Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BİR SORUM OLACAK?(sünnet)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Diğer Konular
Forum Tanımlaması: Diğer Konular
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6408
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 13:10

Konu: BİR SORUM OLACAK?(sünnet)
Mesajı Yazan: Şehnaz
Konu: BİR SORUM OLACAK?(sünnet)
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 11:03

Arkadaşlar şu anda 27 haftalık hamileyim. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi hemen sünnet yaptırmak istiyoruz. Doktoruma sormadım bunu yaşayan arkadaşların olup olmadığını öğrenmek ve bilgi almak istedim. Hiç doğumdan sonra sünnet yaptıran varmı? Bir sakıncası varmışmıymış? Bilgilerinizi yazarsanız sevinirim.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 11:26
bence bu konuyu kendi doktorunuzla konuşmanız çok daha iyi ve faydalı olacaktır , burada yapılabilecek birçok yorum kafanızı karıştırmaya yetecektir,herkesin fikri çok farklı olabilir çünkü.......

sevgiyle kal....

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 11:39
Orjinalini yazan: nilay nilay Yazdı:

bence bu konuyu kendi doktorunuzla konuşmanız çok daha iyi ve faydalı olacaktır , burada yapılabilecek birçok yorum kafanızı karıştırmaya yetecektir,herkesin fikri çok farklı olabilir çünkü.......

sevgiyle kal....

Nilay'cım tşk ederim. Evet doğru diyorsun. Zaten doktoruma soracağım kesinliklede benim doktorum gününde konuşmak ister herşeyi.  Yaptıranlar var ise onlara sorup bilgi sahibi olayım dedim.  
Düşüncene tşk ederim. Clown

-------------

Mesajı Yazan: devrimtipi
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 11:46
merhaba, aklın karışabilir ama ben yine de fikrimi söyleyeyim :) biz oğlumu 7 aylıkken sünnet ettirdik ve 2 gün baya zorlandım sünnet sonrası, çünkü işerken, altını değiştirirken kuzey çok ağlıyordu. oturamadı, uykuda problem yaşadı. için parçalanıyor tabi ki bu durumda. hele sünnet sonrası o kadar ağladı ki, ömrümden ömür gitti. ben de dedim ki "keşke doğar doğmaz sünnet ettirseymişiz". bir arkadaşımın oğlu 1 haftalıkken sünnet oldu, yeni doğanlar zaten herşeye ağladığı için sünnet ağlaması arada karışıp gidiyor :)
o çok memnun kaldı. bebekler yeni doğduklarında ağrıyı hissetmiyorlar gibi bir şeyler söyledi, o yüzden de ne kadar erken o kadar iyi demişti.
tabi son karar sizin yine de, bakalım doktorunuz ne der?

sevgiler

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 12:40
Devrim'cim öğrenmek istediğim buydu. Teşekkür ederim.
Doktoruma soracağım zaten ama senin gibi tecrübe yaşamış kişilerden bilgi almak istedim. Sağolasın. Erkek olan oluşumu öp benim için Clown

-------------

Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 21:07
merhaba ceanım..
benim ablam oğlunu bebekken sünnet yaptırdı..sünnet olduğu gün ağladı biraz ama ertesi gün iyileşti..ilk gün anne ve bebek biraz acı çekiyor ama ilerisi için çok kolaylık olur...ve yenidoğan sünneti  sağlık için çok  öneriliyor..

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 21:25
merhaba Şehnaz.. ben de fikrimi beyan etmek isterim.. çünkü bunu yaptırmadığım için çok pişmanım.. tam bu konuyu araştırdığım sıralarda beklemediğim bir anda doğum yaptım. ve aklımdan uçup gitti bu konu. ama keşke yaptırsaydım diyorum. 2 arkadaşım yeni yaptırdı. biri doğum yapr yapmaz. hiçbir sorun yaşamadı. ayrıca başka bir forum sitesinde bunu yaptıran birçok kişiye rasladım. herkes doğduğu gün yaptırmanın en iyisi oldugunu söylüyor. hem zaten hastanede oluyorsun o gün. eger imkanın varsa 1 gün daha uzatabilirsin. ve sanırım herşey çok daha kolay olur.
tabiki doktorla konuşman en iyisi olur. ama eminim extra bişr durum olmazsa birçok doktor bunu onylar.. çünk daha hızlı iyileştiğini okudum..
ben sana doğum yaptıgın zaman bunu aklından çıkarmamanı ve dr ile muhahkkak konuşmanı tavsiye ederim....

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: sedef
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 14:41
biz oğlumu doğduktan 7 gün sonra sünnet yaptırdık.ilk etapta bizim için çok zor oldu.(Duygusal açıdan)Ama efeberk hiç zorlanmadı.Lokal yapıldı.dikişli oldu.Pipisinin etrafına çiş yapacağı yer açıkta kalacak şelide bir bandaj konuldu.Çişini yaptıkça düşecek dediler.Bir kaç güne kadar düşdü.Daha sonrası için krem verdi.Kulak temizleme çubuklarıyla el değdirmeden(mikrop falan kapmasın diye)kremi sürdük.Küçükken en rahatı çok memnun kaldım.Şiddetle tavsiye ederim.Büyüdüğünde o korkunç psikolojiyi yaşamayacak.

-------------
http://mytickerscript.com/demo/">

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 15:08
Canım arkadaşlarım hepinize çok tşk ederim. Çok açıklayıcı ve beni aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz. Sağolun.
ClownClownClownClownClownClownClownClown

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2008 Saat 15:11
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

Orjinalini yazan: nilay nilay Yazdı:

sevgiyle kal....

Nilay'cım tşk ederim. Evet doğru diyorsun. Zaten doktoruma soracağım kesinliklede benim doktorum gününde konuşmak ister herşeyi.  Yaptıranlar var ise onlara sorup bilgi sahibi olayım dedim.  
Düşüncene tşk ederim. Clown

elbette, ona bakacak olursan bende doğduğunda sünnet olsun istedim ama dr.' ler bir ay beklemesi doğru olur dediler  ve 3,5 aylıkken sünnet oldu benim oğlum tam 10 Kasım dı.....

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 01:11
canım benim oğlumda 7 günlük sünnet olduThumbs%20Upbiz doğmadan öncede mutlaka ilk aylarında yaptırırz diye düşünüüyoduk zaten ama oğlum malesef doğduğu andan itibaren çişini yapamıyoduDisapproveyani yapıyoduda çok zorlanıyor ve çok ağlıyodu Disapprovedamla damla yapıyodu Disapprovebaşta anlamadık tabi yeni doğmuş bide ilk çocuk herhalde çiş böle yapılıyo sandıkLOLLOLLOLneyse enson dr. götürdük 5 günlükken ve dr. pipisinin ucunda et parçası var buda ona zorluk yaratıyo onu jiletle alalım rahatlar dedi.bizde madem kesilecek bi kerede sünnet olsun dedik iki kerelik acıya ne gerek var diye düşündük ve 7 günlükken sünnet ettirdikSmileama iyi ama çoooook iyiki yaptırmışız inan ilk kesildiği an ağladı sonra bir saat ağladı ve sonra hiç sesini duymadık oğlumun çünkü çok küçük olxuğu ,için sık uyuyorlar ve uyudu uysndıktan sonra inan tık yoktu iki gündede iyileştiThumbs%20Upşuan benimle birlikte doğum yapmış bi arkadaşv var yeni yaptırdı çocuk çok zorlandı arkadaşın halide çok kötüConfusedeğer dr. bi sorun yok derse hemen yaptırıClapn benceWinkClown

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 12:04
Sağol canım.
Evet bir dahaki kontrolümde soracağım. Ben çok istiyorum yaptırmayı bilinçlenince çok problem ediyorlar. Onun bu sıkıntıyı yaşamasını istemiyorum.
Teşekkür ederim bitanem sağol. Clown

-------------

Mesajı Yazan: sedef
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 12:41
sünneti çocuk cerrahları yapıyor.Bilgin olsun canım

-------------
http://mytickerscript.com/demo/">

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 13:41
Orjinalini yazan: sedef sedef Yazdı:

sünneti çocuk cerrahları yapıyor.Bilgin olsun canım

sağol canım tşk ederim bilmiyordum.Clown

-------------

Mesajı Yazan: bernad
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2008 Saat 00:00
Merhaba

Arkadaşım oğlunu doğar doğmaz sünnet yaptırdı ve göbek bağıyla aynı zamanda hatta daha erken iyilştiğini söylemişti. çok rahat ve sorunsuz olmuş. ben de çok istemiştim özellikle de ileri de sünnetten çok korkacağını ve daha bilinçli olacağı için canının daha çok yanacağını düşünüyordum ama eşimi ikna edemediğim için sünet yaptırmadıkUnhappy şimdi ise içime dert oluyor ahh ah keşke yaptırsaydım diyorum hala... 

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 15:38
Orjinalini yazan: bernad bernad Yazdı:

Merhaba

Arkadaşım oğlunu doğar doğmaz sünnet yaptırdı ve göbek bağıyla aynı zamanda hatta daha erken iyilştiğini söylemişti. çok rahat ve sorunsuz olmuş. ben de çok istemiştim özellikle de ileri de sünnetten çok korkacağını ve daha bilinçli olacağı için canının daha çok yanacağını düşünüyordum ama eşimi ikna edemediğim için sünet yaptırmadıkUnhappy şimdi ise içime dert oluyor ahh ah keşke yaptırsaydım diyorum hala... 
Canım ben sağolsun sizin yazdıklarınızı eşime gösterdim.
Daha önce konuştuğumuzda eşimle hemfikir olup bunu doktorumuza sorup yaptıralım demiştik. Yani eşimede çok mantıklı gelmişti.
Daha sonra sağolsun arkadaşların yazdığı şeyleri eşime okudum. Onunda kafasına yattı ve bir dahaki kontrolde doktora soralım dedi.
Evet bende bilinçliyken olmasını istemiyorum. Keşke yaptırsaydınız sizdeUnhappy

-------------

Mesajı Yazan: bernad
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 22:57
Keşke yaptırsaydık ahh ahhh... Simdi 7 aylık oldu oğlum acaba cok canı yanar mı ve iyileşmesi uzun mu sürer?!

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 10:20
Orjinalini yazan: bernad bernad Yazdı:

Keşke yaptırsaydık ahh ahhh... Simdi 7 aylık oldu oğlum acaba cok canı yanar mı ve iyileşmesi uzun mu sürer?!

Canısım benim bu konu başlığında bir arkadaşım oğlunu 7 aylık sünnet yaptırdığını yazmış belki okumuşsundur. Bayağı zor olduğunu yazmış. İstersen sen bir doktoruna sorWink.

-------------

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 10:39
benim oğlumda 9 aylık bizde sünnet yaptırmayı düşünüyoruz en azından bir yaşındanh önce olsun istiyoruz. Doktorumuza sorduk tavsiye ediyor, hastane ortamında yaptırın dedi sadece.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesajı Yazan: anico
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 17:55
Sevgili Nazniran,

Oğlum şu an 33 günlük ve doğduğunun 2. günü sünnet yaptırdık ve maşallah 5 günde iyileşti. Doğum yaptığım hastanedeki çocuk cerrahına danıştık, çok iyi bir karar verdiğimizi ve tavsiye ettiğini  ve hücreler çok çabuk yenileneceğini söyledi ve ona yaptırdık. Aradan çıktı ve en önemlisi çocuk için ileride korku verici bir şey yaşamayacak . bir merhem veriyorlar 10 gün kadar o merhemi her alt açtığımızda pipisine sürdük ve çok çabuk iyileşti. Ben san atavsiye ederim. Ama yine de sen doktora danış.

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2008 Saat 09:26
bende çok isterdim doğumdan hemen sonra sünnet ettirmeyi ama olmadı işte.Şimdi oğlum 9 aylık ve yaza sünnet ettirmeyi düşünüyorum.Ama büyükler buna çok karşı.Yok efendim büyüsünde görsün sünnet kıyaftini...vs vs bana saçma geliyo.Çocuk hareketlendikçe zor olacağını düşünüyorum.Şuan ettirsem bile benim bıdığı kaç kişi tutar bilmem...Anico sen en doğrusunu yapmışsın benceClapClap.Çocuğun aklı ermeden sünnet ettirmeli bence...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2008 Saat 13:19
Benim iki oglumda henüz sünnet olmadilar. Simdiki aklim olsa bende dogar dogmaz yaptirirdim. O zamanlar kimse bana birsey söylemedi, benim de aklima gelmedi. Simdi büyük oglum 5 bucuk yasinda, kücügü ise neredeyse 8 aylik. Büyügü 2 sene falan sonra sünnet ettiricem. Simdi cok zorlanirim diye düsünüyorum. Kendisi biraz nazli zaten. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada narkoz verip sünnet ediyorlar. Yesimcim "... benim bidigi kac kisi tutar bilmem.." yazmissin. Lokal anestezi ile mi sünnet olucak? Yazik ya cocuk öyle cok korkar. Birde birkac kisi onu tutarsa kesin panik yapar cocuk.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat