Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

karın ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63275
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 02:04

Konu: karın ağrısı
Mesajı Yazan: murat193
Konu: karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2019 Saat 13:46
Hocam merhaba oğlum 3,5 yaşında dün gece ateşi çıktı. Öksürük burun akıntısı falan yok. bayramda grip olmuştu iyileşeli bir hafta olmuştu onunla ilgili değil gibi. Solunum dakikada 30 gibi. bir de birhaftadır karnımağrıyor diyordu. Şimdi de karnının ağrıdığını söylüyor.apandist aklıma geldi. Doktora da gitmedik henüz. Sizinfikrinizi almak istedim. Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2019 Saat 19:31
1- Bu yaşta Apandisit son derecede nadirdir.
2- Apandisit ağrısı; devamlıdır. Hiç ara vermez ve şiddeti giderek artar. Geldi-gitti agrılar ASLA Apandisit
ağrısı değildir.
Muhtemelen ishal olacak, ilaç kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2019 Saat 20:58
Hocam teşekkürler. ben size yazdıktan sonra kustu. Midesinin bulandığını söylüyor. Tuzlu Ayran yoğurt falan vermeye çalışıyoruz. Başka ne yapabiliriz

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 07:39
İlaç vermeyinde ne yaparsanız yapın. Bol su/sıvı gıda teklif edin, zorlamayın.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 08:11
Dediğiniz gibi ishal oldu. Karnının  ağrıdığını midesinin bulandığınısöylüyor. Ateşi var 38 civarı. Halsiz. Dün doktora götürdüm.bağırsakları hareketli dedi. Hafif Boğazındada var dedi zimaks yazdı ateşi devam ederse başla dedi.hem boğaz hem bağırsak Için dedi. Ishal olursa enterogermina diye bişey al dedi. Bunlara gerek var mı ben almadım. Çok Sağolun hocam.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 08:46
Her ikisine de gerek yok.. Kasten mi veriyor bu ilaçları, yoksa cahilliğinden mi?? 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 08:57
Bence cahilliğinden. ya da aldığı eğitimden. Kasıtlıyapmaz diye düşünüyom. Ahlaken güvenilir diye referansalmıştım birinden. En iyi doktor ve dürüst diye tercih ediliyor. Neyazıkki Türkiyenin sistemi bu. Hocam çok sağolun

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:08
Hocam bir şey daha sormak istiyorum. Ağrı kesici ya da ateş düşürücü olarak mecbur kaldığımızda dolven mi calpol mu tercih edelim hangisi daha masum. Bir de bu ateşin kaç gün sürmesi normal. Bazen keyifli ama normalde zor uyuyan çocuk kendi kendine uyuyo. Bu halsizliğinden korkmamızı gerektirecek bir durum yok diye düşünüyorum. Doğru yolda mıyız?

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:32
İllede verecek isem;  Oncelikle Parasetamol ( Calpol veya benzerlerını) tercih ederim..
Antiflojistık yani ödem çözücü etki de istiyorsam ( kulak ağrılarında olduğu gibi) İbuprofen (Dolven ve benzerlerini)
tercih ederim.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 20:01
Sağolun kolay gelsin

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 15:42
Hocam sabah keyfi yerindeydi. Öğlen uyudu hatta uyurken nefesini saydım dün 30 iken bugün 22 gibi.iyileşme belirtisi diye düşündüm ama yine ateşi çıktı bi taraftanda burnu tıkanıyo az da olsa öksürük var. Bu ateş bağısak mı yoksa boğaz kaynaklımı. Ağzı hafifkokuyo ama pas işini tam farkedemedim. Acaba ant gerekiyoda ben mi bilemedim. Bir de bağırsaklardaki problemler için antibiyotiğin gerektiği olur mu? Çok sağolun kolay gelsin

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 23:03
Dilinde pembelik görüyorsanız, Antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 23:45
Hocam acile götürdüm hem wbc sine bakalım hem de serum taktıralım diye. Serumu taktı ama kana bakmadı zaten iltihap çıkarmış boğazı kötüymüş ant olmadan geçmezmiş. Israr ettim kan sayımı için ama tatsızlık ta olsun istemedim.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2019 Saat 10:07
Ne diye gidersinizki!! Ağızdan yiyip-içebilen bir çocuğa ASLA Serum takılması gerekmez..
Yapılanlar  "tamamen duygusaldır"
Sakın Antibiyotiği vermeyin, tekrar başladığınız noktaya dönersiniz.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2019 Saat 12:48
Hocam sağolun sayenizde atlatmaya çalışıyoruz. Inşallah ant kullanmadan geçiririz. Hocam tahmini bu şikayetlerin halsizliğin kaç gün sürmesi beklenir. Bir de çocukları hastayken banyo yaptırmanın olumlu ya da olumsuz tarafı var mı. Sanki vücut direnci düşer üşür gibi biliyoruz. Hastayken banyoyu erteliyoruz doğrumu?

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2019 Saat 16:55
Bakteriel olanlar;2-3 günde düzelirler.
Viral olanlar;1 hafta kadar sürerler.
Hasta iken bilhassa yıkayın. Rahatlayacaktır.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2019 Saat 22:28
Hocam affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum.çocuklara burunlarını sümkürmeyi nasıl öğreteceğiz. Ifrazat aşağı gelmeye çalıştıkça o yukarı geri çekiyor.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 09:45
Kimse öğretmeyecek!!!  Kendisi halledecek..
Tabii; Türkiye gibi ülkelerde, her bir haltı öğreten "uzmanlar" vardır!!!
- Çiğnemesini öğretirler
- Meme tutmasını öğretirler.
- Konuşmasını öğretirler
- Çiş ve kaka söylemesini öğretirler.
Tabiiki de, birde "sümkürmesini" öğretenler olacak!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat