Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64623
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 01:29

Konu: Grip
Mesajı Yazan: nurogretmen
Konu: Grip
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2020 Saat 17:43
Hocam burada size ve deneyimli annelere sormak istiyorum. 1 
1- antibiyotik gerek olan ağızda koku durumunu nasıl tarif edersiniz? Hani böyle çocuk susuz kalır ve geniz akıntısı kokar ağız. Bu koku o mu? Yoksa daha berbat bir koku mu?  Ve bahsettiğiniz kokuya ne sebep olur? 

2-Ayrıca dilde pas görüntüsü sadece antibiyotik gerektiği durumlarda mı başa gelir? O pas görüntüsünü daha önce siz tarif ederken, tat papillalari hic görünmeyecek şekilde olur demiştiniz. Benim kızım 7 senedir hiç öyle bir dile sahip olmadı. O halde antibiyotik gerektirecek hiçbir hastalığa yakalanmadi demek mi oluyor? 

3- bazı deneyimli saglikla ilgili arkadaşlar, çocuğunun bally kıvamındaki sumugunun sari yesil renginden antibiyotik gerektirdigini anladıklarını söylüyor. Bunun bir doğruluğu var mıdır

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2020 Saat 19:46
1- Berbat bir kokudur. Aclik veya kusma sonucu olan, "Kimyasal madde kokusu" gibi degildir. 
Hatta daha odasina girer girmez, bu kokuyu alirsaniz. Bakteri uremesi sebep oluyor.
2- Silme; kirli beyaz-sari renkte tabaka olur.
Kusma ve ishallerde , Dilin kenarlari pembe renktedir. Cocuklarda, Atesli hastaliklarin %90'dan fazlasi, VIRAL
enfeksiyonlardir. Evet, cocugunuzda bu yasa kadar hic Antibiyotik gerekmedi. 
3- Yanlis biliyorlar, tamamen Turk doktorlarinin yalanlarina kanmislar.. BUTUN Griplerde (viral hastaliklarda)
burundaki akinti: once su gibidir, sonra sut gorunumu alir, iyilesirken de; Bally kivaminda, sari-yesil renk alir.
Bu gorunumu, hastaligin iyilesmekte oldugunu gosterir.. 
Doktor tabii ki, bu durumda, hastaligin bitmesini hic istemez ve hemen ilaclarla, once sahte bir iyilik hali, 
sonradan; 1 hafta-10 gun sonra tekarar hastalik hali yaratir. Verdikleri ilaclarla (Ventolin, Asist, Allerji ve
Kortizonlu spreylerle) hastaligin sinsice Akcigerlere inmesini sebep olurlar. 
Bir daha da bu carktan cikabilmeniz cok zordur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat