Bebeğim dustu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63377
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 23:06
Konu: Bebeğim dustu
Mesajı Yazan: Mehmettt
Konu: Bebeğim dustu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2019 Saat 08:20
Merabalar hocam 14 aylik oğlum 10 gün önce yataktan düştü yaklaşık 50 cm yüksekten ama nasıl düştüğünü görmedik vücudunu inceledim sadece alin kisminda bir morluk oluştu herhangi bir kusma olmadi ama ertesi gun grip gibi oksuruk burun akintisi hapsurma basladi yogun olarak 2 gun surdu. Hala ara ara burnu su gibi akiyor. Bu burun akintisinin başını burmasiyla ilişkisi olabiliri mi çok endişeliyim. O anda tomaografi falan çekerler diye doktora goturmemistim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2019 Saat 14:48
Ev içi düşmelerde HİÇBİR ŞEY OLMAZ.. Grip geçiriyor, o ayrı konu, bir bağlantısı yok. Konular ile ilgili eski mailleri okuyun.
Burun akıntısı; (su gibi olursa, uzak bir ihtimal ama), "Kafatası kaidesinde çatlak olabilir. Bu çatlak; ancak Sintigrafi ile tesbit edilebilir. MR da belki tesbit edilebilir. Ama her şeyden önemlisi teşhisin dogru konulmasıdır. O ifrazat; sümük mü? ( daha koyu kıvamlı ve uzayan yapıdadır) Yoksa, Omurilik sıvısı mı?? Su gibidir. Burnundaki akıntıyı bir kağıt mendile damlatın; damla hemen yayılırsa, beyin-omurilik sıvısıdır.. Sümük, kağıda damladığı yerde sabit kalır, kağıt tarafından emilmez.
|
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2019 Saat 15:07
Hocam akıntı surekli mi olur yoksa ara ara mi birde başka belirti verir mi birde 10 günden sonra birşey olurmu çok endişeliyim ama doktorların elinede düşmek istemiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2019 Saat 15:10
Bugün sabahtan beri akıntı yok.
|
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2019 Saat 23:51
Hocam peceteye damlatamiyorun burnunu asla sildirmiyor doktora goturmelimi im
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2019 Saat 09:38
Akıntı yoksa, zaten bir şey yapmanız gerekmez.. Beyin omur-ilik sıvısı olsa, burnunu silmenize GEREK KALMAZ' Kendiliğinden şıpır şıpır akar.
|
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2019 Saat 09:46
Çok teşekkür ederim hocam
|
|