv deki doktorları da dinliyorum. Tv dekilerin hepsi Mehmet Ceyhan da dahil bilim kurulunda ki Ateş Kara (oda hacettepe doktoru imiş.) bu virüsün damlacık yoluyla bulaştığını, eşyalar da bilmem ne yüzeylerde bilmem kaç saat hatta bilmem kaç gün yaşadığını söylüyor.. Hatta havada asılı kalmadığını hemen yere düştüğünü söylüyorlar.. Şimdi siz havadan alınıyor diyorsunuz.. Kafamız o yüzden karışıyor...... Peki şimdi biz evi havandırmak için kapı pencere açmamalı mıyız? 

Mesajı Yazan: ZeyMus16
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 12:21
Yanlış anlamışsınız. 
Hasta birinin yanındaysanız öksürüğünden veya hapşırığından saçılan damlacıklardan 
hava yolu virüsü alabilirsiniz. Ancak 1.5 - 2 metre sosyal mesafeye dikkat ederseniz hasta öksürse de
hapşırsa da virüsü alma ihtimaliniz azalır, çünkü damlacıklar bu mesafeden size ulaşmadan
yere düşerler, yere düşen virüslere elle temasla, elinizi ağzınıza götürmekle 
hastalık kapma ihtimaliniz sadece varsayımdır. Bunu anlatıyor Kadir bey.
Camları açmayalım havada uçuşup eve girecekler gibi bişey yok tabii ki. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2020 Saat 18:57
Aynen.. Bu kadar guzel anlatilamaz.. Tesekkurler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat