Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen Kulak Ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64376
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 06:58

Konu: Geçmeyen Kulak Ağrısı
Mesajı Yazan: nalanalan2
Konu: Geçmeyen Kulak Ağrısı
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2019 Saat 16:42

Hocam merhaba,

4,5 yaşında 20 kilo kızım var. Geçen kışı sayenizde neredeyse ilaçsız atlattık.

Yalnız yazdan beri her hastalandığında mutlaka kulağı da ağrımaya başlıyor.

Kızımda 5 gündür grip belirtileri var. Önce burun akıntısıyla başladı sonra burun tıkandı ateş, 

İştahsızlık, halsizlik var.

Grip için bal Limon, Cold Mix kullanıyorum. Kulak ağrısı için de günde iki kez ikişer damla olarak iliadin başladım

Yatarak uyguluyorum ve Her damladan sonra 1-2 dakika o tarafına doğru yatırıyorum.

Ateşe müdahale etmemek adına sadece ağrım var dediğinde (günde 1 veya 2 defa) 1 tatlı kaşığı (5-7 ml) ibufen veriyorum.

Hocam iliadin de 4.günümüz 5 güne kadar kullanabilirsiniz demiştiniz. 5. Günden sonra Bir gün ara verip tekrar başlayacağım ama Ağrı artıyor.

Bu gün çok sık kulağım ağrıyor demeye başladı. 10 dk geçmemek üzere sıcak havlu koydum. Ama şikayeti artmaya devam ediyor. Ağızda pas görüntüsü yok (bence).

Ne yapacağımı şaşırdığımdan pas görüntüsü varda ben anlamıyorum mu diye bactrim yazdırırım umuduyla doktora götürdüm. Clasem 250 mg yazdı. Kullanmaya başlamadım.

İliadin için yarın son günüm dozu arttırabilirsiniz demişsiniz. Günde kaç kereye kadar çıkabilirim.

İbufen’i ne kadar arttırabilirim.

Hocam ağrı, huzursuzluk arttıkça bende ne yapacağımı şaşırıyorum. Eski maillerinizi dönüp dönüp okuyorum. Gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi? Başka ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2019 Saat 20:01
Iliadin'i burnuna damlatiyorsunuz DEGIL MI??  Sakin kulagina bir sey damlatmayin. 
5 gune tamamlayin, en az 1 gun ara verin, agri devam ederse, tekrar 5 gun kullanin. 
Ibufen, gunde:3x1 kullanabilirsiniz. Aralarda iri (cift porsiyon) sakiz/jiklet cignesin. 

Mesajı Yazan: nalanalan2
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2019 Saat 20:19
Burnuna damlatıyorum hocam. İliadin damlayı Günde 3 yada 4 kereye çıkarsam sorun olur mu?
Teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2019 Saat 03:34
Cok agrisi olursa, damlatin.. Bir de sakin Iliadin damlattiktan sonra, Serum Fiz. kullanmayin, yoksa Iliadin'i
 sulandirir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat