Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bingildak Şiş gibi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63531
Tarih: 28 Mar 2025 Saat 21:36

Konu: Bingildak Şiş gibi
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Bingildak Şiş gibi
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2019 Saat 21:49
Hocam merhaba oğlum 6bucuk aylık 6.40kg 62cm 41cm baş cvrs.var.1470gr 42cm 29cm baş ile doğdu.iki üç gündür ateşi vardı 38 buçuk 39 civarı ara ara hafif öksürük.grip diye düşündüm.ama bugün bingildagi sert ve tümsek olduğunu farkettim.ayakta felan hep o durumda.bebek mızmız halde. doktora gitmedik. Goturmelimiyiz o bıngıldak kötü bı durum mu.
http://m.YollaYap.com/bbtc/1565895791756.jpg">
Belli oluyor mu bilemedim hocam.

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2019 Saat 22:47
Kafa ici basinci artmis.. 
HEMEN ama  hemen doktora gidin. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 01:22
.

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 01:25
Orjinalini yazan: kzykzy kzykzy Yazdı:

http://m.YollaYap.com/bbtc/1565907739297.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/156590789310.jpg">
Tahlilleri hocam sizce durum nedir burda bekliyoruz
Hocam tahliller iyi gibi ama her turlu yatirirız diyorlar kansizligi çok kan verilir diyorlar. Belinden sıvı alıp bakma işine de daha karar vermediler değerlendirip karar verecekler.hocam sizce durum ne ve ne gerekli

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 05:05
Agir anemisi var. Kafa capini olctulermi?? Hidrosefali ekarte edildimi?
Kafa ici artmis bir cocukta, Lomber ponksiyon (belinden su alma) cok risklidir ama yapilmasi da gereklidir. 
Cok yavas su alinmasi gerekir. Hatta onceden bir Goz dibi muayenesi cok uygun olur. 
Kesin yatacak. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 05:28
Hhoocam. UlttraUldan.bbakkdtiilaar. belinden sıvıyı aldılar.narrkozzz deegiil ama uyuttmusslar durmuyordu.siviyi hızlı mi yavaş mi aldılar bilmiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 05:32
Göz dibi muayenesi ne için di hocam. Bel sıvısı tahlillerinden sonucu çıkanlar temiz ,5 gün sonra çıkacak olan sonuç kaldı.bingildak hala çok sis. Menenjit suphesi kalkarsa bıngıldak duzelmezse tomografi isteyecekler.hocam neden şişer bıngıldak başka sebebsiz olup düzelebiliyormu.ates yok dünden beri.gene de antibiyotik tedavisi başladılar sanirim tedbir amaçlı.hocam bebeğimin hasta gibi bir hali var ya uyuyor ya da uyaniksa ağlıyor inliyor mizmim.geceden beri serum var.ve oksuruk var öksürük yeni sayılmaz son on gundur vardi bu iki gunde  arttı ama kuru oksuruk kesik kesik..ates yok dünden beri.ama bıngıldak Şiş 

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 20:11
Goz dibi muayenesi: Kafa ici basincin artip-artmadigini gormek icindir. Mutlaka yapilsin. SOYLEYIN!! 
Menenjit olmadigi kesin.
Geriye kaliyor: Hidrosefali !! 
Bunun icinde; bugunku kafa capinin daha evvelki olcumlerle mukayese edilmesi gerekir. 
Tomografi ile de belli olur. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 20:29
Hocam biraz önce sisligin yumuşayıp biraz indiğini farkettim.huzursuzlaninca geri sertleşip sisiyor. sizce yumuşayıp inmesi geçicide olsa iyi bir haber mi baş cçevresi bugün 42.5 ölçüldü onbeş gün önce 41.5 du

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 20:46
Bir sey diyebilmek icin biraz erken. 
Bazen artan kafa ici basinc ile tikanmis olan kanallar acilir ve hadise kendiliginden iyilesir. 
Goz dibi ve Tomografiyi bekleyin. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2019 Saat 20:55
Peki hocam
Teşekkür ederim iyi ki varsınız

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2019 Saat 09:48
Hocam merhaba. Dun size dediğimde n beri bingildak düzelmiş durumda.enfeksiyon tedavisi ne mi cevap veriyor acaba. Sabah hoca muayenesi nde gayet iyi bingildagi dedi keyfi de iyiydi sabah, emmesi az onuda  serum gidiyor ondan da olabilir sanirim.oksuruk yüzeysel  var. goz dibi muayenesi istedim yapıldı iyi dediler sorun görmemişler. Sizce tomografi şart mi artik. kan transfüzyonn u da yapmak istemiyor hoca demir eksikliği ne bağlı görünüyor ilaçla evde tedavi olsun diye düşünüyoruz dedi digerinin de riskleri var çünkü dedi.siz ne düşünüyorsunuz hocam.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2019 Saat 19:17
Dogru demis!! Hayret!! akli basinda doktorlar artmaya baslamis!! 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2019 Saat 22:19
Allah sayılarını artırsın hocam. Yok bende farkettim sizinle paralel gidiyor uygulamaları. Peki hocam sizce tomografi şart mı hala.bingildak iyi durumda.cocukta daha iyi. Hafif oksuruö var.emmesi az. 

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2019 Saat 23:05
Bu saatten sonra, tomografi gerekmez. 
Tek tedbir, bundan sonraki  kontrollerinde mutlaka kafa capi olculsun ve kaydedilsin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2019 Saat 17:59
Hocam ya şimdide bıngıldak aşırı içeri çöktü yani sadece kafa tasi kemiği degiyor insanın eline aşırı çukur . Az emiyor.mayi gidiyor , onu iki katına çıkardılar bı kaç saat önce(hatırlatma:hgb:6).sizce bu neden.hocam 4 aylık aşılarını 1agustosta olmuştu bingildagin sertleşip tekrar düzelmesini onla yorumlar gibiydiler aralarında.olabilir mi acaba

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2019 Saat 20:21
Dik durdugunda zaten CUKUR olur!!  Yattiginda, duzlesir. 
Anemisi oldugu kesin.
- Demir&Demir baglama Kapasitesi
- Hemoglobin elektroforezi yapilmasi SART.. 

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2019 Saat 19:06
Hocam merhaba bebeğimin kan eksikliği demire bağli görünüyor.son tahliller elime geçince size göndereceğim.sorum şu bebeğime kan ilacı verilecek (hgb:6) yurt dışında novaferrum diye bir kan ilacı var şuan elimizde yetişkinler için olanı var foto atsam ilacın 6.4kg 6bucuk aylık prematüre bebek için ne kadar verilecegini hesaplayabilir misiniz bizim için.ve bebeğe verilmesine uygunmudur değerlendirebilir misiniz.
https://www.amazon.com/NovaFerrum-Liquid-Supplement-Raspberry-Flavor/dp/B00C2DHB5K
Hocam pediatrik olan ile içerik ve tad aynı sadece demir ihtivasi farklı onu da hesaplayıp veriyorlarmis.ben burdaki doktora da söylerim ama size güvenimiz tam.referansimiz olacaksiniz.

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2019 Saat 19:55
Soyle hesap ediliyor:
Olmasi gereken Hgb:10g/dL
Agirlik: 6,5kg.
Mevcut HGB:6g/dL
10-6=4g/dl Acik var.
Kan hacmi: ~  80ml/kg dir...  4X80ml= 320ml kan hacmi var.
100ml'de 4g eksik olursa; 320ml'de= 12,8gHGB eksik.
1gram HGB=3,4mgDemir oldugu icin;3,4X12,8=23,5mg eder.
Doku deposu: %10= 2,35    23,5mg+2,3mg = 25,8mg
TOPLAM demir ihtiyaci: 25,8mg dir... Bu miktar tedavi boyunca almasi gereken miktardir.
Gunluk doz, cocugun tahammul edebilecegi sekilde ayarlanir. 
Tedavi 10 gun verilecek ise, gunde (ortalama) 2 X1,3 mg verilir.
Bakalim BU MUHETEREMLER NASIL HESAP YAPACAKLAR!! 
Her demir ilaci farklidir. 
Uzerini okuyun. 1 damla kac mg ona gore hesap yapabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2019 Saat 20:51
Duzelttim, cok sagolun… Ornek hesaptaki degerlere gozum kacinca, yanlis yapmisim. 

Dozu gene ayarlayamazsaniz, ilacin ustundeki bilgileri yazin. 

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2019 Saat 21:08
http://m.YollaYap.com/bbtc/156623806077.jpg">
Hocam bu miktar kullanımı mümkün olmuyor sanırım ilacın bebeğe. 125mg demiş , yanılıyor muyum

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 00:20
O ilaci kullanamazsiniz.
Ferrum Hausman DAMLA, gunde1 damla verin 5 gun verin, 2 hafta sonra tekrar bir Kan Sayimi yaptirip
 bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 10:26
Hocam tekrar merhaba. Bebeğim bugün sabah ki antibiyotik verilmeye başlayınca bir şey oldu.seruma zerk edildi diğer onceki 5gun olduğu gibi.lakin bu sefer bebek birden çok ağlamaya başladı.ani öksürük başladı pes pese alnını elleyince buz gibi ama ter içindeydi.hemen sokturdum serumu hemşireye.pesinden bağırsakları boşaldı çocuğun.sirti felan kaka oldu. Temizledim uyudu uyandı emdi eski keyfi yerine gelmişti.anlattim ishal olmuş dediler asistanlar hocaları gelince dedim ben ishal olduğunu dusunmuyorum ilaçla paralel anı gelisti dedim.antibiyotigi askıya alalım dedi. Hocam siz ne diyorsunuz. tek tarihimiz damla damla gidiyor olmasıydı bence direk zerk edilse dusunemiyorum olacakları.dokuntu henüz farketmedim.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 10:36
1- Ates yoksa: Antibiyotik verilmez.. 
2- WBC; 17,5'dan dusuk ise: Antibiyotik verilmez. 

Popolari sikisinca mi Antibiyotikten vazgeciyorlar? Demekki gereksiz yere verilecekti!!! 
Vermeye calistiklari Antibiyotik NE IDI? VE  Serum icinde baska ilac varmi idi, varsa ne idi? 
Bunlar cok muhim. 

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 10:38
Cefridem veriyorlar başka ilaç yoktu ve 5gundur alıyor bugün 6.gun.
İki gündür dodex yarım doz yapiliyor bacaga
http://m.YollaYap.com/bbtc/1566373830667.jpg">
Kilo: 6.4kg

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 10:58
1- Menenjit olmadigi kesinlestigi halde; hala "Menenjit" diye teshis yaziyorlar, cok enteresan!! 
2- Cefridem yapmis olabilir, ZIRA, Cefridem'in, damardan verilen ve adeleden yapilan 2 AYRI SEKLI vardir.. 
Adeleden (IM) yapilan cinsi, damardan  verildi ise, reaksiyon yapar. Kesin yanlis ilac verdiler. 

Dodex B12 vitaminidir… NE ALAKA!!  Gecen seneden beri bu sahtekarlik cok sik uygulanir oldu.. 
B12 vitamini, SADECE, Pernisiyoz anemi de kullanilir.. Bebeklerde Penisiyoz anemi gorulmus-duyulmus degildir.
Bunlar neyi, nicin yaptiklarinin bile farkinda degiller. 
Pernisiyoz anemi, cok yasli kimselerde, midede; Intrensek Faktor eksikliginde olur. Sacmalamasinlar! 
Cocugun da daha fazla canini yakmasinlar.

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 13:05
Aynen katılıyorum hocam. ben çıkarmak istiyorum çocuğu artık. Sizce burda yatmasinda hala lüzum kaldı mı.ates yok çocuk emiyor.kusma yok.ishal bence yok. Kansızlık için sizin dediğinizi yapacağım çıkınca.wbc 8 kusurdu ilk yapılan tahlilde ateş ten sonra. Kaçalım mi hocam artık burdan
Dodex konusuna gelince ben anlamadım.3 buçuk sene once diğer oglumdada kansızlık oldu fakülte, cocuk hematoloji bölümü de B12 takviyesi yaptı icirin dedilerdi onlar birde 🙄 aklım almıyor bunlar nasıl bir egitim alıyor. Ve ben kesinlikle İngilizce okuduğunu anlamayan doktor yetistirmezdim memlekette ben olsaydım. Dünyadan bı haber bakalım. Kulağımla duydum ilk gün acilde 4 yaşındaki 16kg bir çocuğa adam calpol 6+yazdı öteki ateşini dusurmezmis çıkarsa ateşi , o 6 bin ne anlama geldiğini bilmiyor olması imkansız da kim dedi gene de verin bir şey olmaz diye bunlara acaba 

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 20:09
KACIN.. 
Cocugun basina bir is gelmeden, KACIN.. 
Simdiki doktorlar;
1- Ates'in ne ise yaradigini bile bilmezler.. Son derecede, cahil ve ahmaktirlar.. Illede atesi dusurecekler ve
bir marifet yaptiklarini zannedecekler. 
2- Verdikleri ilaclarin icindeki aktif madde nedir onu bile bilmezler, dozunu bile bilmezler! Bu kadar SALAKTIRLAR! 
Gecen senelerde, bu salaklar; Aferin,Peditus ve Calpol u beraber vererek kac tane cocugun olumune 
sebep oldular. Bu 3 ilacin da; Parasetamol ihtiva ettigini bile bilmezler..
3- En basitinden kullandiklari bir ilacin USTUNU bile okuyup, anlamaktan acizdirler.. Gecen senelerde gene bu 
salaklardan biri; 1000mg'lik Parol flokonu, ustundeki 100ML yazisini okuyup, 100mg sanip, bir bebege 
gunde:3x1 flokon vermis ve cocugun olumune sebep olmustur.. 

KACIN.. Bunlardan gelecek fayda, Allahtan gelsin!! 

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 23:17
Tamam hocam. 
Peki hocam bu bingildak neden şişti boyle ve iki gün böyle kaldı.menenjit değil hidrosefali de görünmüyor.ben gribal enfeksiyon vardı diyorum o zaman.bu yapabilir mi. On beş gün önce 5li karma aşısı 2.doz oldu onla ilgisi olabilir mi.
Ve tekrarlar mı tekrarlarsa gene doktora mi kosmaliyiz . Başından beri siz hep yanimizdaydiniz. Sizinle paslasarak burayı yönlendirdim.peki sizin yorumunuz nedir bebeklerin bingildaklari öyle durduk yere şişip inebilir mi ki

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 04:56
Zannimca; ( sadece tahmini bir gorus)Beyin-Omurilik sivisinin gectigi kanallardan birinde gecici bir kapanma
 oldu. Biriken tazyik ile de kendiliginden acildi.
Asi ile alakasi yok. Bekleyip gorecegiz… Yas ilerledikce, olma ihtimali azalir.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 15:31
Hocam hastaneden çıktık çok sukur. Hocam bize verdikleri demir ilacı Ferro senol 150ml şurup.  Günde 1.5olcek verecekmisim bir ay.her ölçek (5ml) 20mg fe+2ye eşdeğer 112,5 mg demir (ll)ihtiva ediyor. Sizin dediğiniz ferrum hausman 50mg/ml yi aldım.sizin öğrettiğiniz hesaba göre oğlumun 72 mg ye ihtiyacı var. F.Housman 1ml :20 damla: 50mg  ye  esit .    Yani ben 15 gün sabah 1 akşam 1 damla verirsem ihtiyaci karsiliyor. Hocam valla sizden ogrendiklerimi kullanarak ugrastim yavrum icin cunku hastanenin verdigi miktarlar bana coook anormal geldi.hatam varsa duzeltin.
BOS sonuçlarııı ve tam kan sayımı sonuçları elimde.onlarin fotosunu da yüklüyorum.sizin değerli yorumlarinizla bugün ilaca başlayacağım inşallah. 
http://m.YollaYap.com/bbtc/1566477456153.jpg">
http://m.YollaYap.com/bbtc/1566477614223.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1566477796122.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1566477983631.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1566478181946.jpg">

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 20:16
Ipe sapa gelir bir sonuc yok. Sadece Demir tedavisine devam edin. 
Kan sayimindaki Referans araliklari ERISKINLERE AIT..  Yasina gore degerleri normal. 
Bir tek HGB degerinin; 10-17,5 g/dL  araliginda olmasi gerekiyor. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 20:39
Uzelerek tekrar merhaba hocam. Dun hissetmeye başladım bugün emin olacağım şekilde oğlumun bingildagi tekrar sis duruyor hocam.bayagi dışarı doğru bombe oluştu. Önemli mi bilmiyorum gu m  gum atiyor bingildak.ates yok emiyor . Ama  eski  nesesi yok mizmiz uykusu var zor uyuyor geri kalkiyor agliyarak. basi 42.5   bir Ağustos da 41.5 idi. Hocam nolur bir akıl verin napalimm

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 21:18
Kucaginiza aldiginizda, cokuyorsa, onemli degildir. 
Inip kalkiyorsa, onemli degildir.
Ampul gibi ise, ONEMLIDIR.  Eger, kucakta, dik durdugunda da, sis ise, cok onemlidir. Tomografi hatta MR gerekebilir. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 21:22
Hocam çokmuyor. kalp gibi atıyor ama ampul gibi bombeylik var.kucagimdaykende var 

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 21:24
Hocam bir iki gün bekleyelim mi iner mi diye yoksa acil mi götürelim.daha geçen ki damar yolu delikleri iyileşmedi bebeğimin. Kendi kendine duzelmez mi mı hocam geçen sefer ki gibi hafif öksürüyor paralel olarak.yalanci öksürük gibi. Ve bu süreçte farklı olarak dikkatimi çeken sık sık kaka yapması yani her bezine bazen daha sık miktar az görüntü pütürlü sari

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 22:04
Acil olmadigi tecrube ile sabit! Belki gene kendiliginden acilacak ama, bu sefer tetkilerin yapilmasi SART.
 Ayrica da, Belli ki  "Menenjit" degil!!  AMA, baska hastaneye giderseniz, sil bastan ayni eziyetleri yaparlar.
Hastaneye yatmadan, ayaktan tetkikler yapilabilir.  Tetkiler sonucu yatip-yatmayacagina karar verilebilir.
Tabii sansiniza, 1-2 gunde gene kendiliginden duzelebilir. Duzelse bile siz gene gidin ve tetkikleri yaptirin. 
Cok kaka yapmasi, Hastanede ac kaldigi gunlerin acisini cikarircasina cok yemesinden, Iyi bir sey, korkmayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 22:23
Tetkikten kastiniz nedir hocam. Tomografi veya mr mi sadece. İyi bı doktor bulmam şart. marasta yiz. Adana Antep yakın Kayseri'de bu civarlarda onerebileceginiz güvenebilecegimiz iyi bir doktor var mı hocam.  Ayrıca geçen ki bayram tatili için memletimdeki hastaneydi şimdi çalıştığımız ildeyiz epikriz aldık ama her koyun kendi bacagindan asılır deyip bebeğimi delik deşik ederler.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2019 Saat 01:43
Eger, zaten  uzun yola cikacaksaniz,  Ankara'ya; Hacettepe'ye gidin derim... 

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2019 Saat 06:56
Anladım hocam. Ordan bir doktor ismi var mı direk bulacağımız yoksa öylece gidelim mi

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2019 Saat 07:19
Ben Hacettepe'den 1978'de ayrildim.. Hic tanidigim yok. 

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 04:22
Hocam merhaba. Bebeğimin bingildagi normal , bombeylik kendiliğinden geçti. Hocam yalnız bı sikinti var. bunu konusmak istiyorum sizinle. Şuan saat sabahın 4u ama uyku tutmuyor beni.bebegim 7aylik oldu kilosu en son 6.5 idi.dogum kilosu 1470gr.33+6 haftada alındı. İlk üç ay kilo gelişimi iyiydi emmesi de iyiydi sonra 800+600+250seklin aldı en son bıngıldak olayı ile anemi olduğunu öğrendik. Hastaneden çıkınca(hgb:7) on gün 3 er damla ferrum housman verdim.bu süreçte emmesi güzeldi inanilmazdi. Her bezi kakali nerdeyse.sonra daha kan damlasını verirken son günlerinde emmeyi azalttı.son gün ateşi çıktı 38 i geçmedi bir gün sürdü.asiri huzursuzdu.ve emmeyi inanılmaz azalttı.yani bezi bile islanmiyor günde iki bez bı akşam bir sabah değişmem yetiyor.niye böyle oldu.noluyor anlamıyorum.mememi ısırmak bir şeyleri ısırmaya çalışmak dışında bir şey yok.atesi geçti.hafif öksürük hapşırma oluyor başka dikkatimi çeken bir şey yok.yani sıkıntım şu bu çocuk emse kilo alıyor ama yemeyi reddediyor. Bu çocuğun sıkıntısı ne hocam yaa.uyuyamiyorum artık çok üzülüyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 05:04
DIKKAT: Ates oldugu anda, Demir ilaci vermeyi BIRAKIN... 
Hacettepe'ye gittiniz mi?? 
3,5 kilo dogan bebegin bile kilosu 7 aylikta: (Kiz ise) 7,7kg dir. Erkek ise; 8,1kg dir. 
Nerede ise; 1 kilo eksik ile dogmus, su anda 450gram eksigi kalmis.. Daha ne istiyorsunuz? 

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 10:13

Hocam ateş çıkınca vermedim kan ilacını.
En son bıngıldak yine şişti dediğimde size attığım fotoğraf takı gibi bariz değildi bir kaç kişi ye daha bakittim bize normal geliyor sen evhamlanmis olabilirsin dediler.bi iki gün sonra zaten daha belirgin bir şekilde normaldi. Hacettepe ye gitmek hadi deyince gidilecek durumda değil sartlarimiz.bende takip ediyorum bariz bir belirti olursa memlekette tomografi çektirip götüreceğim.yani inşallah gerek kalmaz.sizce de böyle yapmam doğru mu.yoksa şartları zorlar gideriz tabiki.
Hafif ateşler griple ilgili olabilir mi.
Erkek Bebek 1450gr doğdu (2kg eksik) şuan 7aylik 6.5kg sanırım kilo farkı 1.5kg oluyor. ben çocuğum kilolu olsun felan değil derdim.aradaki fark kapanmiyor artıyor canım ona sıkılıyor.memem süt dolu çocuk emmiyor elalem süt bulamaz biz bu haldeyiz. Napayım hocam.iki hafta sonra yine bekleyim mi kanına tekrar bakitmak için.pazaetesi son kan damlasini verdim.

Hocam dikkatinizden mi kaçtı acabfa oğlumun B12 degeri 139 idi baya düşük aslında hastnede 0.5 CC dodex  iki kere Kastn iğne yapıldı sadece.onun dışında kullanmadım sizce o miktarlar farkı kapatmaya yeterli olmuşmudur.ve ben hamileligimde doğumdan sonra kan ilacı B12 felan kullanmadım hiç. bı arkadaşa iştahsızlık yapar demistiniz B12 eksikliği . Bizim sıkıntı bu olmasin

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 19:45
Bingildak, cocugun DIK veya YATAY durumda olmasina gore degisir. Dik durumda cokebilir. 
Bas cevresini takip edin ve KAYD edin.
Turkiye'de son zamanlarin en gozde SAHTEKARLIGI bu B12 vitamini uzerinden yapilmaktadir. 
Degil ilac vermek, bir daha ASLA B12 baktirmayin bile! 
Kilosuna kafanizi takmayin. 

Mesajı Yazan: Ebru1982
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 22:54
Bebeğinizin durumu nedir 🙏

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2019 Saat 16:31
Hocam merhaba oğlumun bugün gene ateşi cikti. Pazartesi çıkmıştı bı gün sürdü 38 i geçmemişti.bugun de şimdilik öyle onun dışında kulaklarını çekiştiriyor yaklaşık bir haftadir .sık kaka yapıyor bugün.aglamasi yok durgun nizahi yok hareketli. Gitmek istedigi yere bi sekilde ulasiyor saclarimizi cekmeyi cok seviyor.kapi gicirtisina guluyor .Neden ateş sık sık tekrarlıyor acaba ve napayim
Annenin notu:ben çocuğumun bayramdan beri geçirdiği bütün sıkıntıları göz önünde bulundurarak başından beri gribal bir enfeksiyon geçirdiğini menenjit hidrosefali vs bir durum olmadığını ve şuan da yine bir enfeksiyon geçirdiğini kanısındayım. 

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2019 Saat 19:54
38'in altina ATES DENMEZ!!!  Ikide birde ; 38 derece altina, "atesi cikti" diye panik olmayin..
Su anda da; enfeksiyon filan gecirmiyor. 

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2019 Saat 20:06
Tabi bı 40 felan görmedik 38.5 oluyor şimdilik.korkuyorum hocam çok korkuyorum. Hakkınızı helal edin. İyi ki varsiniz

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2019 Saat 05:02
Hocam merhaba. Bebeğim iki gundur emmeyi iyice azalttı hicten biraz fazla oda ben çabalaya cabalaya . Hocam ek gıda yok biberon yok benide emmez oldu kilo vermeye geçtik biz artık. Şimdi ben ne yapayım.ac olduğu için gece dahil uyuyamaz oldu huysuzluk artti. Emmemesinin dışında 38 bucugu geçmeyen ateş çıkıp kayboluyor birde arada öksürüyor. En son hastaneden çıkarken hgb 7 idi.on gün 3er damla ferrum hausman verdim 2eylulde bıraktık.yarin kanına baktirayim mi . Ya da tomografi için norolnör ye götüreyim mi. Ve çıkarken kalbinde ufurum alıyorum demişti hoca ama kansızlığa bağlıyorum demisti. Napayım ben. dis sıkıntısı var diyor gören çocukta çünkü sürekli bir şeyleri ısırmaya çalışıyor sinirleniyor o an.hocam ben napayım ya.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2019 Saat 04:02
Hocam biraz önce bebeğim yataktan düştü. Yatak alçak sayılmaz. Kafasını da vurdu sanırım..bıngıldak in yanındaki kemikte hafif kızarıklık vardı.agladi sakinleşti.kusma yok. Acile goturmeli miyiz. Sakinlestikten sonra şimdi uyuyor.uyutulmaz derlerdi aslı var mı bilmem.simdi gece engelde olmak zor.acile götursek mi röntgen vs gerekli mi acaba hocam. Bebekler de düşünce nolur.
*.          * .           * .            *.               * .         
Hocam eski maillere baktım bebekler 'yataktan duşse bile bıngıldak açık olduğu için kafa tası oldukça esnektir bir şey olmaz ' demissiniz. İçim rahatladı biraz. Hocam uykuya dalarken çok dönüyor devamlı bir sağa bir sola ya da yuvarlanıyor baya yastıklar vardı kendi cesametinden büyük nasıl başardı aklım almıyor 😲

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat