Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64198
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:24


Konu: uyuz
Mesajı Yazan: zelalim
Konu: uyuz
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 22:28
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573494106517.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/157349435766.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573495908615.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573499783166.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573499886236.jpg

merhaba hocam,
kizim 4,5 yasinda.sabah sol elinde ve kolundaki dokuntuleri gordum,cok kasindigini soyledi.aksam oldugunda sag elinde,gobeginde ve sirtinda da dokuntuler  basladi.birer tane de yuzunde ve kulak memesi arkasinda var.daha net cekemedim resimleri kameramdan sebep,bulaniklastiriyor hocam uzgunum.abur cuburu fazla abartti dunden beri,allerjik dokuntuler mi acaba?kardesimin isyerinde bir calisanda uyuz teshis edilmis,henuz bizde dokuntu yok ama uyuz olabilir mi hocam?forumdaki maillerin cogunda resimler acilmiyor maalesef.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2019 Saat 05:40
Kesinlikle Uyuz DEGIL... Kesinlikle allerji degil.. 
Sinek isirigi olabilir. Dokuntu cevrede fazladir, Karin ve sirtta azdir. Ele sert gelir.
Su cicegi basliyor olabilir; Karin ve sirtta fazladir, cevreye gidildikce, dokuntu azalir. Yumusaktir, cok kolay
acilir ve su cikar. 
Ona gore; bulgulari yazin.


Mesajı Yazan: zelalim
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 19:32
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573641104392.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573641205231.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573641262257.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573641311253.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1573641405213.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/15736414649.jpg

tekrar merhaba hocam,
kizimdaki dokuntuler artti dunden beri.yeni cikanlar elimle dokundugumda neredeyse hissedilmiyor bile,eskiler ise hafif şiş ve sert sayilir.cevrede daha yogun dokuntuleri,yuzunde de yeniler cikmaya basladi.yatagi cama yakin degil,sineklik de takili ama cam acikken cercevelerin icinden gecerek disardan gelen minik orumcekler gordum hocam mercimek kadar buyuklukleri,sebep bu olabilir mi?
bir de okulda kizimin bir arkadasini gordum bugun,ellerinin ustu ve kollarinin dirseklerine yakin yerlerinde iyilesmeye baslamis,ucu soyulmus beyazlamis dokuntuleri vardi,yuzundeyse yeni cikmaya baslamis dokuntuler,annesi dr.a goturmus allerji demis.okul yolunda bu arkadasiyla karsilasiyoruz bazen,ayni sinifta degiller ama okula gidene kadar elele tutusup yuruyorlar.dokuntulu hastaliklarin hicbirine uyduramadim ben belirtileri ama yaniliyor muyum?okulda bacaginin sinek yada bocek tarafindan isirilmasi da pek mumkun degil,hep kulotlu corabi var.
yeni resimleri de gonderiyorum hocam,dokuntulerin bugun 3.gunu.
1 ve 2.resimler sag ayak bileginin birkac parmak ustu,derisinde gorunen cizikler gül fidanina takilmisti bacagi,o zaman olmustu.3.resim de el bileginden dirsegine kadar olan bolum.okula basladigindan beri burun akintisi,tikanikligi ve hafif hafif oksurukleri var ama hic ateslenmedi.siz ne dersiniz hocam,sinek yada bocek isirigi midir bunlar,yatagini bazasini kose bucaklari temizlemistim ama evi mi ilaclamak lazim?



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2019 Saat 22:37
Sinek isirigi.. Kesinlikle allerji degil,
Fenistil jel, gunde:2x1 surun. 


Mesajı Yazan: zelalim
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2019 Saat 22:27

http://m.YollaYap.com/bbtc/1574535214244.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1574535309586.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1574535371898.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1574535416588.jpg

merhaba hocam,
kizimdaki dokuntuler iyilesiyor artik kabuklanmaya basladi, yenileri de cikmiyor.bu gonderdiklerim kizkardesimin sirt ve bel bolgesindeki dokuntuleri,kasindigini soyluyor, ayrica dirseklerinde, kollarinda ve bacaklarinda da kasinti var ama dokuntu goremedik.isyerinde bir calisanda uyuz gorulmustu,o yuzden tedirgin hala,bu dokuntuler uyuz mu hocam?2 hafta kadar once kasintilari basladiginda cilt dr.una gitti, uyuz bulasmissa da 2 gunde belirtisi cikmaz 1 ay sonra cikar,sende cilt kurulugu var o kasinti yapiyordur diyip excipial lipo %4 vermis, 2 gunde bir kullaniyor simdi. sizden ogrendigim bulasma olmussa hemen belirtileri cikmaya baslardi degil mi? bu dokuntuler ne olabilir hocam? 




Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2019 Saat 02:13
Uyuz degil... 
Uyuz oldugunda, bir duz hat uzerinde, nokta seklinde dokuntuler olur. 
Bunlar sinek isirigina benziyor. 
Fenistil jel; kasintisini alir.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat