Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bogaz enfeksiyonu yuksek ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65001
Tarih: 14 Tem 2025 Saat 11:41

Konu: Bogaz enfeksiyonu yuksek ates
Mesajı Yazan: Merve gül
Konu: Bogaz enfeksiyonu yuksek ates
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2020 Saat 10:53
Doktor bey merhaba.lutfen bana yardimci olun.cok zor durumdayim.calisiyorum kizim 33 aylik nerdeyse bir yildir hep bademcukleri sisiyor sonrasi yuksek ates.krese gidiyor.ancak bu bizim ikinci kresimiz ilkinde bu kadar hastalanmiyordu.simdiki daha temiz duzenli ama kalabalik.her ay antibiyotik aliyor.cok uzuluyorum.cocuk doktoru antibiyotik veriyor.kulak burun bogaz alerji diyor alerji doktoruna git dedi alerji testleri hepsi yapildi bagisiklik icinde rast hepsi alerji cikmadi.doktor yasi kucuk alerji bu yaslarda testlerde cikmayabilir dedi.cocuk alerjik bünyeye sahip dedi.bu arada yiyenimde 7 yasina kadar hep yuksek atesle gecirdi.7 den sonra kendiliginden iyilesti.doktor ailede var dedi alerji.20 gun alerji ilaclari zaditen bagisiklik icin imunol bide kendi eczacilarinin yaptigi alerjik surup ve burun spreyi kullandik.20 gun gecti hadi iyilesti dedik yine bogaz cok fena cocugum konusamiyor nerdeyse burnu tikali.augmentin kullaniyoruz.burun icin illadin.doktor bey yazilarinizi okumustum dili oasli ve beyaz ise anyibiyotik kullanabilir demistiniz gercektende her seferinde agzi kokuyor dili fena.cok uzun oldu kusura bakmayin ama bilinki cok zor durumdayim.kışın başında yillik iznimde bitti.kizimin bigazlari neden boyle sisiyor beyaz oluyor.bi anne olarak ne yapmam lazim.bigaz enfeksiyonu eklem ve kalp ragatsizliklarina sebebiyet veriyormus.cok fenayim.lutfen bilgilendirin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2020 Saat 20:09
1- Bu yasta, hastalik olmasa bile bademcikler iridir.. Bademcikler hastalik yapmazlar.. Lenf bezleri olup, her Bogaz enfeksiyonunda, mikroplarla mucadele ederken buyurler.
Taaaaa ki, cocukta kendi antikorlari olusana kadar.
Her ateslendiginde Antibiyotik alan cocuklarda bu yas, 10-12 yaslari bulur. Antibiyotigi gerekmedikce kullanmayanlarda, 6-7 yaslarda olusur.
Bagisiklikla ilgili makalelerimi okuyun.
2- Bademcik alinirsa, hastalik olmaz diye bir sey yok, Bu tamamen Turk doktorlarin k.c.arindan uydurduklari bir yalandir.. Bademciklerin olup olmamasi mikroplarin umurlarinda bile degildir.
3- Allerji ile Lenf bezleri buyumez.. Turk doktorlari: Allerji, Astim ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler.
4- Sahi…. Sizin cocuk hic mi Grip olmadi??? Her ateslendiginde, hep Antibiyotiklik mi idi?? Inandiniz mi???
5- Bogaz enfeksiyonlari; Kalp rahatsizligi yapar diye bir sey yok..
SADECE: A-Grubu,Beta-Hemolitik Streptokok enfeksiyon;ari kisa araliklarla hastalik yaparlarsa, vucudun bu mikroba karsi olusturdugu antikorlar, yanlislikla, mikrop zannederek, kalp zarina saldirirlar.
Turk cocuk ve KBB doktorlarini pek ciddiye almayin.
Zaten sizde gordunuz... Bu salaklarin ilac diye verdikleri sahtekarlik urunlerinin hicbirinin en ufak bir yarari olmadi..

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2020 Saat 23:27
Tesekkur ederim doktor bey.20 gundur zadifen kullaniyoruz ve alerji doktorunun anlastigi eczanesi var ordan aldirdigi alerji suruplari bunlari birakalim o zaman.bitkisel olarak onerebileceginiz birseyler varmi acaba.adacayi,ihlamur vb.verelim mi cocuklara

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2020 Saat 23:40
SAKIN; o "Bitkisel" sacmaligina kanmayin. Afyon veya Esrar da bitkisel!!
Bir sey(?) bitkisel diye zararsizdir anlami cikmaz..
Hicbir ilaci kullanmayin.Zaditen'i hemen kesin. Hele o Allerji ilaclari tam bir sarlatanlik…
Adacayi, Ihlamur gibi her turlu caylarda iyi gelen; kaynar suyun sicakligidir. Icindeki bitkilerin hicbir seye zerre faydalari yoktur...
Ha bir de; "Sifali Corbalar" diye ayni sahtekarlik var, orada da iyi gelen corbanin sicakligidir.
Cocuklar bu sivilari kaynar olarak icemiyecekleri icin, bosuna bunlarla ugrasmayin.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 00:08
Doktor bey birsey paylasmak istiyorum sizinle.kizim dogdugunda kakasi yesil ve kanliydi.surekli gunde 10 11 kez kakasini yapardi.gitmedigim doktor kalmadi.rastgele sizin bi yazinixi internetten okudum.cok emziren annelerin cocuklarinda bu tarz problemler olur diyordunuz.yanlis hatirlamadiysam.sonra 3 saat ile emzimeye basladim.kizim iyilesti.tesekkur ederim.ama bu bademcik olayi ve ates benim gibi calisan anneler icin buyuk bir problem.inanin ki hayattan soğudum.tesekkur ederim 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 00:35
Bu arada kizimi 2 yasina kadar emzirdim ama ne daydaCry

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 05:27
Emzirmenin faydasi daha ziyade, sindirim sistemi bagisikligi ile ilgilidir. Viruslara karsi hic bir sey etkili degildir.

Mesajı Yazan: bade
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 12:13
İyi günler Doktor Bey, çok zor durumdayız. 4,5 yaşı da 16 kg olan kızımda A grubu beta hemolitik streptokok (hızlı çıkan test sonucunda grup A streptokok) çıktı. 4 5 haftadır kızımın kulağının altında ağrılı bir beze vardı fakat ateş,  vs olmadığı için dr a gitmedik. Basit bir enfeksiyondur zannettik. 11 şubat Pazartesi günü akşam kulak altında ağrı, 38.7 ateş, bulantı, kusma, boğazda kızarıklık dilde pasa  benzer görüntü şikayeti ile acil servise gittik. Önce kan testi vs yapmadan Augmentin 600 Es şurup ve ateş düşürücü verdiler.eczaneden aldık Sabaha karşı eve gelip hemen antibiyotiğe başladık. Antibiyotiği içtikten 5 saat sonra kızım şiddetli kaşıntı tı ve kızarıkla uyandı.
Hemen yakın hastanedeki Kbb doktoruna gittik. İlaca alerjisi olabileceğini söyledi ve alerji şurubu verdi ve antibiyotiği değiştirip Zimaks şurup verdi. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 12:24
Öğleden sonra alerji şurubunu verdim, biraz rahatladı ama bir sire sonra tekrar kaşınmaya başladı kırmızı küçğk döküntüler oluştu bu zefer Zimaks şurubun ilk dozunu verdim. 5 10 dk sonra da yine yarım ölçek alerji şurubu verdim. Fakat kaşıntı kırmızı dökü tü azaldı 2 saat sonra tekrar arttı.

Bu sefer tekrar acile gittik dr lar kızıl mı yoksa alerji mi olduğuna emin olamadılar. Boğaz sürüntüsü aldılar hızlı sonuç verenden. Hemen yarım saat içinde sonuç çıktı A grubu streptokok tayini yazıyordu sonuçta.
Antibiyotiği değiştirdiler ve makrolit grubu bir ilaç olan Klamer 250 şurup verdiler. 10 gündür o şurubu kullanıyoruz. Sizin yazılarınızda ise kesinlikşe Penisilin etkilidir diyor. Ama bu zaman diliminde alerji endişesiyle iğne vs yapılmadı. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum lütfen bize yol gösterin. Klamer tedavi için yeterli midir? Akut romatizmal ateş gbi rahatsızlıklar oluşmaması için bundan sonraki süreçte önerileriniz bizim için için çokk kıymetli. (. Klamer 250 yetersiz mi kalır) çok korkuyorum 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 15:25
1- 4.5 yasinda; Streptokok olmaz.. Bunlar artik isi iyicene sahtekarliga doktuler.
2- 20 kilonun altina; Aug..600ES verilmez!!
3- Streptokok olsa idi, Ilk doz Aug...den 12 saat sonra hicbir sikayeti kalmazdi.
4- Aug... olmadi, Zimaks...olmadi, Klamer…???
5- Tedavi gerekecek, Streptokok filan yok!! Tamami yanlis tedavi..
6- Bu kadar gurultu-patirti oluyorda, hic mi "Kan Sayimi" yapilmadi??
Yapildi ise, WBC degerine bakin. 17'nin altinda ise kesinlikle VIRAL bir hastalik geciriyor.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 15:43
Kadir Bey Augm 600 ü sadece bir defa içti. ilk doz içince kusma ve ateş kesildi fakat 5.saatte ciddi bir  kaşıntı döküntü olunca hemen bıraktık ikinci kaşık vermedik hiç devam etmedik . Dr un değiştirme sebebi alerji yaptığını düşünmesiydi. Zimaks ta da 1 ölçek içti kızım kaşıntı döküntü geçmediği için bıraktık hemen Klamer e geçildi. 
Ama boğazından alınan sürüntü yarım saat içinde çıktı. A grubu streptokok tayini yazıyorduCry deposilinden, peniselinden hiç bahsetmediler bile. mecburen Klamer 250 kullandık 10 gündür.
Klamer kullanmaya başşadıktan 7 gün sonra kan tahlili yapıldı wbc 7.8
Kafam çok karıştı Sayın Kadir Tuğcu, yardımınıza ihtiyacımız var. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 15:54
Bu arada biz Klamer e başladıktan 2 gün sonra boğaz kültürü sonucu da çıktı. Onda da A grubu beta hemolitik streptokoklar üredi yazıyordu. İstanbulda bir eğitim araştırma hastanesinin sonuçları bu şekilde.
İlk 24 saat inde 2 antibiyotik değiştirdik alerji süphesi olduğu için, hızlı sonuç veren tahlilde streptokok u görünce de en son yine zaman kaybetmemek için klamer verdiler Cry Kla er e başlayalı 2 gün olmuştu ki boğaz kültürü sonucu da aldık A grubu beta hemolitik streptokok üredi yazdığı için Klamer e devam edin dediler

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 19:09
Bunlar SAHTEKAR!! Senelerdir anlatiyorum..
Hele bu Streptokoklarla ilgili sahtekarliklar en on sirada!!
Bununla ilgili yazilarimi okuyun.
Ayrica da, sahtekar olduklari; 10 gunden beri, Antibiyotik alan bir cocukta; "Bogaz kulturunde" Streptokok uremesinden belli..
Bir zahmet bu sahtekara bir sorsaniza: Nasil oluyorda, 10 gunden beri antibiyotik alan bir cocukta, Bogaz kulturunde, Streptokok ureyebiliyor??

SAKIN: "-O antibiyotiklere direncli " demesin, Streptokoklar, dunya var oldugu surece, Penisilin, Ampisilin ve benzerlerine direnc gelistiremezler.
AMA, artik, Turk Tip fakultelerinde sadece sahtekarlik ogretildigi icin, bu doktorlarin bu konuda en ufak bilgileri dahi yoktur.
Denemek isterseniz, bir sorun!! Bakin nasil kivirtacaklar.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 19:34
Kadir Bey, ben galiba yanlış ifade ettim 
Antibiyotik biitince  test yapmadılar. 
Antibiyotik kullanmaya başladıktan bir gün sonra test yapıldı emin olmak adına. 
Test sonu u AGrubu streptokok çıkınca Klamer 250 verdiler. 
Dün itibariyke 10 günlük antibiyotik kullanımımız bitti. Yarın kontrole gideceğiz.
 Ama ben peniselin kullanmadığımız için endişeliyim. 
Streptokok, makrolid türevi olan Klamer 250 ile tamamen yok olur mu, ekstra bir tedavi gerekir mi? 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 20:09
Doktor Bry cevaplaınız için çok teşekkürler. Ben tam anlatamadım durumu. Sıralı halde tekrar yazmak istiyorum.
#11 Şubat gecesi 4,5 yaşında 16 kg olan kızımda kulak altı ağrılı şişlik, boğaz ağrısı,bulantı, kusma, 38,7 ateş, ağız kokusu şikayeti ile acile gittik.
Bir tahlil yapmadan boğaz enfeksiyonu dediler ve Augmentin 600 yazdılar. Eve gelince ilaçtan sadece 1 ölçek içirdim kızıma. 5 saat sonra ağlayatak kaşıntı, kızarıklık ike uyandı kızım.
# Hemen aynı gün yani 11 şubat günü tekrar dr a gittik hemen alerji şurubu verdi ve antibiyotiği kesip Zimaks vwrdi. Bunlar aynı günde oldu.
Aynı günde ilaç değişikliği yani. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 20:22
11Şubat gecesi bu sefer Zimaks a başladık. 1 ölçek Zimaks içen kıxımda kaşıntı, kızarıkık yine devam etti.
Yani hepsi aynı gün içinde oldu. Biz tekrar acile gittik aynı gün. 
İşte tam o zaman 12 şubat günü ilk defa boğaz sürüntüdü alındı. Yani antibiyotikler daha tam başlanmadan önce.
Yani daha hastalığın ilk günü oldu tüm bu ilaç değişimleri. Confused
12 şubatta hemen hızlıca streptokok testi yapışdı. Sonuç yarım saatte çıktı
#hızlı yapılan o testte a grubu septokok tayini yazıyordu. yani daha hastalığın ilk günü oldu tüm bunlar.

#test pozitif çıktı verilen antibiyotiklerde (augmentin ve zimaks) henüz bir ölçek verilmesine rağmen kaşıntı döküntü yaptığı için. Doktor Klamer verdi.
 Klameri kullanırken (2.gününde)diğer boğaz kültürü sonucumuzda çıktı. Onda da A grubu beta hemolitik streptokok üredi yazıyordu. Yani teşhis kesinleşmişti. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2020 Saat 20:34
Klamer in  kullanırken 7. gün kan testi yaptırdık.(Daha önce yaptırmamıştık.) 
 Wbc 7,8 olmuş. 
Dün itibariyle 10 gündür kullanıyoruz Klamer 250 yi.
Yarın kontrolümüz var. Hızlı sonuç veren streptokok testi yapmaları gerekir mi?
Sadece hastalığını hemen ilk günü yapılmıştı.başka hiç streptokok testi yapılmadı yani.

Yani kızım  a grubu beta hemolitik streptokok testi pozitif çıkmasına rağmen peniselin, peniselin türevi olan şurupları içemediiii.
(alerjik reaksiyon verme korkusu yüzünden) ConfusedConfused
Deposilin yapılmadı. 

Augmentin ve Zimaksı kullanamaadı.

Sadece Klamer 250 kullandı. Bu yeterli olur mu. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 00:01
"yeterli" ??? Ortalikta tadavi edilmesi gereken Antibiyotiklik bir hastalik YOK!!

Yaptiklari islerin ve soylediklerinin tumu YALAN... EGER; Streptokok olsa idi, Kalmer'in ilk dozu ile 12 saatte yok olurdu.
LUTFEN, Streptokoklarla ilgili yazilarimi okuyun.

NOT: Bu yasta Penisilin Allerjisi olmaz.. Bu konuda da size YALAN bilgi verilmis.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 13:04
Doktor bey merhaba.tekraedan sizi rahatsiz ediyorum.kizim 2 gundur cok kusuyor birseyde yemiyor.kan tahlil sonucunda crp 65 wbc 8.52 cikti.crp hep yuksek cikiyor.gecen ayda 65 idi.bogazdaki iltihaptan dolayimi antibiyotigi kestim.devam edeyim mi

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2020 Saat 19:53
Hic mi yazilarimi okumadiniz.. Bu CRP sahtekarligina nasil yutarsiniz??
Siz WBC degerine bakin.. WBC degeri dusuk!! Belliki VIRAL enfeksiyon.
Lunfen soru sormadan once biraz okuyun..
SAKIN, WBC:17 den yuksek olmadikca, Antibiyotik vermeyin.

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2020 Saat 09:19
Kadir Bey merhaba, 4,5 yaşındaki 16 kg olan kızımda 
strep testinde  A grubu beta hemolitik streptokok sonucu çıkmıştı. (Ateş, kusma, bademcik iltihabı vardı) 10  gün boyunca Klamer 250 kullamıştık. İlaç bitiminde yapılan kan tahlili sonucunda
Wbc 5,5   crp, 3,5 sedimantasyon 1 çıktı. 1 hafta geçti
Ama bademcikleri hala şiş görünüyor. Ateşi vs yok. 

Atuşman diye bir yönyem varmış eskiden. Çocuğun bademciklerine tentürdiyot sürülürmüş. Ya da tentürdiyotlü gargara yaptırılırmış. 
Öneriyor musun hocam.. Ballı limon da veriyorum. Tuzlu gargara da yapabiliyor ConfusedConfused

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2020 Saat 19:15
Bademcikler, bu yasta NIYE KUCULSUNLER?? Bu yasta kendi antikorlari henuz olusmadigi icin, hastaliklarla devamli Lenf sistemi mucadele eder. Hastaliklari gecire gecire ve asilari ola ola, antikorlar 6-7 yaslar civarinda gelisince Bademcikler ve Geniz eti kuculurler.
Turkiye'nin sahtekar KBB ve Cocuk doktorlarina asla inanmayin.

Eskiden; yaralari da kizgin demir ile daglarlardi!! Ne yani??? Buda soru mu??
Dogru eskiden boyle bir uygulama vardi ama, o zamanlarda dahi ASLA cocuklara kullanilmazdi!! Pratik olarak hicbir tedavi edici rolu yoktur. Sadece "show" amacli yapilirdi.

Bu gibi sacmaliklari dinleyeceginize, benim yazilarimi okuyun.
Turkiye, hala cocuk olumlerinde, Avrupa sampiyonu ise,(ki oyle!!) bunda sahtekar doktorlar kadar boyle ahmak insanlarin da rolu vardir.

Maasallah!!! Artik. Strep-A Testi:(-) cikan cocuk kalmadi..
Tipik sahtekar hastane!! Doktor-Laboratuvar; CETE halinde calisiyor!!
Bu yasta Strep-A hastaligi OLMAZ!! Bu kadar da ahlaksizlik olmaz yani!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat