Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64123
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 16:34

Konu: Kulak ağrısı
Mesajı Yazan: Çağse
Konu: Kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2019 Saat 09:23
Kadir bey merhaba foruma yeni uye oldum okuyabildigim kadar okudum ancak bazi sorularim var size. 3 yaşında oglum var krese gidiyor basladigindan beri 2 aydir burun akıntısı ve öksürük bitmedi dun gece ağlayarak uyandı kulagi cok agriyormus calpol verdik sabah uyandi yine çığlık çığlığa agliyor yine calpol verdik illiadin başlayacağim, bactrim icin atesi mi beklemeliyiz cok aglamasi korkutuyor. Atesi yukselicek gibi 37.5. birde gecmeyen burun akıntısı öksürük icin tavsiyeniz nedir 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2019 Saat 19:12
Kulak agrisi oldugunda; HEMEN Iliadin damla baslayin. Beklemeyin, 
Bactrim icin acele etmeyin; akinti olursa veya uzun sureli ates olursa baslayin. 
Gerisi icin; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
Okumaya devam edin. 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2019 Saat 18:15
Kadir bey bugun 3. Gunumuz kulak agrisinin oldugunu soyluyor ancak şiddetli oldugunu sanmiyorum cnku aglama bağırma yok ayaklari cok agriyor atesi 39 derece wbc degerine baktirdim laboratuvarda 18 cikti deger araligi 5-10 arasi bactrim baslayim mi 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2019 Saat 18:43
3 yas icin, WBC araligi: 5.5-15.5 dur.  Pust laboratuvar, Eriskin deger araligini yazmis. 
Ates uzun surdugu icin, Bactrim baslayin. 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2019 Saat 18:53
Teşekkürler hocam iyi ki varsniz yaptığınız is cok cok kıymetli.. mono %12 ve 2.1 bas#0.5 bas%2.6 eo% 0.16 neu#11.52 mch25 mpv 5.6 bunlar onemli mi bilmiyorum ama belki baska bir sey olblr diye yazmak istedim birde bactrim icin  bir yerde 5 gunkullanin demissiniz bzde 5 gun mu kullanalim iyi akşamlar dilerim

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2019 Saat 22:35
5 gun yeterlidir.  Antibiyotik etkisi icin DEGIL!!!  Immunomodulator denilen, bagisikligi uyarici etkisi icin
kullaniliyor. 

Mesajı Yazan: Selimdamla
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2019 Saat 11:58
Bilmiyordum hocam antibiyotik tedavisi olarak düşünmüştüm yavaş yavaş okuyorum bilgi edinmek çok mutlu ediyor bu güzel detaylar için teşekkürler birde takildigim bir nokta var diyelim ki wbc çok yüksek çıktı mono vb değerlere bakmak gerekir mi yoksa her wbc yüksekliğinde antibiyotik gerekir diyebilir miyiz 
Ve birde sormak istediğim şu çocuk hsta burnu akıyor veya sdce öksürüğü var  ya da yükseksdce ateşi.. wbc mesela 18-25 civarı antibiyotik gerekiyor ise bactrim kullanılır mı yoksa bactrim sdce kulak enfeksiyonu için midir bunları forumda bulamadım yardmci olursanız sevnirim 

-------------
Selimdamla

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2019 Saat 18:58
Viral hastaliklardan, Enfeksiyoz Mononukleoz'da; WBC yuksekligi ve MONO yuksekligi olur.
Bu durumda da Antibiyotik verilmez. 

Yuz bin kere anlattim!!!!!!!!!!!!!
Antibiyotik gerektiginde: Ates+agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi olur. 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2019 Saat 13:09
Hocam tekrar merhaba bactrim 5gun kullanarak sol kulak agrisini gecirdik. Ancak 3 gundur sag kulagi agriyor simdide. İlliadin 3.gundeyiz atesi 38i gecmedi burun akıntısı devam ediyor. Bugun Acile gittik sag kulak orta kulak enfeksiyonu var dedi doktor. Solda ise agrisi gecmis olsada enfeksiyon devam ediyor dedi 10 gun klavunat tedavisi onerdi. Ben ilaci almadim suanda ne yapabilirim bactrim tekrar baslamak dogru olur mu 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2019 Saat 18:39
Sadece kulak agrisi varsa, Iliadin yeterlidir. 
LUTFEN bu konuda yazilmis olanlari okumadan soru sormayin. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2020 Saat 15:31
Kadir bey merhaba oglumun 3 gunden fazla oksurugu var hafif 
Krup seklinde dun gece cok ateslendi ates dusurucu vermeme rağmen dusmedi sabah zor dustu ancak yine artiyor doktora getirdim. İnfluenza A pozitif cikti  Wbc 12 cok yüksek degil tahlil sonucuna gore cigerlere inmis ancak verilen ilaclari s danismak istedim. Enfluvir 12mg/ml 30gr
Sekrol ped surup 
Bricanyl
İliadin
Siz ne düşünüyorsunuz? 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2020 Saat 18:37
SAKIN, hicbirini kullanmayin.. 
Sadece, Iliadin, oda eger DAMLA sekli ise, evde dursun, 
Son 2-3 gunden beri yazdigim cevaplari okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat