Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip için gittik ventolin verdiler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64211
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 22:30

Konu: Grip için gittik ventolin verdiler
Mesajı Yazan: Emelll
Konu: Grip için gittik ventolin verdiler
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 16:34
Sayın hocam 10 yaşındaki oğlum 4 gündür grip, ateşi yok. Burnu tıkalı yoğun burun ve geniz akıntısı var. Ve kuru öksürüğü var. Öksürük çok sıklaşınca bugün doktora götürdüm. 4 gündü rilaç kullanmadım. Oğlumun alerjik yapısı var. Bugün doktor gribin alerjisini tetiklediğini, ciğerlerine bir sıkışıklık olduğunu söyledi. Ciğerleri rahatlatmak için aerochomber alıp ventolin inhaler 200 ü içine koyup günde 3 kez çocuğa vermemizi söyledi. Bunların yanında avamys burun spreyi zyrtec şurup verdi. Daha önce bu tip bir tedavi hiç uygulamadık. Alerji için çok kez doktora gittik yapılan testlerde herhangi bir şeye alerjisi çıkmadı. Ama sabah 8 gibi uykusunda ardı ardına hapşurmaya başlıyor belki 10 kezden fazla. Burnu tamamen kapanıyor ve çocuk uykusu olsa bile uyuyamıyor. Bu durum bizde hep böyle.. Bu ilaçları kullanmanızı tavsiye edermisiniz, bu duruma faydası olurmu? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 19:16
Esas suc sizde!!!  Bu "Allerji" sevdasi ne oluyor??? Ne Allerjisi?? 
Hala ogrenemediniz mi?? Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler.. Ya; Astim derler, ya da; Allerji.
Siz bu SAHTEKARLARA inanirda verdikleri ilaclari kullanirsaniz, bir daha bu sahtekarlik cemberinden cikamazsiniz.
"Sahtekarligin 3 Safhasi"  yazilarimi iyi okuyun. 
Testlerde Allerji cikmamis, hem siz hem o doktor olacak sahtekar, cocuga  illede Allerji teshisi konulsun
 diye ugrasiyorsunuz.
Burun tikanikligi, hapsirmalari hep Gribe baglidir. 
Aksamdan burun temizligi yapin( su cekip sumkurtun), bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin. 
Turkiye'deki cocuk doktorlarinin ne MAL olduklarini 10 seneden beri anlatiyorum.. 
2 tukenmez kalem icin, size yazmiyacaklari ilac, koymayacaklari teshis  yoktur. 

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 22:42
Çok değerli kadir hacam, ben 2 yıldır hiç bir şekilde bu tip ilaçları kullanmıyorum.sırf bu yüzden doktor beyden bir dünya azar işittim. Bana sordu: bu ilaçları kullanmadan bu çocuk nasıl iyileşecekmiş.çocuğun tedavi olma hakkını elinden alıyormuşum gibi şeyler söyledi. Şimdiye kadar en az 10 doktor oğluma alerji teşhisi koydu. Oğlum normal zamanlarda da sabahları ardı ardına sürekli hapşurur. Burnu genelde hep tıkalıdır, geniz akıntısı vardır. Ağzında hafif koku olur. Göz altları kırmızıdır. Hepsi ağız birliği yapmış gibi dönemsel olarak alerji şurubuyla, nazofix gibi sipreyleri kullanmamız gerektiğini kullanmaz isek durumun kötüleşeceğini buna bağlı olarak kulaklarda ciddi sorunlar olacağını söyledi (daha önce kulağında sıvı birikmesi oldu) size tek bir sorum olacak. Bu durumu tedavi etmenin bir yolu varmı? Çocuğun yaşam kalitesi düşüyor, böyle zamanlarda onu nasıl rahatlatabilirim. Size çok güveniyorum, lütfen bana yardım edin hocam

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 22:53
Ilk veya Sonbahar da olsak, anlarimda, kisin ortasinda, Kasim ayinda ve "mevsimsel Allerjisi"??? 
O spreyler, KORTIZON olduklari icin, vucudun hastaliklara tepkilerini bastirirlar, ailelerde sanki cocuk
 iyilesiyormus zannederler. 
Sadece denemek icin, 1 hafta; gunde1 olcek Zyrtec surup icirin. 
Sonucu konusalim. 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2019 Saat 00:15
Tamamdır hocam size minnettarız, birde ekbilgi vermek istiyorum. Benzer şikayetler kızımdada var aynı doktor bugün onuda muayene etti ve grip olduğunu ciğerlerinin temiz olduğunu ilaca gerek olmadığını söyledi. Ama oğlumun ciğerlerinin çok rahat olmadığını sıkışık olduğunu rahat nefes alamadığını belirtti. Birde yaşadığımız yer çam ağaçlarının içinde ormanın ortasında Bu mevsimde bile her yerde sapsarı polen tozlarını görüyoruz. Aynı durumu eşimde çok yoğun bir şekilde yaşıyor.Hatta mecbur kalıp bu şurup ve spreyi oda yılda Birkaç kez kullanıyor. Bu rahatsızlık genetik olabilirimi? 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2019 Saat 03:07
Genetik; "yatkinlik" olabilir..  
Deneyin. 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2019 Saat 19:48
Sayın hocam dediğiniz gibi zyrtec şurubu 1 hafta boyunca 1 ölçek verdik çocuğum iyileşti hiç şikayeti kalmadı. Fakat 1 hafta çok iyi sonra yine sabahları ardıardına hapşurma ve burun tıkanıklığı geri geldi. Çok rahatsız edici boyutlarda değil fakat genel olarak ağzından nefes alıyor. Bu aşamada ne yapmalıyız. Şimdiden teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2019 Saat 03:28
Bir sey yapmayin. Bu sekilde, vucut kendisi halletmesini ogrenir.
Astim ilaclarindan uzak durun..  
Soner Salcin'in; Kara Kutu kitabini okursaniz, Turk doktorlarinin, sirf  kendi cikarlari icin; bu yabanci ilac
 firmalarina nasil can-i gonulden hizmet edebilmek  yarisi icinde olduklarini gorursunuz. 
En buyuk ikramiye, 2006 kurban Bayrami tatilinde oldugu gibi, Karayiplerde 1 haftalik "Cruise" seyahati!
Ucak bileti dahil, $5,000.oo lik bir seyahat!! Bu gezilerin paralari kimlerden ve nasil cikiyor saniyorsunuz?? 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2019 Saat 23:54
Keşke bu ülkede kalıp kendiniz gibi doktorlar yetiştirebilseydiniz☹️ ne yazıkki çocuklarımız böylelerinin eline kaldı. Allah size sağlık dolu çok uzun ömürler versin.🙏Yardımlarınız için çok teşekkür ederim 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat