Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Moraxella Special

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65313
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 05:36

Konu: Moraxella Special
Mesajı Yazan: mum01
Konu: Moraxella Special
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 18:36
Merhaba hocam oğlumun uzun süredir(5ay)atak yapan ve bazı zamanlar azalan öksürük ve geniz akıntısı şikayetleri var.Tabi bağırsak ve üst solunum yolları enfeksiyonları da cabası.WBC normal ama öksürük ve geniz akıntısı bizi de çocuğu da bitirdi artık.Burun kültürü yaptırdık ve Moraxella Special bakterisi üredi.Duyarlı olduğu antibiyotikleri de yazmışlar.Doktor 4 yaşındaki çocukta bu bakteri olmaz,bu bakteri uzun süre yoğun bakımda yatanlarda falan olur,tedavi gerekmez dedi.Hocam doğru mu bu?Moraxella bakterisi önemsiz ve anlamsız mıdır?Derdimize kullandığımız hiçbir antibiyotik(azitro,macrol,augumentin) ve ventolin-floxtide çare olmadı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 21:37
O cahil doktorun dedigi: Moraxella catarrhalis'dir.. hastalik yapan budur!!
Sizde ureyen, Moraxella subspecies, ortamda bulunan bakterilerden olup, bir onemi yoktur.
Iki yanlis; 1 dogru etmis!!! O da sizin sansiniza..
SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.   

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 22:19
Vallahi hocam sonucu atayım.Bizde üreyen bakteri bu ve 5 aydın burundaki akıntı üretimini geçirdiğimiz enfeksiyonları hiçbir ilaç tedavi edemedi.Bu bakteri zararsızmıdır.Doktor rahatlatması için bize cefakar 250 yazdı kullanmayalım mi?Vallahi mahvoldu çocuk da bizde aylardır.

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2020 Saat 22:26
Düzeltiyorum yazılan ilaç cefaks 250

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 03:04
O geri zekali laboratuvara da bir sorun!! Hangi tip Moraxella uremis..
Ayrird etmekten acizmi imis!!   

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 10:11
Nasıl yani hocam bu laboratuvar Moraxella Catarrhalis yerine Moraxella Species yazmış olabilir mi?Bu yüzden bize bu sonuç anlamsız buna tedavi verilmez demişler ve bizim arazlarımız artarak devam ediyor olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 18:50
"Species" in manasi; turler demek de , HANGI TURU??

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 18:55
Niye belirlememişler ki bunlar şimdi.Peki hocam başka bir laboratuvardan tekrar kültür aldırmama gerek var mı.Reçete edilen Cefaks’ı kullanmaya başladım.Kullanmaya başladıktan sonra boğazda sarı kabarcıklar çıktı.Bunlar nedir ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2020 Saat 19:37
Bu bogazda, bakteriel bir enfeksiyon YOK!!
Turk doktorlari, bogaza bakip; bakteriel mi, viral mi ayirimini yapamayacak kadar cahillerdir.
Siz; Grip geciriyorsunuz.. Antibiyotiklerin tabiiki de , hicbir faydasi olmayacak.. Bogazdaki farkliliklar tamamen viral enfeksiyona baglidir.
Turk doktorlari; yeminli olduklari icin, asla Grip teshis etmezler..
Ya Astim derler, yada antibiyotik yazarlar. Verilen butun ilaclari HEMEN kesin..

Atesiniz cikarsa, sakin ATESINIZI DUSURMEYIN..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat