Corona
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65148
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 18:16
Konu: Corona
Mesajı Yazan: Eylulemir
Konu: Corona
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 17:43
Hocam bugün sağlık bakani bu virüs turkiyede yok diyemem ama henuz tespit edilmiş vaka yok deyince sizin sözünüz aklıma geldi turkiyede bu virüsü tespit edecek kimse yok zaten demiştiniz ya vah bizim halimize hocam bu virüsten ölenlerin genel de kronik hastalıkları olduğu söyleniyor zaten çocuklarda hafif seyrediyor diyorsunuz ben 34 yaşındayım ve herhangi bir kronik hastalığımda yok orta yas ve sağlıklı insanlarda da ölüm olabiliyor mu yani ölümle sonuçlanması neye bağlı kısaca
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 19:40
Kac defa anlatacagim!!! Turkiye'de, Coronavirus ayirimi yapabilecek bir cihaz, veya Teknik eleman YOK.. Coronaviruslarin TEK ILACI; yuksek ates dir!! Hasta oldugunuzda, ATESINIZI DUSURMEYIN.. Ellerinden hicbir sey gelmedigi icin, "El yikayin" demekten baska bir sey bilmiyorlar.
|
Mesajı Yazan: Semusti
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 22:30
Hocam doktorlar niye hasta olmuyor demişsiniz nedeni nedir? Birde turkıyede teshıs edecek bi virus merkezı yok dedınız peki neye dayanarak diyorlar karantınaya aldık negatif çıktı vs.... bir de biz nasıl anlarız bunu her oksuruk ve ates coronavırus ten mi suphelencegız. Bu hastalık nasıl seyredıyor vucutta ılk once oksurukle mı ya da atesle mı baslıyor .burun akıntısı yok dıyorlar bır de bu vıruste dogru mudur ??şimdiden teşekkur ederim
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 01:16
Siz; anlayamazsiniz. Dedigim gibi, Gripal enfeksiyonlarda, ates dusurmeyin. Teshis etseniz veya teshis edilse, NE OLACAK?? Tedavisi YOK!! Ates dusurenler, hele kortizonlu spreyleri kullananlar öLüR. Bu kadar basit.
|
Mesajı Yazan: yayan
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 01:31
Teshis edilmiş hocama 1 kişi deniyor ama .... son dakika acıklama yaptı smdi saglık bakanı
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 02:31
Inandiniz mi?? Ya tesbit edilemiyenler?? 1970'deki Kolera salgininda, "Gastroenterit" teshisi koymak bile yasaklanmisti.
|
Mesajı Yazan: Seymaaa
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 04:21
Hocam ben kortizonlu sprey kullanıyorum alerjik astimim diye ve çok bagimliyim ben ateslenince ateşimi dusurmemem mi lazim
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 05:32
Evet, SAKIN atesinizi dusurmeyin.. VE o kortizonlu spreyi de azaltarak kesmeye bakin, ilerde basiniza buyuk isler acar.
|
Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 09:00
Eşimde kullanıyor çok sıkıntıda kalınca su ara başladı yine soyleyim ona da.
Ama duramiyor bahar da geldi. Alerji ilacı kullanmasinda bir sakınca var mı? Desmond iyi geliyor. Bir de 12 yaşında oğlum alerjik bronşit sıkışırsa bricanly kullanıyoruz sizin tavsiyenizle bir hafta kadar. Bunu kullanabilir mi gerekirse? Küfe alerjisi var ve öyle ortamda böyle sıkışma tablosu oluyor. Gripten ya da bu sebepten olursa, veya bu salgın bricanly kullanabilir mi? Bir de risk grubunda mi ? :(
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 10:50
Hocam forpack 12/400 kullanıyorum çok az kortizon olduğu soyleniyor ne dersiniz? Levmontta kullanmam gerekiyor ama onu nadir kullanıyorum levmont ta kotizin var mi
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 19:21
Bricanyl ve Allerji ilaclari; oksuruk oldugunda KULLANMAYIN.. Forpack; kortizondur.. Azi-cogu olmaz!!! Levmont, Astim krizlerinin arasini acmaya yarayan ilactir. Mumkunse, hicbirini kullanmayin.
|
Mesajı Yazan: enorton1903
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 01:28
Hocam İtalya biliyorsunuz ülkeyi tamamen kapattı. Hastaneler yakında kapasite üstü olacak deniyor. Yarın bizde de aynı durumlar olursa, özellikle yaşlılar oksijen cihazı olmadan, serum verilmeden bu hastalığı evde atlatabilir mi? çocuklar ve gençler evde atlatırız da yaşlıları düşünüyorum. Türkiye hastaneleri ve yoğun bakım servisleri talebi karşılayamaz salgın olduğunda diye düşünüyorum. Çin gibi hastane yapmak lazımdı belki de 3 aydır. Teşekkür ediyorum
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 03:13
1- Agizdan beslenebilen bir hastaya, Serum gerekmez.. Tamamen "Show" amaclidir. 2- Solunum yetmezligi olan HER hastaya, Oksijen gerekmez. Dudaklarinda morarmalar olursa gerekir. 3- ATES DUSURMEYIN..
|
Mesajı Yazan: enorton1903
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 03:16
Çok teşekkür ediyorum hocam. Allah sizden razı olsun, sayenizde müthiş bilinçlendim senelerdir.
|
Mesajı Yazan: _Selda_
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 13:51
Hocam bu virüs farkedene kadar cigerlerde ödem oluşturuyor , çok geç oluyor farkedince deniliyor.ates düşürmemek bu ödemi nekadar sürede atmamizi sağlar?
|
Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 14:05
hocam devletimiz "elleri yıka "demenin ötesine gecmedi.amerika avripa'dan uçuşları durdurdu.japonya,singapur kontrol altina almış. ama bizde ne doğru dürüst uzman ne laboratuar ne de hastane var. millet maske,kolonya,eldiven derdine düştü kendince. şimdi antiviral ilaçlar, antibiyotik,çorba,çay bir işe yaramıyor. ateşi düşürmeyip vücudun savaşmasını sağlayacağız ve bu süreçte başkalarına bulaştırmamak tek çözüm gibi. benim merak ettiğim acaba eskiden kat kat yorgan altında yatırılıp terlettirilirdik bu işe yarar mı ?biliyorum siz terleme ateşin bir sonucu terleyerek değil ateşle iyileşip sonunda terliyoruz ama buna imkan vermek yardımcı olur mu?
|
Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 20:47
Hocam Türkiye de; ultraviyole ışığın damardan kataterle verilerek bütün virus ve bakterilerin saniyeler içinde öldüğü bir tedavi yöntemi geliştirilmiş hatta denenmiş.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 20:49
HIC bir Virus; telapatik sekilde, gidip de, akcigerlere yerlesemez.. ONCE, Burundan girdigi anda, icerdeki "turbulans" nedeni ile mutlaka burun boslugunun satihlarina carpar.. Bu satihtaki hucrelerin icine girer ve, kendi RNA'sini once hucre DNA'sina benzetir, ondan sonra bu genetic yapi icinde, kendi vucut yapisina uygun yeni RNA lar urettirir. Henuz bu sfhada bulasici bile degildir. Bu hucrelerde olusan milyonlarca yeni virus, hucreyi parcalayarak etrafdaki hucreleri girerler. Bu safhada, nezle hali ile birlikte, "Interferon " salgilanmasi da baslar. Hucreler, yeni virusleri uretirken, bu "Interferon" maddesini de uretirler. Interferon, cevre hucreleri, istilaci virusun ozelliklerini ogreten ve kapilarini bu viruse kapattiran bir maddedir.. Bu safhada yukselmis olan beden atesi; ilaclarla veya soguk tatbiki ile dusurulurse ( veya bu safhada, agzi-yuzu akar durumda, soguk havada,inatla ise, okula giderse),hem hastalik agirlasir, hemde etrafa virus bulastirir. Ates dusurmek isi, israrla devam edildiginde, bagisiklik sistemi, tehdidin ortadan kalktigi zanneder ve calismayi durdurur. ISTE, bu safhadan sonra, virus'un yeni hucreleri istilasi devam eder, Akcierlere kadar iner.. Akcger dokusu, bu virus istilasi ve hucrelerin yikimi ile, kendisi korumak kasti ile hucre iclerine, sivi salar, odem olusur. Oksijen alis-verisi zora sokulur ve hasta da hayati tehlike ortaya cikar.
Sarilip-sarmalanip, atesi cikarmak; hastaligin suresini cok kisaltir. Ultraviole isigi, kanda dolasan virus (bulursa) yok edebilirde, viruslar, dokularin icinde!! Hucreden hucreye bulasarak yayiliyorlar. Ham HAYAL!!
|
Mesajı Yazan: _Selda_
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2020 Saat 21:57
Hocam Allah razı olsun sizden, yine içimize su serptiniz.
Peki hamileler ne yapmalı? Yüksek ateşin bebeğe zararını engellemek için onlar nasıl bir yol izlemeli?
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 02:07
".... Yüksek ateşin bebeğe zararını engellemek için onlar nasıl bir yol izlemeli? .." Boyle bir sey YOK!! Kim uyduruyor gene!!
|
Mesajı Yazan: mervmerv
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 14:08
Hocam Merhabalar,Yazılarınızı okudum, ancak herkes ısrarla bu virüsün metallerde hatta diğer başka cansız cisimlerde belli bir saate kadar canlı olarak kaldığını ve böylece elimize oradan da solunum yolumuza ulaşabileceğini savunuyor. Bu virüslerin cansız ortamda saatlerce kalmaları mümkün mü? Bu yolla bulaşma ihtimali nedir? Bir de maske kullanımının kalabalık ortamlarda bir faydası var mıdır? Varsa hangi tip maske hocam? Teşekkürler..
------------- MERVUZN
|
Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 15:20
hocam Allah size sabır versin, bilmek değil anlatmak zor sanırım. kitabınızı sabırsızlıkla bekliyoruz
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 19:51
Biraz olsun, VIRUSlar ile ilgili makaleleri okusaniz, bazi seyleri daha kolay anlayabileceksiniz. Diyelim ki metal cisimlarda bir kac saat yasiyor!! Allah askina, bu virusun oradan havalanip, solunumla nefes yollarina girmesini NASIL beklersiniz?? Neymis, elinize bulasan viruslari burnunuzun icine sokabilirmissiniz!!! Yok yaaa!! Bir virusun enfeksiyon yapabilmesi icin, milyonlarcasinin alinmasi gerekir. Buda bir tek, "Damlacik" yolu ile olur.. NEYMIS!! Efendim, virus cok buyuk bir virusmus da, damlacik yolu ile bulasamazis.. Lafa bak!!! En buyuk virustan bile binlerce kere buyuk bakteriler bile damlacik enfeksiyonu yapabiliyor, ama Corona virus yapamiyormus!! Maske sadece, hasta kimseler takarsa faydalidir. Saglamlari korumaz. Bu kadar cahillik, ancak Turk Tip fakultelerinde egitim ile olur..
Panik olacak bir durum yok.. Virus sadece yaslilarda tehlikeli olabiliyor. Cocuklarda ve genclerde sadece siradan bir Grip enfeksiyonu yapiyor... ATESINIZI ASLA DUSURMEYIN...…
|
Mesajı Yazan: turbosenna
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 20:14
Hocam peki hastalik gectigi zaman cigerler tamamiyle iyilesiyormu yoksa iz birakir mi sizce?
Birde baska bir virus vucuttayken baska hastalik bulasmaz diye daha once sizin yazilarinizda da okudum, bunu sordugumda mutasyona giriyor baska bir viral enfeksiyon varken bulasabilir diyorlar bunun dayanagi nedir hocam?
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 22:26
Hocam alerjik astım kronik hastalık mı ? Ben yazmıştım bı çok kortizonlu ilaç kullanıyorum şimdi ben kronik riskli hastamiyim
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2020 Saat 23:19
Kortizonlu sprey kullaniyorsaniz, evet, riskli hastasiniz…
|
Mesajı Yazan: TTanya
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2020 Saat 08:55
Hocam akıllı ilaç ve radyoterapi alıyorum, ben de riskli gruptamıyım?
|
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2020 Saat 19:22
" akilli ilac" ne demek?? Radyoterapi, zaten bagisikligi dusuren bir uygulamadir.
|
Mesajı Yazan: TTanya
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2020 Saat 19:26
Akıllı ilaç diyor dr.lar HERCEPTİN adı ilacın hocam
|
Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 18:54
Kadir bey eşim uzun zamandır otrivine kullaniyor.onun içerisinde de kortizon varmı. Uzun vadede zararı cokmudur
|
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2020 Saat 20:52
Herceptin; meme kanserlerinde kullanilan, "Monoklonal Antibody" grubu ilacdir. Bir nevi kanser hucrelerine etkili bir bagisiklik maddesi. Bagisikligi dusurmez.
Iliadin ve Otrivinde; kortizon yoktur.. BU yalani, Flixotide, Nasocort gibi kortizonlu spreyleri hastalara yazan pust sahtekarlar soylerler.. NOT: Her iki ilaci, 5 gunden uzun sure kullanmayin. En azindan 1 gun ara verin.
|
Mesajı Yazan: Gülin
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 02:35
Hocam bir prof. kulucka evresinin normalde 2-14 gün olduğunu ama eğer az virüs alinirsa bunun 30 güne çikacağini söyluyor. Bu doğdu mudur??
|
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 03:04
Kulucka suresinin , alinan virus sayisi ile hicbir alakasi yoktur!! Az sayida alinirsa, hastalik yapamaz.. Turkiye'de, viruslari bilen Prof bulmaniz zor. Viruslar, bakteriler gibi , aritmetik seri ile artmazlar!! Insan huclerine ilk girdiklerinde bile, tek bir hucre icinde, milyonlarca, virus uretirler.
|
Mesajı Yazan: gul78
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 09:26
Mesajı Yazan: bilfatmam
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 11:52
Merhaba hocam. Dr Yavuz Dizdar, corona virüsün Türkiye'de bakanlığın açıkladığından çok önce olduğunu ve grip gibi atlatıldığını, test kitinin bu kadar sürede üretilemeyeceğini, bakanlığın "virüs Türkiye'de var" diye açıklamasının, virüsle savaşan ülkelere maddi yardım yapılacağının açıklanmasından hemen sonra olduğunu, sabaha karşı açıklama yapılmasının insanları telaşlandırmak için olduğunu söyledi. Bu görüşlere ne dersiniz? Şurada kendisinin röportajı var : https://youtu.be/QDwKUqaFZHU" rel="nofollow - https://youtu.be/QDwKUqaFZHU
Yaklaşık 2 ay önce ateşimin çok arttığı çok ağır bir grip (öyle düşündük) geçirdim. Boğazım çok ağrıdı ve yutkunamadım. Bulunduğum şehirde salgın halindeydi bu durum. İespor iğne verdi doktor ama iğneyi bırakınca boğaz ağrım geri geldi. Sonra eczacı olan kayınpederim penisilin yaptı ve boğaz ağrım geçti fakat hala hafif bir ağrı hissediyorum bazen. Eşim ve 2.5 yaşındaki kızımda yüksek ateşle hastalandı ama onlarınki benim gibi uzun sürmedi. Dr Yavuz Dizdar ın corona geldi ve çoğumuz geçirdik dediğini duyunca bu geçirdiğim hastalığın corona olabileceğini düşündüm. Çünkü ömrümde hiç bu kadar ağır bir grip yaşamamıştım. Tabiki emin olamazsınız ama buna yorumunuz ne olur?
|
Mesajı Yazan: enesf
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 12:27
Merhaba hocam, 5 yaşındaki oğlumda hafif boğaz ağrısı ve balgamlı öksürüğü var. ciğerleri sökülüyor gibi öksürüyor. gece uykusundan da uyandırıyor. şimdi bu viral enfeksiyon belirtilerini koronadan nasıl ayırt edeceğiz?
|
Mesajı Yazan: lindi
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 18:23
Hocam merhaba, annem 69 yaşında dünden beri burnu akıyormuş ve boğazı ağrıyormuş ,theraflu varmış evde onu içip istirahat ediyormuş, ateşi yok , şimdi normal bir grip mi yoksa Allah korusun yazmak bile istemiyorum coronavirüsü mü nasıl bileceğiz? Hastaneye götürsem bir türlü götürmesem başka türlü?
|
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2020 Saat 19:32
Son 5 gunden beri AYNI konulara cevaplar yaziyorum, hic mi okumuyorsunuz?? Turkiye'de her onunuze cikan Prof'u bir sey sanmayin. 1- Saglik bakanligini elinde, "kit" yok veya az sayida(kendilerine sakliyor olabilirler). 2- Kit yapabilmeleri icin; once virusu izole edecekler, uretecekler, ona karsi kit hazirlayacaklar.. Saglik bakanligina guvenmeyin. 3- SAKIN Griplerde, Theraflu veya benzeri grip ilaclarini ASLA kullanmayin, ATES DUSURMEYIN.. O ilaci yazan doktor resmen sarlatan!! 4- Normal Grip ile Coronavirus ayiriminin halka hicbir yarari YOKTUR.. Etrafinizdaki sarlatanlara kanmayin.. Hangi Grip olursa olsun: Ilac/Antibiyotik kullanmayin, ASLA ATESI DUSURMEYIN.. 5- Coronavirus, daha YENI BASLIYOR!!
|
Mesajı Yazan: secil
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2020 Saat 09:49
Kadır Bey moderator lutfen makalelerınızı ve corona cevaplarınızı sayfaya sabıtlesın 2 kere yazdım sabıtlenmesı ıcın moderator dıkkatıne dıye ama sabıtlenmedı emegınıze saglık
|
|