Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar yolu enfeksiyonu ve gaz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64431
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 12:32

Konu: İdrar yolu enfeksiyonu ve gaz
Mesajı Yazan: Ouzısa
Konu: İdrar yolu enfeksiyonu ve gaz
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2019 Saat 17:07
Hocam suan 50 günlük 5 kilo civarı kız bebeğim var anne sütü alıyor.geçen hafta ağladığı için acile gitmek zorunda kaldık röntgen istedi akciğerlerine kadar gaz dolmuş kaka da yapmamış önce kaka yapsın dedi hastanede lavman verdiler yaptırdık gaz damlası kullan dedi gönderdi. Kakasını kendisi yapmakta zorlanıyor bende minik zeytinyağlı sabunla her sabah yaptırıyorum sonrasında kendisi yaparsa yapıyor yapmazsa akşam tekrar yapıyorum içinde bekletiyor sabun(yorgan iğnesinin arkası kadar incelikte sabun)verdiğim anda yapmaya başlıyor gaz damlası olarak metsil kullanıyorum saf zeytinyağı bir kaç damla. Ayağıma alıyorum sallıyorum gezdiriyorum hamak beşikte sallanmak istemiyor bağırıyor .Gaz için ne yapabilirim
Bugün ağlarken altını açtım küçük tuvaletini yaparken rahatladı acaba idrar yolu enfeksiyonu kapmış olabilir mi idrar yolu enfeksiyonunu nasıl anlarım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2019 Saat 19:40
LUTFEN, ilk sayfadaki YAZARLAR kismindaki: Yeni Dogan Bebegin Ozellileri makalemi okuyun. 
Iyi kazik yemissiniz. Bosuna ugrasiyorsunuz.
Bu PUSTLARA inanirsaniz, daha cok kaziklar yersiniz. 
Bu yasta IYE, ancak, asiri kuvvetli ve uzun sureli antibiyotik kullanilirsa olur. 
Altini actiginizda idrar yapmasi; tamamen "Soguk uyarisi" sonucudur.. 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2019 Saat 23:40
Tamam hocam hiç antibiyotik kullanmadık anne sütü alıyor grip olmuştum ben agumentin kullandım oda sıcaklığı 22 derece kundak yapıyorum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2019 Saat 02:22
SAKIN kundak yapmayin!! Siz kendiniz; bacaklariniz o sekilde iken kaka yapmayi deneyin!! 
IYE olmasi mumkun degil. 

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2019 Saat 08:27
Tamam hocam teşekkür ederim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat