Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kutu süte nasıl başlamalıyım?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63276
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 10:01

Konu: Kutu süte nasıl başlamalıyım?
Mesajı Yazan: bambambam
Konu: Kutu süte nasıl başlamalıyım?
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2019 Saat 14:59
Merhaba hocam yarın 4 aylik olacak mama alan kızıma kutu süt vermeye başlayacağım. Ilk kez vereceğim için nasıl başlamalıyım sormak istedim. Mama ile karıştirarak mi şeker katarak mi? Tavsiye ettiğiniz guvenilir bir marka varmıdır acaba:)
Şu an sma 1 kullanıyorum kutu sütten sonra ilerleyen zamanlarda mamaya kesinlikle gerek yok mu hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2019 Saat 19:34
Yarı yarıya, kullandığınız mama ile karıştırarak verin ve süt oranını hergün arttırarak, tam "kutu sütüne"
geçin. Bir problem çıkarsa konuşuruz.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 00:13
Hocam 200 ml sade sute ne kadar seker koymaliyim?
Uzun ömürlü yada günlük pastörize sut arasından hangisini tavsiye edersiniz:)

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 07:41
2 kesme şekeri kadar şeker yeteli olur. Bu miktarda şekerde anne sütü ile inek sütü arasındaki şeker farkını giderır.
Anne sününde % 7, inek sütünde %4 cıvarında şeker vardır.
Uzun ömürlü veya Pastörize süt olması fark etmez.. Hangisini daha rahat temin edebiliyorsaniz, onu
 kullanın..  Nüfusu 2 Milyondan fazla olan şehirlerde, pastörize sütler risklidir.
NOT: UHT veya Pastörizasyon sağlığa zararlı değillerdir.. Bir zamanlar bu yalanlarla tozu dumana katan
cahillere kanmayın.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 14:05
Teşekkür ederim hocam bahsettiğiniz şekilde başlıyorum bugün inşallah :)
Mama içeriklerine hiç güvenmiyorum zaten onlarda da şeker var ve hammaddesi sizinde dediginiz gibi inek sütü olan bir ürüne para yatırmak çok saçma geliyor. Daha fazla ne katabilirler ki sadece tüketiciyi kandırma politikası. Aynı reklamlarda gösterilen hamburgerlerle aslında aldığımızin şekli şemali hiç benzemiyor olması gibi..
Biliyorlar anne babalar çocukları icin ne kadar hassas ne kadar gözü para vs hic görmüyor onlarda bu sektör bu şekilde kullanıyorlar. Taze süt varken beklemiş süt tozunu kullanmak ne kadar mantıklı olabilir ki...

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 14:16
Eskiden mama alacak para kimde varmis annelerimiz inek sütü pirinç unu bebe biskuvisi ne bulurlarsa ayına yasına bakmadan veriyorlardı..
Bu son yılların furyası oldu..
Bir kutu mama yerine en kaliteli en organik sütü alabiliyoruz da gene o kadar tutmuyor..

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:12
Mamalar;4 ay bitene kadar alma imkanı olanlar için, pratik.. ALAMIYANLARA kutu sütleri nasıl verilir ayrıca
anlatırım.  Zaten artık annelere; "Sakın inek sütü vermeyin, inek sütü inekler içindir" diyen çemişler pek
kalmadı..  Hatırlarsanız, 1980- 2015 arası süt resmen yasaklanmış gibi idi. O kadar anlattım, yazılar
gösterdim gene ikna olmadılar, sonuçta silinip gittiler.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 20:21
Mamanın icin e anne sütü koysalar anlarim da inek sütü inekler için diyip insan mamasinin icine inek sütü koyarlarsa bende giderim inek sütü alirim o zaman :D
 Biraz mantıklı düşününce insan zaten bu şekilde yapar ama işte tıpkı ilaç sektöründe olduğu gibi bu sektörde bu şekilde insanları evlatları konusunda kandırmaya çok musait:( sanıyoruz ki en pahalısı en iyisidir...

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 09:13
Eğer çocuk bakımında, size bir "masraf" çıkıyorsa, bir değil, üç kere sorgulayın..
Aynı şekilde, bebeklere ASLA "Steril" bakmayın.. TEMİZ bakın.  Damaca su ile banyo yapırmayın.
İlk 1 sene bebekler sizin "antikorlarınıza" ( bağışıklığınıza)sahiptirler.. Bu dönemde bilhassa çevre mikropları ile karşılaşıp,
kendi antikorlarını yapmaları ŞARTTIR..  Bu zamanda sık görülen Allerji ve Astım durumları tamamen bu
şekil sterili çocuk yetiştirme yüzünden oluyor.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 10:52
Hocam halen yarı yarıya mama süt karışımı veriyorum gaz olmaya başladı ve kaka rengi altın sarisindan biraz daha beyazlasti kaka kıvamı kabız degil ama koyulastive kokusu ağırlastı normal degilmi ? 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 23:14
Doğrudur. Anne sütü ile ; altın sarısı kaka olurken, inek sütü ile; saman sarısı renk olur.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2019 Saat 06:36
Hocam merhaba, kizim 28 şubat 2019 doğumlu, Ptesi den bu yana aralarda 40.7 ye çıkan genellikle 38 ile 40 arası giden ateşi var. Burun akıntısı ve öksürmesi de mevcut. Aynı zamanda diş çıkarmaya calisiyor. Sadece anne sütü veremediğinden endişeleniyorum. Hastalık başladığından beri burnunu serum fiz ile acip sadece aşırı miz miz olduğunda fitil veriyorum. Böyle devam mi etmeliyim? Kızımdan 1 gün sonra aynı şekilde hastalığı geçiren akrabamızın kızını doktora götürdüler ve boğaz enfeksiyonu demişler antibiyotik vermisler bende antibiyotik başlamalı miyim? Ilk hastaligi ve 3 günden fazla ateşli olunca endiselendim:(

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2019 Saat 23:35
Grip bulasti ise; ne anneden gecen antikorlar nede sutteki antikorlar hicbir ise yaramazlar.
Burun deliklerine Serum Fiz. damlatin ve ColdMix kullanin.
LUTFEN bu Konu milyon kere konusuldu. ESKI SORU-CEVAPLARI OKUMADAN SORU SORMAYIN. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat