Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidogan iştahsızlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64936
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 21:55

Konu: Yenidogan iştahsızlik
Mesajı Yazan: papatyam13
Konu: Yenidogan iştahsızlik
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 19:36

Hocam merhaba,insallah resmi gönderebilmişimdir😊
Yegenim 3.5 aylik erkek bugünkü kilosu 6.5 kg.Erken doğdu 35 haftalık.Doğum kilosu 2.5 tu.
Hocam bebek 10 gündür cok iştahsız.Anne bu durumdan cok tedirgin.Dr birkaç tahlil yapmiş.Onları göndermiştim.potasyum ve klor biraz yüksek bunun bir önemi var mı,değerlendirir misiniz?
Hocam bir de şunu merak ediyorum, bebege rota aşısını yaptıktan sonra iştahsızlığı başladı.Aşının bir etkisi olabilir mi?
Hocam çok teşekkür ederim.

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 19:46
2.5 kilo dogdugu halde, 3.5 ayda, normal kiloda doganlara yetismis..
AMA goruyorsunuz, "O" pust doktor, hic bunlari hesabi katmadan kasten bir suru tahlil istemis.. Bunlarin, yatacak yerleri yok!!
Tabii ki, bu kadar asiri beslenen bir cocuk, normal kiloya varinca, istahi azalir.. NORMALDIR..
Yoksa, cocuk, "OBEZ" olurdu..
O tahlili yapan Laboratuvarda baska turlu bir sahtekar.. 3.5 aylik bebegin kan degerleri yanina, ERISKIN "Referans araliklarini" yazmis..Ayrica da, bu tahlilden once, Bebek 8 saat ac kaldimi??
Bu konuyu o cok bilmis doktora bir sorun bakalim, nasil sacmalayacak!!
Bu yastaki bir bebekte; NE ARIYORMUS???
Bunlar genellikle boyle "doktor-laboratuvar" ikili CETE halinde calisirlar.
Bunlarin kendi cikarlari icin yapmayacaklari yoktur.

Yeni Dogan ile ilgili makalelerimi yazarlar bolumunden okuyun.
Rota asisi ile hicbir alakasi yok.

Mesajı Yazan: papatyam13
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2020 Saat 22:29
Hocam merhaba,yeni başlık açmak istemedim çünkü ilk mesajımdakı bebekle ilgili sorum olacak.Aile bebekteki bazı belirtilerle süt alerjisinden şüphelendi ve dr a götürdü.Bu belirtiler şunlardı:Bebek beslenmeyi reddediyordu,kulak arkasında kızariklik vardi,surekli kaşını ve burnunu kaşıyordu,deri döküntüsü vardı.Kaka ve deri testinde süt alerjisi çıkmadı.Dr gizli alerji olabilir demiş.Bunun için annye diyet bebeğe deözel bir mama vermiş.Adı aptamil pregomin.Ama bu mamayı almaya başlayınca altın sarısı olan kaka yeşile döndü.Hala beslenmeyi istekli almiyor ve bebeğin gazı kokmaya başladı.dr 15 gün mamayı kullanip deneme yanılma yoluyla görecegiz demiş.
Annenin kafası çok karışık.
Hocam siz bu duruma nasıl bir yorum getirirsiniz.
Çok teşekkür ederim.

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2020 Saat 00:54
Turk doktorlarina gore; butun Turk bebeklerinde "Sut Allerjsi" vardir..

"....Dr gizli alerji olabilir demiş.."
Goruyorsunuz degilmi ASSAGILIK SAHTEKARI!! CIKMADIGI HALDE, ISRARLA ALLERJI DIYOR. BUNLAR ISTE BOYLE ASSAGILIK SAHTEKARLARDIR.
Sakin bu salak doktora kanip, diyet yapmayin, verdigi hicbir ilac veya mamayi da almayin.
Yazilarimi okuyun ve OKUTUN.. Yoksa bu pust doktor onlari daha cok kaziklar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat