Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Down sendromlu beslenmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63524
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 17:27

Konu: Down sendromlu beslenmesi
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: Down sendromlu beslenmesi
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2019 Saat 09:20
Sayın hocam 40haftalık dönmediği için evde ayaklarıyla gelmeye başlayan bebeğin doğum süreci sezaryenle bitti.11gün yoğun bakımda kaldı,test yapmışlar 2 ay sonra çıkacakmış sonuç ,aile söylemiyor ama bebek aynı down sendromlu gibi yuvarlak ay yüzlü çok güzel bir bebek o ailede öyle bir bebek mümkün değil hamilelikte test yaptırmamışlar yaptırdalarda birşey farketmeyecekti aldırmazlardı şimdi dualardan medet umuyorlar boynu sağa sola gidiyor, dil dışarıda,bakışlar başka yönde ,avuç içlerine bakmak aklıma gelmedi yazılarınıza baktım sabır ve güleryüzle büyütmek gerekiyor demişsiniz. memeyi tutmaya başlayınca eve gönderdiler şuan 20 günlük.Geceleri dahi uyandırıp emzirmesini tembihlemişler ama uyandırmak çok zormuş .Kakası sarı cıvık ama çok değilmiş .Kız bebek 3700 gr doğmuş şuan 3500gr.
Beslenmesi için normal bebeklerden farklı yapılması gereken birşey varmı? Geceleri uyuyor gündüz uyumuyormuş .
Başka karşılaşacakları problemler olacak mı?Tavsiyelerinizi bekliyoruz emeğinize sağlık

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2019 Saat 19:25
Karar veremezseniz, avuc iclerinin resmini gonderin. 
Gece aciksa/ihtiyaci olsa uyanirdi.. Gece uyandirmayin.
Down sendromlularin ozel bir beslenmesi yoktur.. Sakin Turkiye'de duyduklariniza inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2020 Saat 09:12
Kadir hocam İstanbula hoşgeldiniz.Herdaim yakınımızdasınız ama ülkemizde olduğunuzu bilmek ayrı bir mutluluk bizler için.Sağlıkla olunda dünyanın neresinde olursanız olun 🤲🏻.
Bu kız bebeğin yüz ve avuç içi resimlerini size face timedan göndermiştik "kesinlikle down değil" demiştiniz. Babasıda konuşmuş sizinle telden.
Şuan 1 yaşnda oldu , ben 11 aylıkken gördüm hala emekleyemiyor bile , kasları gevşek. Oturduğunuda görmedim yüzükoyun yatırıyorlar kafayı kaldırıyor ama ilerlemiyorduda 1 ay önce .5 aylık bebek gibi geldi gözüme kilosu filan yerinde . Sizin gelmenizi bekliyorlardı dört gözle bir umut olmuştu down olmadığını söylemeniz. Size yönlendireyimmi getirsinlermi kızı.Çok soru soramıyorum annesi bu konuda konuşmak istemiyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2020 Saat 10:40
Maalesef, Apartman yönetimi hasta bakmamı istemiyor.
Down sendromu harici bir kas hastalığı olabilir.

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 10:14
Kadir hocam kas hastalığını hangi bölüm ,hangi tahlille teşhis   koyar, tedavisi varmı, tavsiye edebileceğiniz biri veya hastahane varmı?
Nöroloji uzmanına götürmüşlerdi oda sizin gibi down değil demiş ,anlaması gerekmezmiydi?
Olmazsa sizinle bulunduğunuz muhitte dışarıda görüşme sağlayabilmemiz mümkünmü?

Herşey için çok sağolun🤲🏻 sağlıkla kalın.🌹

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 17:50
Bunlara bakan; Nöroloji dalıdır.  Bir şey demediklerine göre, önemli bir durum değildir.
Mühim olan, Down Sendromu olmaması!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat