Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerjik öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64190
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:33

Konu: Alerjik öksürük
Mesajı Yazan: Elifberen1824
Konu: Alerjik öksürük
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 00:16
Merhabalar dr. Bey size birkac sorum var yanitlarsaniz cok mutlu olurum 
5yasinda kizim var 2yildir krese gidiyor ve surekli hasta hep narin bi cocuktu suandada yaklasir iki aydirbronsit 1tonsilit gecirdik 3kez antibiyptik kullandik malesef sizi ueni tanidim cok pismanim o antibiyptikleri verdiğim icin size sorum su kizim iki aydir oksiruyor gozu kizariyor gece cok terliyor boyninda kulak alti ense bpyun kisimlarinda bircok misket gibi irili ufakli lenf npdulleri var (kendimde kizim dpgmadan lenfoma tedavisi gordum ) bu noduller beni cok endişeleriyor. Suan singular ve deloday ve prospan veriyorum ama yinede oksuruk kesilmiyor sebebide yok cigerler temiz bogaz temiz kan iyi dendi ne yapabilirim lutfen yonlendirin gittigim her dr. Baska bi ilac baska bir teshis koyuyor bi donem hic ilac vermemeyide denedim o kadar tikandiki acilde prednol ve adrenalin verildi 3gun anca kendine geldi oksurmekten goz altlari morariyor bogazin alt kisimdan gelen art arda kesik ve tekrartekrar olan bir oksuruk nefes verirken hirilti oluyor bi yol gosterin lutfen bunun cozumu nedir dr.dr. gezmekten surekli ilac kullanmaktan bnde ypruldum kizimda ypruldu kullanmadigimdada tablo kotulesiyor bu anneye yardim edin 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 02:58
SAKIN: Deloday ve Prospan'i vermeyin.. Bunlar; "Sahtekarligin 1. Safha" ilaclaridir. 
SAKIN: Prednol ve hele Adrenalin vermeyin.. Bu manyaklara nasil inanirda Adrenalin verirsiniz!! 
Cok okumaniz lazim... Yaptiklariniz ve yapilanlar tamamen yanlis!! 
Unutmayin; Turk doktorlar ASLA Grip teshis etmezler... Onlara gore her oksuren; Astim veya allerjidir.
Bu salaklardan uzak durun. 

Okuyun.. Hem Oksuruk ile ilgili makalelerimi okuyun, hemde Forumdaki; Soru-cevaplari okuyun. 

Mesajı Yazan: Elifberen1824
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 13:35
Inanin ve var ne yok okuyorum formda oksuruk ile ilgili ne varsa ilaclari kestim goturdugumuz dr.lara inanmaktan baska  ne caremiz var bilemiyorum ev ecza deposu gibi dunden bugune oksuruk acildi suan sanki cigerleri sokuluyor balli limon veriyorum baska ne yapmaliyim filixotida veya bricany sekrol kendi haline birakirsam oksuruk daha kotu olacak gbi geliyor 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 19:11
Sekrol veriyorsaniz; butun sikintilarin sebebi BUDUR!! 
Bu sahtekarligi o kadar anlattim!! Bu "balgam inceltici" sacmaligina kanmayin.. Bu ilaclar, ANCAK; ozel formulleri 
ve cihazlari ile dogrudan solunum yolundan verildiginde etkili olurlar.. Agizdan verilenler; sadece Parasetamol
 zehirlenmelerinde, "Pan zehir" olarak kullanilirlar. Ve en kotu yani; agizdan verildiginde, Bronslarda SPASM 
yaparak, Oksuruklu  hastaligi daha kotu hale getirirler. 
Birde ustune ustelik; Flixotide denilen KORTIZONLU ilac verildiginde, hastaligin (ifrazatin) goguse indigini
 anlayamazsiniz ve 5-7 gun sonra, hastanelik olursunuz ( Sahtekarligin 3. Safhasi)!! 

Her 3 ilaci da; HEMEN KESIN!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat