Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz etinin son hali

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64181
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 22:56

Konu: Geniz etinin son hali
Mesajı Yazan: NAZLI35
Konu: Geniz etinin son hali
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 14:18
Hocam merhaba,
Kızım 46 aylık 13 kg 96 cm
Geniz etiyle ilgili 18 aylıkken sorun yaşayıp size danışmıştık 4 yaşına girecek idare ederek bu günlere geldik ama çocuk çok sıkıntı çekiyor geceleri uyuyamıyor,burnu devamlı tıkalı, grip olsa 1 gün saydam sonra hemen koyu sarı kıvamlı sümük akıyor,serum fizyolojikle burnu açmaktan bıktık.sene boyunca burnu tıkalı iştahı çok kötü
,yemek yerken,uyurken sıkıntı yaşıyor horluyor ağzı açık uyumaktan ağzı kuruyor,10 sn kadar uykuda nefesini tutuyor,gece çok uyandığı için attarax bile kullandım inanın yine burun tıkanıklığından hep uyandı,kulak ağrısı sarı koyu sümük için illiadin de kullanıyorum hepsi geçici çare oluyor,burnu devamlı tıkalı sanki burnunda et var gibi konuşuyor.geniz eti büyümesinin özellikle uykusuzluğuna ve iştahsızlığa etki yaptığını düşünüyoruz.
Çocuğumuzun son durumuyla ilgili sizin değerli görüşlerinizi almak istedik hocam,teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 18:58
Sikayetlerinin; geniz etinden oldugu NE malum??? 
18 aylik da; 'genizeti mi" olur?? Genellikle yuzu dar olan cocuklarda(yapisik olarak) bu yaslarda boyle sikintilar olur. 
Vardir soyunuzda bu gibi kimseler, onlara bir danisin. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2019 Saat 20:10
Takibini yapan çocuk dr film çektirdi,geniz eti aşırı büyümüş dedi bu bilgiyi eklemeyi unuttum hocam.devamlı burun tıkanıklığı var,sarı koyu kıvamlı akan sümüğü içinde alerji diyor.bizde sizi takip ettiğimiz için serum fizyolojik ve illiadin den başka ilaç vermiyoruz.dediğim gibi bizi en çok sıkıntıya sokan hiç geçmeyen burun tıkanıklığından nefes sıkıntısı yaşayıp uyuyamaması.sarı sümüğü ayda bir 10-15 gün sürüyor,burun hiç açılmıyor ya sarı sümük akıyor yada tıkalı

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2019 Saat 02:32
Insan temasini azaltin. Cok opturmeyin.
AMMA; Evde okula giden abi-abla varsa yapabileceginiz bir sey yok. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 17:22
Merhaba hocam
1-Serum fizyolojik burun yıkama şeklinde yapıyordum iyi geliyordu ama şu an yaptığım anda kulağı ağrıyor. Orta kulak iltihabına sebep olur mu?
2-Serum fizyolojik damlatma şeklinde hiç bir fayda göremiyoruz çünkü içine çekip sümküremiyor burun deliğinde kalıyor damlası. Tuzlu suyu sprey şeklinde sıkanlardan uygulayabilir miyiz?
3-İlliadin damla maks. 3 gün mü uygulayabiliriz bazı yazılarınızda 5 gün de uygulanıyor demişsiniz.şikayetimiz kulak ağrısı ve işitme kaybı var. 3 gün kullandık bitince yine başladı 1 gün ara verip devam edeceğim ama yine 3 gün mü kullabilirim?teşekkürler

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2019 Saat 20:25
1- Olmaz... AMA kulak agrisi oluyorsa, mutlaka 5 gun Iliadin DAMLA kullanin. Bu konuyu iyi okuyun.. 
2- Deneyin... 
3- Kulak hadiselerinde 5 gun kullanin.. Burun tikaniklari icin, birden fazla; "3 gunluk" kur yapacagimiz icin, 
1-2 gun ara ile 3'er gun kullanmaniz daha saglikli olur. 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 10:18
Bugün 5. Gün olacak illiadin kullanıyorum Kulak ağrısı devam ediyor ağrıya dayanamadığı için calpol kullanıyorum (6 saatte bir)dün 4.gününde ağrıya ateş de eşlik etmeye başladı ama sanırım calpol sürekli verdiğim için ateşi çok yüksek ölçemiyorum; bu ağrı kesiciyi kullanınca en çok 37.2 oluyor ateşi.
1-Bu tabloda bactirim gerekir mi?

2-Sadece ağrı kesici olarak işe yarayan şurup öneriniz var mı?

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 19:31
Iliadin'i, BURNUNA, benim anlattigim gibi damlatiyorsunuz degilmi?? 
Agri icin; Novalgin surup, gunde:3x1 olcek (ihtiyaci oldugunda)verebilirsiniz. 
Verebilirseniz, 1 gun Iliadin'e ara verin. 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 19:47
Evet aynen dediğiniz gibi yapıyorum uygulamakta bi sıkıntı yok(geriye yatırıp damlatıp sonra o tarafa yatırıp 2-3 dk bekletiyoruz).illiadin yaptığım ilk günü ağrısı akşama kesildi devamında 4. Gün ateşle birlikte ağrı tekrar başladı calpol verimce ağrısı diniyor etkisi geçince tekrar başlıyordu ateşi anlayamadığım için size danışmak istedik belki ateşi artacak biz engelliyoruz ve bactiirim vermemiz mi gerekir diye eşim sor dedi
1 gün ara yine 5 gün illiadin bacritime gerek yok mu hocam?

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2019 Saat 20:05
Ates hala oluyor ise, Bactrim 5 gun verin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat